Όταν έφαγε γκολ πάτησε...γκάζι, Ελεούσα - Μέτσοβο 4-1

24.03.2024 Αναγνώστηκε 1154 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την 22η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής πανηγύρισε σήμερα η Ελεούσα καθώς επικράτησε με 4-1 του Μετσόβου και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Οι Μετσοβίτες έβαλαν δύσκολα στη Θύελλα, η οποία αφυπνίστηκε μόνο όταν έμεινε πίσω στο σκορ, πάτησε...γκάζι και πέτυχε τέσσερα γκολ μέσα σε 20 λεπτά, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Σιούτα και το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Όταν έφαγε γκολ πάτησε...γκάζι, Ελεούσα - Μέτσοβο 4-1
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Πέτρος Κοντοδήμας έστησε έξυπνα το Μέτσοβο και έπαιξε με αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γιάννη Νάκου, ενώ η Ελεούσα είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, είχε νευρικότητα και άγχος στην τελική προσπάθεια. Άγχος που λύθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν ήρθαν τα απανωτά γκολ.

Μόλις στο 4' ο Νάκος απείλησε μετά από κάθετη πάσα που δέχτηκε, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει καθώς έπεσε στα πόδια του ο έμπειρος Αρχοντάκης και έσωσε την Ελεούσα. Λίγο πριν το πρώτο δεκάλεπτο ο Παπαρούνας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πασχάλη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Μετσοβίτες χάθηκε στο 28' όταν ο Λούσιος από δεξιά βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Θύελλας, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Η απάντηση της Ελεούσας ήρθε στο 29' με μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία και διπλό τετ α τετ αρχικά του Νούγια και στη συνέχεια του Τσάγκα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο πορτιέρο Κάτσενος είπε "όχι" και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος η Θύελλα αύξησε την πίεση της και έφτασε κοντά στο γκολ στο 55' όταν ο Τσουμάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, υπήρξε ασυνεννοησία του Κάτσενου με τους αμυντικούς και ο Βελτσίστας βρέθηκε ολομόναχος με κενή εστία,  όμως έχασε το γκολ από υπερβολική σιγουριά. Στο 58' ο Νάκος με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή έδωσε ασίστ στον Τσιόστα Κ., ο οποίος σούταρε, όμως ο "Άρχοντας" στην κλειστή γωνία έσωσε τη Θύελλα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο πορτιέρο της Ελεούσας είπε "όχι" στον Σιούτα σε κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούσιου.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά από το 60' και μετά και γρήγορο ρυθμό. Στο 61' ο Κάτσενος με διπλή σωτήρια επέμβαση έσωσε το Μέτσοβο σε προσπάθειες των Βελτσίστα και Πασχάλη, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 62' ο Τσιόστας Κ. με εξαιρετική κάθετη πάσα στην αντεπίθεση βρήκε τον Νάκο, αυτός έκανε ωραία προσποίηση και με πλασέ με το δεξί νίκησε τον Αρχοντάκη και έκανε το 0-1.

Οι φωνές του Ανέστη Ζώη αφύπνισαν τους παίκτες της Θύελλας, οι οποίοι αύξησαν την πίεση τους και απάντησαν άμεσα στο γκολ του Μετσόβου. Στο 65' ο Τσάγκας από δεξια έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Νούγιας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Μάλιστα η Θύελλα έβαλε και δεύτερο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 67' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μετσόβου ο Βελτσίστας γύρισε στον Πασχάλη, ο οποίος έκανε διαδοχικές προσποιήσεις και με σουτ νίκησε τον Κάτσενο και έκανε το 2-1.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για επιθετικό φάουλ στη φάση, όμως ο διαιτητής Σίνδρος έδειξε σέντρα. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες ο Σιούτας εξύβρισε τον διαιτητή με αποτέλεσμα να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη του ρέφερι. Ήταν το σημείο που έκρινε ουσιαστικά τον υπόλοιπο αγώνα καθώς με αριθμητικό πλεονέκτημα η Θύελλα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Στο 72' ο Βελτσίστας έχασε το άχαστο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κάτσενο και αφού τον είχε ξεπεράσει έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο επιθετικός της Θύελλας έχασε το εύκολο, έβαλε όμως το δύσκολο. Στο 80' μετά από σέντρα του Νούγια από δεξιά πρόλαβε την έξοδο του Κάτσενου και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 87' όταν ο Πασχάλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κεφάλας με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς του Μετσόβου και τον Κάτσενο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτησία: Σίνδρος (Λιόντος - Διαμαντόπουλος)

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Μουχάνης, Καράσας (46' Παλαιοχώρης), Νάσιος, Μαλλάτος, Παπαρούνας (11' Πασχάλης), Μπουκουβάλας (86' Γεωλδάσης), Τσάγκας, Νούγιας, Βελτσίστας (81' Κεφάλας), Τσουμάνης.

Μέτσοβο (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος, Γκρέμος, Τσιόστας Χ., Σιούτας, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Γοδέβενος, Λούσιος (70' Καντζιώτης), Τσουλιάης, Νάκος, Παΐλας (75' Σδούκος).

Σχολιασμος