Υποχώρηση Αυγενάκη υπό την απειλή FIFA και UEFA -Κανονικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με όλα τα σωματεία

16.08.2022 Αναγνώστηκε 960 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Η FIFA και η UEFA μετά την ενημέρωση που είχαν από την ΕΠΟ για το νόμο Αυγενάκη που έβαζε ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ζήτησαν σήμερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την παράταση της προθεσμίας που τελείωνε αύριο για ένταξη στο μητρώο των ερασιτεχνικών σωματείων με τον Αυγενάκη να κάνει δεκτό το αίτημα τους. 

Υποχώρηση Αυγενάκη υπό την απειλή FIFA και UEFA -Κανονικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με όλα τα σωματεία
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Έτσι από αύριο όλες οι Ενώσεις θα προχωρήσουν στην έκδοση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των σωματείων.

Η καταληκτική ημερομηνία που θα δοθεί στα σωματεία για την υπαγωγή τους στο μητρώο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της.

Σχολιασμος