Ανατροπή με Χριστογιώργο, Αμπελόκηποι-Αετορράχη 3-1 (pics)

13.10.2021 Αναγνώστηκε 682 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έκαναν κακό πρώτο ημίωρο, οι Αμπελόκηποι αφυπνίστηκαν και έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν με 3-1 της Αετορράχης στο γήπεδο της Λιμνοπούλας και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ. Κομβικό σημείο στο παιχνίδι οι δύο γκολάρες του Γιάννη Χριστογιώργου μέσα σε δύο λεπτά, αλλά και ο τραυματισμός του αρχηγού της Αετορράχης Μάριου Γερογιάννη.

Ανατροπή με Χριστογιώργο, Αμπελόκηποι-Αετορράχη 3-1 (pics)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε από τη διοίκηση των Αμπελόκηπων ο αειθαλής ποδοσφαιριστής της Αετορράχης Θωμάς Λιπιώτης για την πολυετή προσφορά του στους Αμπελόκηπους και μάλιστα όντας στήριγμα της ιστορικής ομάδας σε πολύ δύσκολες περιόδους.

12

Η Αετορράχη του Δημήτρη Ξανθάκη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με διαγώνιο σουτ του Γερογιάννη Μ. στο 8', με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση των Αμπελόκηπων ήρθε στο 13' με φαλτσαριστό σουτ του Τσιούρη που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κρανά. Στο 15' ο Μάριος Γερογιάννης και πάλ με διαγώνιο σουτ, αυτή τη φορά από δεξιά, ανάγκασε τον Κατσιγιάννη σε δύσκολη επέμβαση για να σώσει τους Αμπελόκηπους. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο όμως και δευτερόλεπτα αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 16' μετά από σέντρα του Κατσούρα από αριστερά, ο Κατσιγιάννης απομάκρυνε ασθενώς, η μπάλα στρώθηκε στον Γιώτη που με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1.

Το σημείο-κλειδί του παιχνιδιού για την Αετορράχη ήταν ο τραυματισμός του αρχηγού της Μάριου Γερογιάννη. Από το 25' και μετά οι Αμπελόκηποι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και έφτασαν γρήγορα στην ανατροπή του σκορ. Στο 32' ο Τσιούρης σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί της Αετορράχης δεν απομάκρυναν τον κίνδυνο και ο Χριστογιώργος με ωραίο δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Κρανά και ισοφάρισε σε 1-1. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έδωσε το προβάδισμα στους Αμπελόκηπους με φοβερό μακρινό σουτ, άφησε άγαλγμα τον Κρανά και έκανε το 2-1. Δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο από τον Γιάννη Χριστογιώργο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Αγγέλη μετά φάση διαρκείας στα καρέ της Αετορράχης, το οποίο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρανάς.

7

Η υπεροχή των Αμπελόκηπων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με την ομάδα του Κώστα Λιόλιου να φτάνει κοντά στο γκολ στο 66' με τον Ηλία Α., όμως ο Κρανάς με εντυπωσιακή εκτίναξη κράτησε την Αετορράχη όρθια. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο όμως δύο λεπτά αργότερα. Στο 68' μετά από λάθος του Σιόντη, ο Αποστόλης Ηλίας έκλεψε και με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 για τους Αμπελόκηπους.

Στο 70' ο Πολίτης έψαξε το τέταρτο γκολ, όμως ο Κρανάς του είπε "'οχι", ενώ στο 87' και πάλι ο Κρανάς απείλησε με σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κρανά. Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ με τους Αμπελόκηπους να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ.

Διαιτησία:  Χριστοφορίδης (Σιαμέτης - Κατσουλίδη)

Αμπελόκηποι (Λιόλιος): Κατσιγιάννης, Έξαρχος Αγ. (73' Μαρκούλας), Παπαδημητρίου, Γαλάνης, Χριστογιώργος (81' Γούσης), Αγγέλης (81' Κολιός), Ηλίας Α. (81' Γεωργαλής), Παπαλάμπρης, Τσιούρης, Ηλίας Μ., Γιώτης (60' Πολίτης).

Αετορράχη (Ξανθάκης): Κρανάς, Σιόντης, Κατσούρας, Παπαχριστοδήμας, Κατσάνος (65' λ.τρ. Καλογιάννης), Γιώτης, Παπανικολάου, Ζιάρας, Λιπιώτης, Γερογιάννης Μ. (25 λ.τρ. Γερογιάννης Β), Ασωνίτης.

 

Σχολιασμος