Μητρώο: Κατά των κυρώσεων του νόμου Αυγενάκη η UEFA

14.08.2022 Αναγνώστηκε 669 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ενήμερη, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, είναι η UEFA για τις συζητήσεις μεταξύ της ΕΠΟ και του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με βασικό θέμα τις κυρώσεις του νόμου (απαγόρευση συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο) στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Μητρώο: Κατά των κυρώσεων του νόμου Αυγενάκη η UEFA

την πρώτη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη υπήρξε αδιέξοδο. Η ΕΠΟ ζήτησε τροποποίηση του νόμου και απάλειψη κάθε κύρωσης που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ενώ ο Αυγενάκης πρότεινε να δοθεί μια ακόμα -μικρή- παράταση.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η διορία που έχει δοθεί στα σωματεία για εγγραφή στο μητρώο.

Η UEFA είναι ενήμερη για τις συζητήσεις και επανειλημμένα έχει ταχθεί κατά των αγωνιστικών κυρώσεων που προβλέπει ο αθλητικός νόμος στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική για την ΕΠΟ κατάληξη των συζητήσεων, η απόφαση της θα είναι η αναστολή έναρξης όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επειδή ένας μεγάλος αριθμός σωματείων δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλειστεί από τα πρωταθλήματα.

ΠΗΓΗ: SDNA

Σχολιασμος