Πήραν το ντέρμπι οι Αμπελόκηποι, 1-2 στην Κοσμηρά (video)

25.02.2024 Αναγνώστηκε 4930 φορές

Το απόλυτο σερί τους και το 20 στα 20 έκαναν το Σάββατο οι Αμπελόκηποι καθώς επικράτησαν με 1-2 της Κοσμηράς στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Β Ερασιτεχνικής και συνέχισαν τη ξέφρενη πορεία τους προς την άνοδο και τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Πήραν το ντέρμπι οι Αμπελόκηποι, 1-2 στην Κοσμηρά (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι γεμάτο αγωνία και ανατροπές, με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε αυτό συνετέλεσε και το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Αμπελόκηποι. Η ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη άνοιξε το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια μόλις στο 1'. Ύστερα από κόρνερ του Χαρίτου, ο τερματοφύλακας Μπούγιας έκανε λάθος εκτίμηση και άστοχη έξοδο και ο Βλαχόπουλος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι της Κοσμηράς αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 20' μετά από σέντρα του Περβανά ο Νούσης με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι σκόραρε για το 1-1, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Κοσμηρα ανέβασε την απόδοση της και έχασε ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η ομάδα των Αμπελοκήπων ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 70' ο Βλαχόπουλος έκανε την ατομική ενέργεια και κέρδισε τις μονομαχίες και τις κόντρεες, με τον Μάντζαρη που ακολουθούσε να πλασάρει από κοντά για το τελικό 1-2.

Με τη νίκη τους στο ντέρμπι οι Αμπελόκηποι διατήρησαν σταθερή τη διαφορά των 7 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕ Γιάννενα που επικράτησε με το ευρύ 8-1 της Μουσιωτίτσας, ενώ την ήττα της Κοσμηράς εκμεταλλεύτηκε η Κρανούλα που επικράτησε 0-3 στην Κληματιά και πλησίασε στον έναν βαθμό από την τρίτη θέση. 

Διαιτησία: Σίνδρος (Ζιάκας - Σιόντης)

ΑΟ Κοσμηράς: Μπούγιας, Γιαννακός, Περβανάς, Νούσης,Γκούζος,Θέμος,Χριστογιώργος, Μπαλαμάτσιας, Τσάλης(89’ Τζώρτζης), Παπαστράτος,Λάμπρης

ΑΟ Αμπελόκηποι: Αθανασοπουλος,Έξαρχος (46’ Μάντζαρης), Παργινός, Βλαχιώτης, Παπαλάμπρης, Παπάζης, Χαχούλης, Χαρίτος, Βλαχόπουλος, Τσάνης, Γαλανής.

Σχολιασμος