Πήρε τη ματσάρα η Ζωοδόχος (4-2) τον Πωγωνάτο (video)

31.03.2024 Αναγνώστηκε 1976 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Στο σούπερ ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας, η Ζωοδόχος πήρε μια σπουδαία νίκη με 4-2 απέναντι στον Πωγωνάτο και έπιασε την Κοσμηρά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς.

 

Πήρε τη ματσάρα η Ζωοδόχος (4-2) τον Πωγωνάτο (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Το ματς είχε τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι με έξι γκολ, εναλλαγές στο σκορ, εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά και διαμαρτυρίες για πέναλτι.

Η ομάδα του Δελβινακίου άνοιξε το σκορ στο 24’ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κώστα από τον Γκόνη. Ο Μπαλλατζια το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Είχε προηγηθεί μια κεφαλιά του Κώστα που δεν ανησύχησε τον Γκόνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μια φάση πέναλτι. Στο 26’ η Ζωοδόχος απείλησε με τη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωστάκη και στο 37’ είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Το 1-1 ήρθε στο 41’ όταν ο Ντόντης έβγαλε τη σέντρα και ο Μπάρτζιος ισοφάρισε με κεφαλιά.

Ο Πωγωνάτος πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ στο 45’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαλλατζία και πρώτη κεφαλιά του Ντέτσικα ο Κώστας σημείωσε το 1-2.Η Ζωοδόχος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Κωστάκη.

Στο 47’ σε σουτ του Μπάγια η μπάλα έφυγε άουτ και στο 48’ η Ζωοδόχος ισοφάρισε με πλασέ του Μπάρτζιου μετά από ασίστ του Ντόντη.

Η Ζωοδόχος απείλησε με την εκτέλεση φάουλ του Κωστάκη και με ένα πλασέ του Τούση και πήρε το προβάδισμα στο 62’ με ωραίο σουτ δοκάρι και μέσα του Γιαννακίδη.

Ο Πωγωνάτος είχε κάποια σουτ με τους Μπαλλατζία και Μπάγια, πίεσε στα τελευταία λεπτά, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στις καθυστερήσεις μετά από αντεπίθεση ο Ντόντης διαμόρφωσε το 4-2.

Διαιτησία: Βλάχος (Σίσκας- Γεωργίου)

Ζωοδόχος (Καραφέρης): Γκόνης, Ρούβαλης, Οικονόμου, Βλάχος, Καπρινιώτης, Ντόντης, Τούσης (73’ Κορδιάς), Ταμπούρας, Μπάρτζιος (60’ Τσολάκος),Κωστάκης, Γιαννακίδης (82’ Φλώρος).

Πωγωνάτος (Κάππης): Μπαλλατζία Σ, Γαλανός, Κώστας Κ (64’ Ντάγκας), Μυριούνης, Κώστας Α, Ντέτσικας (68’ Τσίτος), Μπάγιας, Κόντος (52’ Τσουμάνης), Ντεμίρης, Μπαλλατζία Α, Ζενέλης.

Σχολιασμος