Με ανατροπή η Δαφνούλα 3-2 το Βελισσάριο και έμεινε στην κατηγορία (video)

28.05.2023 Αναγνώστηκε 1229 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Επεισοδιακό παιχνίδι έγινε στο «Στάθης Τσανακτσής» για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out ανάμεσα σε Δαφνούλα και Βελισσάριο με την τυπικά γηπεδούχο Δαφνούλα να επικρατεί με 3-2 και να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία στέλνοντας παράλληλα στη Γ΄ κατηγορία το Βελισσάριο.

Με ανατροπή η Δαφνούλα 3-2 το Βελισσάριο και έμεινε στην κατηγορία (video)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ήταν ένα παιχνίδι συγκλονιστικό τόσο σε εξέλιξη όσο και στο πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με τον διαιτητή να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τις ομάδες με 11 παίκτες μέχρι το τέλος αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό.

Τι είδαμε σε αυτό το ματς;

Δύο φορές το Βελισσάριο να προηγείται στο σκορ και τη Δαφνούλα να ισοφαρίζει τις δύο φορές κάνοντας και την ολική ανατροπή, χαμένο πέναλτι στο 0-1 για το Βελισσάριο που ίσως εκεί αν έμπαινε το γκολ να κέρδισε το ματς και την παραμονή, αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα που έφταναν στο όριο του αντιαθλητικού, ενώ στο λίγο πριν το φινάλε του ματς είχαμε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με τον διαιτητή να δείχνει συνολικά 3 κόκκινες κάρτες 1 για τη Δαφνούλα και 2 για το Βελισσάριο.

Στο πρώτο ημίχρονο το Βελισσάριο ήταν αυτό που είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και δίκαια βρέθηκε να είναι στο τέλος του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ.

Στο 5΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιάμου ο Τσακιρίδης έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Την ίδια τύχη είχε στο 9’ και η κεφαλιά του Μαργιόλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σιάμου.

Στο 13΄ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ ο Ράπτης από κοντά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Η υπεροχή του Βελισσαρίου καρποφόρησε στο 27΄όταν ο Σιάμος εκτέλεσε φάουλ και ο Τσακιρίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο 37΄ σέντρα του Σιάμου κεφαλιά του Βάσιου μπλόκαρε τη μπάλα ο Βασιλείου.

Στο 41΄εκτέλεση κόρνερ του Σιάμου κεφαλιά του Τσακιρίδη η μπάλα λίγο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν τα πάντα με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και ο ρυθμός του αγώνα να είναι πολύ υψηλός.

Στο 50΄ το Βελισσάριο κέρδισε πέναλτι όταν ο Σιάμος εκτέλεσε φάουλ ο Τσακιρίδης πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα την ώρα που έκανε την έξοδο να πέφτει επάνω στον παίκτη του Βελισσάριου να τον ανατρέπει.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μαργιόλας ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε να νικήσει εκ νέου τον Βασιλείου όμως ο διαιτητής σφύριξε έμμεσο για διπλή επαφή του Μαργιόλα μιας και μετά το δοκάρι δεν υπήρχε επαφή με τη μπάλα από άλλον ποδοσφαιριστή.

Στο 52΄ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ, ο Φώτης έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο 54΄σέντρα του Σιάμου ο Ντάβανος από καλή θέση έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 57’ σέντρα του Ντάβανου σουτ του Βάσιου η μπάλα λίγο άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Δαφνούλα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 70΄ με σουτ του Ράπτη έξω από την περιοχή.

Σουτ του Βάσιου στο 75΄έξω από την περιοχή η μπάλα λίγο άουτ.

Παρά το σοκ της ισοφάρισης το Βελισσάριο πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ στο 77΄ με τον Σιάμο να εκτελεί φάουλ και ο Βάσιος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Βελισσαρίου η Δαφνούλα έφτασε στο αμέσως με τη σέντρα στην ισοφάριση με τον Κωλέτσιο.

Η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 82’ με τον Λαγό Β. να εκτελεί φάουλ, ο Τσόλας εκεί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Ράπτης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 3-2.

Στο 85΄είχαμε γενική σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Σιάμος και Κατσούδας (ο οποίος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο) από το Βελισσάριο και ο Ζιάρκας από τη Δαφνούλα.

Στο 90΄αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Βάσιος με το Βελισσάριο να ολοκληρώνει τον αγώνα με εννέα παίκτες.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Ευαγγέλου-Γεωργίου).

Δαφνούλα: Βασιλείου, Λαγός Κ., Παπαδόπουλος, Αυδίκος, Λαγός Β., Οικονόμου, Βήκας, Τσιάβος (39΄ Κωλέτσιος), Φώτης (91΄Χαλκιάς), Ράπτης, Ζιάρκας.

Βελισσάριο: Τσόλας, Παπαευθυμίου, Κουτρούμπας, Τσακιρίδης, Αλεξίου, Σπήτας, Φίλιος, Ντάβανος, Βάσιος, Μαργιόλας (82΄ Ταμβακολόγος), Σιάμος.

Σχολιασμος