ΕΠΣΗΠ: «Να μείνουμε ενωμένοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»

01.10.2022 Αναγνώστηκε 867 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣΗΠ για την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ που αποφάσισε διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να μείνουν ενωμένοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΕΠΣΗΠ: «Να μείνουμε ενωμένοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η έκταση γενική συνέλευση των ενώσεων-μελών της ΕΠΟ που διεξήχθη στις 30/9/2022 στην Αθήνα με ψήφους 57 υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά αποφάσισε τη διακοπή των πανελλήνιων και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων εκφράζοντας την αντίθεση της στην εφαρμογή του Νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ.

Ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου θέλουμε η απόφαση αυτή να αξιολογηθεί ουσιαστικά και «βλέποντας» ακόμη πιο μπροστά, τονίζοντας ότι σαν βάση και ουσία έχει τη διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους κανόνες που το καθορίζουν. Το σωστό και δίκαιο τρόπο της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων καθορίζει το καταστατικό της επίσημης ποδοσφαιρικής αρχής του τόπου, δηλαδή της ΕΠΟ, καταστατικό που αναγνωρίζεται και από τις διεθνής ομοσπονδίες των FIFA και UEFA. Κανείς άλλος δε μπορεί να επιβάλλει ποδοσφαιρικές αγωνιστικές τιμωρίες, κανείς άλλος δε μπορεί να απαγορεύσει στα ερασιτεχνικά σωματεία να αγωνίζονται σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις εφόσον κατέχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, κανείς άλλος δε μπορεί να απαγορεύσει σε ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών να αθλούνται και να αγωνίζονται. Στόχος της ΕΠΟ και της συντριπτικής πλειοψηφία των ενώσεων είναι η διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής γιορτής κάθε σαββατοκύριακο στα γήπεδα της χώρας μας. Πέρα της φόρτισης και της αγωνίας των ερασιτεχνών παραγόντων, ποδοσφαιριστών , προπονητών και φιλάθλων λόγω της απόφασης που δικαιολογημένα δημιουργείται, όλοι μαζί αυτή την κρίσιμη στιγμή για το καλό του ποδοσφαίρου μένουμε ενωμένοι γιατί αν σήμερα ζητάνε αυτό στο μέλλον τι άλλο μπορούν να μας ζητήσουν άραγε;

Σχολιασμος