Δύσκολη νίκη για την Ανατολή, 1-0 την Ηλιόκαλη

03.12.2022 Αναγνώστηκε 638 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Α.Ο. Ανατολής, καθώς επικράτησε του ΠΑΟ Ηλιόκαλης με 1-0 για την 9η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Δύσκολη νίκη για την Ανατολή, 1-0 την Ηλιόκαλη

Η Ανατολή ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ παρά το γεγονός ότι το πάλεψε ο ΠΑΟ Ηλιόκαλης γνώρισε την ήττα και έμεινε στους 5 βαθμούς. 
Το παιχνίδι που έγινε υπό το φως των προβολέων στο γήπεδο της Ανατολής ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά με ελάχιστες καλές στιγμές.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ορφανού, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους ανθρώπους της Ηλιόκαλης.
Στο πρώτο μέρος, η Ανατολή είχε την υπεροχή, χωρίς να κάνει όμως τη μεγάλη φάση για γκολ.

Στο 13’ σε σουτ του Γαβρίλα η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά σε εκτέλεση φάουλ ο Κιοσσές έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 20΄ ο Τσόλης μπλόκαρε σε πλασέ του Γαβρίλα, ενώ στο 26’ καλή στιγμή για την Ηλιόκαλη αλλά το σουτ του Παππά Π. ήταν άστοχο. Στο 28’ ο Κιοσσές με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο Τσόλης είχε απάντηση στο 36΄σε σουτ του Ακουλλί.
Στα 24 πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη τελική προσπάθεια, με τις δυο ομάδες να αδυνατούν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσουν. Στο 70’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Κιοσσέ από τον τερματοφύλακα Τσόλη, μία απόφαση που σήκωσε διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους που θεώρησαν ότι έγινε επιθετικό φάουλ. Ο Ορφανός το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 1-0.

Στο 77’ σε σουτ του Σχισμένου ο Τσόλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και στο 90’ ο τερματοφύλακας της Ηλιόκαλης είχε απάντηση σε σουτ του Γκουγιάννου.

Η Ηλιόκαλη δεν τα παράτησε και προσπάθησε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 90+4’ ο Ζώης μπλόκαρε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Φωτίου και στο 90+8’ ο Ακουλλί πλάσαρε από κοντά με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια!
Διαιτησία: Ντάρας (Διαμάντης, Κολιοφούκας)

Ανατολή: Νικολαίδης, Δήμος (66΄ Ζάραγκας), Κακοσίμος, Παππάς, Σχισμένος, Ακουλλί, Κιούρκας, Κιοσσές (78΄ Γεωργιάδης), Τασιούλας , Γκουγιάννος, Γαβρίλας (66΄ Ορφανός)
Ηλιόκαλη: Τσόλης, Λαμπρίδης, Παππάς Α., Τσιώνης, Παγώνας, Θανάσης, Παππάς Γ., Κοντοδήμας (86΄ Πανταζής), Καρυωτάκης (78΄ Κλεισούρας), Παππάς Π., Φωτίου.

Σχολιασμος