Με νίκη-ανατροπή διατήρησε το αήττητο η Αμφιθέα, 2-4 τους Αμπελόκηπους

23.01.2022 Αναγνώστηκε 613 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Για την 13η αγωνιστική της Β ερασιτεχνικής κατηγορίας και τον Α΄ όμιλο, συναντήθηκαν στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, η πρωτοπόρος Αμφιθέα και οι τρίτοι της βαθμολογίας, Αμπελόκηποι , με τις δύο ομάδες να χαρίζουν ένα συναρπαστικό αγώνα στους αρκετούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το εν λόγω παιχνίδι. Στο πραγματικό ντέρμπι, τόσο λόγω βαθμολογικής κατάταξης, όσο και έκβασης, μεγάλοι νικητές ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κατάφεραν την ολική ανατροπή  από 2-0, σε 2-4 τελικό αποτέλεσμα, διατηρώντας το αήττητο και το απόλυτο νικών στο Πρωτάθλημα.

Με νίκη-ανατροπή διατήρησε το αήττητο η Αμφιθέα, 2-4 τους Αμπελόκηπους
Σιώλου
Αγγελική Σιώλου

Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, με έξι τέρματα συνολικά, τέσσερα δοκάρια, αρκετές έντονες στιγμές και δύο τραυματισμούς, έναν για κάθε ομάδα.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Αμπελοκήπων, Δημήτρης Τσιούρης, τραυματίστηκε στο ήδη εγχειρισμένο πόδι του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, υποβασταζόμενος.
Αναγκαστική αλλαγή έκανε και ο βασικός τερματοφύλακας της Αμφιθέας, Τάσος Γκουγιάννος, ο οποίος έπαθε τράβηγμα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Ο Αστήρ Αμφιθέας, εύχεται περαστικά στους δύο ποδοσφαιριστές και ταχεία ανάρρωση.

Αγωνιστικά, δυναμικά μπήκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στην πρώτη τους ευκαιρία, κατάφεραν να προηγηθούν, όταν στο 6΄ ο Χριστογιώργος πήρε αρκετά μέτρα, είδε τον προωθημένο Τσιούρη κι εκείνος από κοντά με προβολή πέτυχε το 1-0.

Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο το ψύχος που επικρατούσε όλη την σημερινή ημέρα, φτάσαμε στο 29΄ για να δούμε την επόμενη καλή στιγμή στο ματς, και αυτή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Κολόκα να παίρνει την κεφαλιά και τον Κατσιγιάννη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 35΄ ο Χριστογιώργος στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ήταν εκείνος που έγραψε το 2-0 για τους Αμπελόκηπους, με σουτ στην κίνηση.

Οι αρκετές καθυστερήσεις, ωφέλησαν τους φιλοξενούμενους, καθώς σε αυτές κατάφεραν να πετύχουν την μείωση, αλλά και την ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα, στο 45΄ο Πιλιαφάς με ωραίο σουτ στο ''Γ'' της αντίπαλης εστίας,  μείωσε σε 2-1.

Οι παίκτες του Γιώργου Πότση, με αυτό το γκολ έβαλαν "φτερά" στα πόδια τους  και λίγο αργότερα μετά από συνεχή πίεση, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το γκολ του Κολόκα από κοντά.

Στην επανάληψη, αν μια ομάδα βρισκόταν στο γήπεδο, αυτή σίγουρα ήταν η ομάδα της Αμφιθέας, καθώς ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά κι αυτή που πέτυχε την ολική ανατροπή.

Στο 56΄ ο Γιάννης Βλαχόπουλος με ωραίο δυνατό σουτ, πέτυχε το 2-3 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ενώ και η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με δύο συνεχόμενα δοκάρια έχασαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ, συγκεκριμένα στο 64΄ ο Βλαχόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 65΄ο Πιλιαφάς με μακρινό σουτ  στόχευσε  και αυτός  το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75΄ ο Γκούμας με σουτ από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, σημειώθηκε στο 88΄, με τον Χρήστο Ανδρέου να στοχεύει με σουτ εκτός περιοχής, το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, το τρίτο για την ομάδα του.

Διαιτησία:Χατζηπαναγιώτου (Κοσίνας-Κυριαζή)

ΑΟ Αμπελόκηποι (Κώστας Λιόλιος):Κατσιγιάννης, Έξαρχος, Γαλάνης, Παπαλάμπρης, Τσιούρης Χ., Αγγέλης, Χριστογιώργος (81΄Αθανασίου), Κολιός, Πολίτης (81΄Γούσης), Τσιούρης (21΄ λ. τρ. Κούτλας (46΄Μαρκούλας)), Παπαδημητρίου (74΄ Δήμος).

Αστήρ Αμφιθέας (Γιώργος Πότσης):Γκουγιάννος (20΄ λ. τρ. Φάης), Γκίτσης, Μπαρούτας, Καραγιάννης, Πιλιαφάς, Μπουτοβίνας, Παπάζης (46΄ Μητός), Βλαχόπουλος (87΄ Σδούκος), Κολόκας (77΄ Τσουμάγκας), Γκούμας, Ανδρέου.

Σχολιασμος