Δραματική πρόκριση για το Δροσοχώρι, 3-2 τον Πωγωνάτο (video)

30.11.2022 Αναγνώστηκε 587 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ πήρε ο Παντελεήμων Δροσοχωρίου, καθώς επικράτησε με σκορ 3-2 του Πωγωνάτου.

Δραματική πρόκριση για το Δροσοχώρι, 3-2 τον Πωγωνάτο (video)

Το παιχνίδι είχε εναλλαγές στο σκορ, με τις ομάδες να έχουν δίψα για την πρόκριση ως το τέλος.

Ο Πωγωνάτος αν και βρίσκεται μία κατηγορία κάτω από το Δροσοχώρι, έδειξε μία πολύ καλά δουλεμένη και ανταγωνιστική ομάδα, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση.
Στο 8’ο Μελιγγιώτης σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, βρήκε και στον Γκόνη καταλήγοντας κόρνερ. Με την εκτέλεσή του από τον Μανιώτη, η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Πωγωνάτος ανέβασε στροφές και στο 19’ ισοφάρισε σε1-1, όταν σε μπαλιά του Μπουζούκα στην πλάτη της άμυνας, ο Αχιλλέας Μπενέκος ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 23’ ο Γκόνης είχε απάντηση σε σουτ του Μελιγγιώτη και στο 25’ σε εκτέλεση φάουλ και πάσα κομπίνα στον Αχ. Μπενέκο, ο τελευταίος έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 30’ σε σουτ του Τσαραώση απέκρουσε ο Κωστούλας, ενώ στο 43’ σε σέντρα του Μπενέκου, ο Ζενέλης έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στην επανάληψη, το Δροσοχώρι μπήκε αποφασισμένο με σκοπό να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία για να ισοφαρίσει. Ωστόσο, τα σουτ με Παπανικολάου, Φάνη Μελιγγιώτη και η κεφαλιά του Μανιώτη δεν βρήκαν στόχο.

Στο 75’ σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων και στη συνέχεια σε σουτ του Μυριούνη, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Παντελεήμονα.
Στο 78’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πωγωνάτο, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Κόντος σημάδεψε το δοκάρι.

Ήταν ένα κομβικό χρονικά σημείο, μιας και αν έβαζε τρίτο γκολ ο Πωγωνάτος θα άγγιζε την πρόκριση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Δροσοχώρι ανέβασε την απόδοσή του και στο 80’ σε σουτ του Μελιγγιώτη απέκρουσε ο Γκόνης.

Στο 82’ ο Μελιγγιώτης με σουτ έκανε το 2-2, χαρίζοντας ανακούφιση στην ομάδα του. Το Δροσοχώρι έχοντας το μομέντουμ υπέρ του πέτυχε και το πολυπόθητο τέρμα της πρόκρισης στο 89’ σε πλασέ του Μανιώτη έπειτα από ασίστ από τα δεξιά του Μελιγγιώτη.


Διαιτησία: Ντάρας (Τασιούλας- Διαμαντόπουλος)
Δροσοχώρι: Κωστούλας, Δημόπουλος (67’ Μελιγγιώτης Π), Παππάς, Καλτσάς (57’ Μελιγγιώτης Ηλ), Θεοχάρης, Γιώτης (67’ Μπαχάς), Μανιώτης, Λισγάρας, Μελιγιώτης Θ (57’ Μπέλλος), Παπανικολάου, Μελιγγιώτης θ.
Πωγωνάτος: Γκόνης, Μπενέκος Κ, Ντεμίρης (76’ Νότε), Μπουζούκας, Μυριούνης, Ντέτσικας, Μπάγιας(51’ Σκόρδος), Μπαλλατζία, Μπενέκος Αχ, Τσαραώσης (62’ Κόντος), Ζενέλης.

Σχολιασμος