Βήμα παραμονής για το Νησί, 2-3 το Νεοχωρόπουλο (video)

23.03.2024 Αναγνώστηκε 1280 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της 25ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, ο Αετός Νήσου αν και αγχώθηκε, επικράτησε με 2-3 του Νεοχωρόπουλου, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, πιάνοντας βαθμολογικά την ομάδα του Νεοχωρόπουλου στους 25 βαθμούς.

Βήμα παραμονής για το Νησί, 2-3 το Νεοχωρόπουλο (video)
Σιώλου
Αγγελική Σιώλου

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, είχε γκολ, ένταση, πάθος και μέχρι και την λήξη του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν.

Το ξεκίνημα βρήκε τους Νησιώτες να πατούν καλύτερα σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ ήταν και η ομάδα που κατάφερε να προηγηθεί.

Νωρίς και μόλις στο 12΄ ο Λώλης άνοιξε το σκορ για τους άτυπα φιλοξενούμενους, όταν ο Οικονόμου με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Λώλη, κι εκείνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 15΄ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 25΄ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν ο Γκούμας πάσαρε στον Καρτάλη, εκείνος με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Τασιούλα να απομακρύνει.

Στο 27΄ ο Βελογιάννης εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα πάνω στον Τασιούλα.

Στο 33΄ ο Πεπόνης ισοφάρισε σε 1-1 από κοντά, από ασίστ του Γεωργιάδη.

Στο 35΄ ο Λώλης απείλησε και πάλι για τον Αετό, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Δημητρίου.

Μετά από σειρά χτυπημάτων κόρνερ και στο 37΄ το Νησί πήρε εκ νέου το προβάδισμα, ο Οικονόμου εκτέλεσε και ο Τζημογιάννης με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Το Νησί πίεσε πριν το ημίχρονο και για άλλο τέρμα, με τους Τζημογιάννη και Ζαρκαλή να μην μπορούν να βρουν στόχο.

Στην επανάληψη, οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν και το Νεοχωρόπουλο πίεσε περισσότερο, αγχώνοντας την ομάδα του Νησιού στα τελευταία λεπτά.

Το ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους βρήκε το Νησί να σκοράρει, όταν και πάλι από χτύπημα φάουλ του Οικονόμου η μπάλα έφτασε στον Λώλη, ο οποίος με ωραίο τελείωμα πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα και το 1-3 για την ομάδα του.

Το Νεοχωρόπουλο ανέβαζε ρυθμό και στο 69΄ μείωσε σε 2-3 με το δυνατό σουτ του Μπίττα.

Λίγο αργότερα και στο 71΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κασιμόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Αετός προσπάθησε να πετύχει ακόμη ένα γκολ, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες με τους Κλεισούρα στο 85΄

με την μπάλα να καταλήγει άουτ και με τον Ζαρκαλή ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του οποίου είχε την ίδια κατάληξη.

 Αν και αριθμητικά υπερτερούσε το Νησί, το Νεοχωρόπουλο κατάφερε να πιέσει και να αγχώσει την αντίπαλη ομάδα όταν στο 87΄ από μια στημένη φάση η μπάλα έφτασε και έμεινε στην περιοχή του Τασιούλα, ο Οικονόμου με κοντρόλ έδωσε στον Καρτάλη, ο οποίος από θέση βολής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τασιούλα που απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και στην επαναφορά ο Οικονόμου δεν κατάφερε να τον νικήσει και πάλι, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να δίνει με αυτή του την επέμβαση μια…ανάσα στην ομάδα του, καθώς το 2-3 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς-Μωυσιάδης)

Νεοχωρόπουλο (Τζουλιανο Τσομπάϊ): Δημητρίου, Γεωργιάδης, Νάτσιας (81΄ Οικονόμου), Κασιμόπουλος, Μάρκο, Μαραγκός, Μπίττας, Γκούμας (46΄ Φωτίου (81΄ λ. τρ. Βαλάκος), Καρτάλης, Βελογιάννης (54΄ Κασίμης), Πεπόνης.

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Τασιούλας, Γεράσης (87΄ Πρέντζας), Οικονόμου, Κολόσης, Κοτσίνας, Τζημογιάννης, Σύμπας (62΄ Κλεισούρας), Πρέμος, Μυρόγλου (79΄ Μητσιόπουλος), Λώλης (87΄ Λιπιώτης), Ζαρκαλής.

Σχολιασμος