Μπαλάκι το ερασιτεχνικό μεταξύ Αυγενάκη-ΕΠΟ με «θύματα» τις ομάδες

18.08.2022 Αναγνώστηκε 618 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα φαύλο κύκλο έχει μπει δυστυχώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις ομάδες να είναι αυτές που να μην ξέρουν τι και πως θα πρέπει να κάνουν ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

 

Μπαλάκι το ερασιτεχνικό μεταξύ Αυγενάκη-ΕΠΟ με «θύματα» τις ομάδες
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ενώ την Τρίτη με ανακοίνωση της η ΕΠΟ ανέφερε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού  έκανε δεκτή την εισήγηση FIFA και UEFA για παράταση των ερασιτεχνικών σωματείων με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος ότι φέτος θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα κανονικά με όλες τις ομάδες είτε είναι είτε όχι στο μητρώο, ήρθε χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και με ανακοίνωση του τονίζει ότι η παράταση είναι μέχρι 31 Αυγούστου. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει όσα σωματεία μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είναι στο μητρώο δεν μπορούν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ενώσεις ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν προκηρύξεις μέχρι την 31η Αυγούστου, ωστόσο ήδη κάποιες έχουν βγάλει και μέσα σε αυτές αναμένεται να είναι και η ΕΠΣ Ηπείρου με το Δ.Σ. να συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα για αυτό το θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμπαιγμός που υπάρχει στα ερασιτεχνικά σωματεία και η κοροϊδία συνεχίζεται με «θύματα» τις ομάδες που δεν ξέρουν τι θα γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.

Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ. Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022

 Ευθύνες και η ΕΠΟ-Άλλαξε τις ανακοινώσεις

Ωστόσο εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ έχει κάνει ένα μεγάλο φάουλ στην έκδοση της ανακοίνωσης σχετικά με τη συμμετοχή των σωματείων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Τι εννοούμε.

Ενώ την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι στο μητρώο στην ίδια ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα αυτή η παράγραφος έχει αφαιρεθεί.

Ουδείς γνωρίζει τον λόγο που έγινε αυτό και η ΕΠΟ και ο πρόεδρος της θα πρέπει να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις στις Ενώσεις.

Δείτε τις δύο ανακοινώσεις.

1η ανακοίνωση

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της.

 

Διορθωμένη ανακοίνωση:

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της.

Δυστυχώς αυτοί που έχουν την τύχη του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού στα χέρια τους φαίνεται ότι δεν είναι άξιοι να κατέχουν αυτές τις θέσεις.

Σχολιασμος