Προκρίθηκε στα προημιτελικά το Δροσοχώρι, 2-4 την Κοσμηρά (video)

25.01.2023 Αναγνώστηκε 700 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ηπείρου εξασφάλισε ο Παντελεήμων Δροσοχωρίου που επικράτησε με σκορ 2-4 της Κοσμηράς.

Προκρίθηκε στα προημιτελικά το Δροσοχώρι, 2-4 την Κοσμηρά (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Οι δυο ομάδες που ισοβαθμούν στο πρωτάθλημα και στοχεύουν να ξεκολλήσουν από την επικίνδυνη ζώνη, έπαιξαν ελεύθερα στο ματς Κυπέλλου, ενώ είχαν και κάποιες απουσίες λόγω ημέρας.
Το Δροσοχώρι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την υπεροχή και δημιουργώντας κι άλλα προβλήματα στην εστία του Μπέτα, πέρα από τα δυο γκολ.

Στο 7’ ο Μπέτας μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Καλτσά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μελιγγιώτη, ενώ στο 8’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπανικολάου ήρθε το 0-1.

Το Δροσοχώρι συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 17’ ο Μανιώτης έκανε το σουτ, ο Μπέτας απέκρουσε και στην επαναφορά αστόχησε ο Κοκκιάδης.

Η Κοσμηρά έψαχνε τρόπους να βγει μπροστά χωρίς αποτέλεσμα και στο 19’ ο Νικολάου απομάκρυνε πριν γίνει απειλητικός ο Γιαννακός.

Το 0-2 για το Δροσοχώρι έγινε στο 33’, όταν ο Μπέλλος σούταρε ο Μπέτας είχε απάντηση αλλά στην επαναφορά σκόραρε ο Κοκκιάδης. Στο πιο ιδανικό χρονικά σημείο η Κοσμηρά μείωσε στο 43’ σε 1-2 με σουτ του Παπαστράτου εντός περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει και στη πλάτη του Τσιτώνη.


Σημείο κλειδί για την έκβαση του αγώνα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης όπου το Δροσοχώρι πέτυχε δυο γκολ και αγκάλιασε ουσιαστικά την πρόκριση.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Κοκκιάδης δέχτηκε τη μπάλα από τον Μπέλλο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-3. Στο 55’ ο Φάνης Μελιγγιώτης έκανε με σουτ το 1-4.

Η Κοσμηρά κατάφερε να μειώσει σε 2-4 στο 58’, όταν από πλάγια δεξιά ο Παπαστράτος έκανε το σουτ ο Νικολάου δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ  και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι η Κοσμηρά προσπάθησε και είχε χρόνο στη διάθεσή της, δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάση για γκολ.

Στο 68’ το σουτ του Κοκκιάδη ήταν άστοχο και στο 78’ την ίδια κατάληξη είχε το δυνατό σουτ του Γιαννακού. Στο 83’ ο Κοκκιάδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπέτα αλλά αστόχησε.
Διαιτησία: Μπόσιας (Ευαγγέλου- Χαλκής)
Κοσμηρά: Μπέτας, Γιώτης (46’ Κούτρας), Θέμος, Στόλης (65’ Νάσσης), Νούσης, Νάκιας (46’ Περβανάς), Γιαννακός, Κούρου (46’ Ζώτος), Μπαλαμάτσιας, Τσιτώνης, Παπαστράτος.
Δροσοχώρι: Νικολάου, Παππάς, Θεοχάρης, Καλτσάς, Μελιγγιώτης Η, Λισγάρας, Μανιώτης (69’ Μποροβήλος), Παπανικολάου, Μελιγγιώτης Θ, Κοκκιάδης, Μπέλλος.

Σχολιασμος