Μοιρασιά στο ντέρμπι ματσάρα, Πρ. Περάματος- Βουνοπλαγιά 4-4 (video)

04.12.2022 Αναγνώστηκε 1002 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ένα άκρως χορταστικό παιχνίδι, διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έγινε στο «Γ. Πρίσκας» ανάμεσα σε Προοδευτική Περάματος και Αλμυρό Βουνοπλαγιάς με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 4-4 για την 5η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Β΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

 

Μοιρασιά στο ντέρμπι ματσάρα, Πρ. Περάματος- Βουνοπλαγιά 4-4 (video)

Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες προέρχονταν από το απόλυτο νικών προμήνυε ένα πραγματικό ντέρμπι, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν πώς θα έβλεπε οκτώ γκολ, αρκετές εναλλαγές στο σκορ και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το φινάλε.

Προοδευτική, Αλμυρός αλλά και Αμπελόκηποι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Η Βουνοπλαγιά ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο ποσοστό και τις ευκαιρίες που είχε αλλά και τα λάθη της αντίπαλης άμυνας.

Στο 2΄ο Λούσιος αστόχησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κωστάκη, ενώ στο 7’ ο Αλμυρός άνοιξε το σκορ. Ο Κωστάκης έκανε το σουτ, ο Δημητρίου έδιωξε και στην επαναφορά ο Χαρίσης με πλασέ έκανε το 0-1. Κάποιες προσπάθειες στη συνέχεια του Κωστάκη δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως το σουτ στο 19’.

Η Βουνοπλαγιά είχε δοκάρι στο 21’ έπειτα από διαγώνιο σουτ του Κωστάκη. Στο 38’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Χαρίσης με πλασέ αστόχησε και στο 39’ μετά από λάθος του Δημητρίου, ο Βάρφης έκλεψε τη μπάλα, πλάσαρε στον Κωστάκη που έκανε το 0-2.

Με τη σέντρα, η Προοδευτική μείωσε στο σκορ όταν η μπάλα έφτασε στον Ζήση, ο οποίος με σουτ μείωσε σε 1-2.

Οι συγκινήσεις για το πρώτο μέρος συνεχίστηκαν, καθώς η Βουνοπλαγιά ευτύχησε να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 43’ μετά από μπαλιά, ο Χαρίσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-3.

Στην επανάληψη, η Προοδευτική βελτίωσε την εικόνα της στο ανασταλτικό κομμάτι σε σχέση με το πρώτο μέρος και δεν άφηνε ανοιχτούς χώρους, αλλά δεν μπορούσε για αρκετή ώρα να βγει με αξιώσεις μπροστά.

Μέχρι το 58’ όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μπάφα, ο Καλιακούδας μείωσε σε 2-3. Τέσσερα λεπτά μετά η Προοδευτική έφερε τα πάνω κάτω στο ματς, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ζήση, ο Γ. Μπισέλας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Οι φιλοξενούμενοι στο 74’ ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμά τους, όταν ο Βάρφης Α. με πλασέ νίκησε τον Δημητρίου για το 3-4.

Στο 82’ ο Αλμυρός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Αλμυρός

λίγο έλειψε να κάνει και πάλι τη ζημιά στο Πέραμα, όταν στο 85’ σε σουτ του Κωστάκη εντός περιοχής απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Δημητρίου. Η Προοδευτική ανέβηκε ψηλά στα εναπομείναντα λεπτά με σκοπό να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση και το πέτυχε στο 90+5’.

Σε φάση διαρκείας, ο Ζήσης έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λαμπράκης την έσπρωξε στα δίχτυα για το τελικό 4-4.

Διαιτησία: Μπούμπας (Αλεξίου- Γούκος)

Πρ. Περάματος: Δημητρίου, Σήτος, Μπαρούτας, Μπάφας, Χεμπέγια, Κατσάνος, Ζήσης, Μούτσιος (46’  Καλιακούδας), Μπισέλας, Λαμπράκης, Σιχλιμοίρης.

Αλμ. Βουνοπλαγιάς: Κολιός, Μπαϊραμπάς,  Περιχανά (72’ Γκρόμπασι), Καπρινιώτης, Τσίτσος, Βάρφης Μ, Βάρφης Α (90’ Σίσκας), Λούσιος, Χαρίσης (83’ Στεφάνου), Κωστάκης, Τσανακτσίδης (46’ Ζώτος).

Σχολιασμος