Αγιασμός και έναρξη προετοιμασίας για την Ανατολή (video+photos)

02.08.2021 Αναγνώστηκε 817 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της έγινε σήμερα ο αγιασμός και η έναρξη της προετοιμασίας για την Ανατολή.

Αγιασμός και έναρξη προετοιμασίας για  την Ανατολή (video+photos)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Πριν τον αγιασμό ο προπονητής της ομάδας Αλέκος Τάτσης μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για το τι περιμένει από αυτούς και πώς δουλεύει ο ίδιος για να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα καλό και ομοιογενές σύνολο στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια δηλώσεις έκαναν ο προπονητής Αλέκος Τάτσης, ο πρόεδρος Χρήστος Γέροντας και ο ποδοσφαιριστές Πέτρος Δρόσος.

Τάτσης: Καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί η Ανατολή

Στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της ομάδας, ο νέος προπονητής Αλέκος Τάτσης τόνισε πώς η Ανατολή είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί αλλά και να δουλέψει με τα νέα παιδιά που επί το πλείστον είναι ο κορμός της ομάδας. Στάθηκε στο γεγονός πώς η ομάδα έχει από πίσω δυνατή ακαδημία, εγκαταστάσεις και μία διοίκηση που μπορεί να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εύχομαι να έχουμε μία καλή σεζόν με υγεία πάνω από όλα. Η περσινή χρονιά πήγε χαμένη λόγω του κορωνοϊού, ευελπιστούμε φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί από την πλευρά μας, ώστε η χρονιά να μην πάει χαμένη και να κυλήσει θετικά. Το ξεκίνημά μας σήμερα είναι ελπιδοφόρο για την Ανατολή, όπως είχαμε προαναφέρει από σήμερα η Ανατολή αλλάζει σελίδα. Η Ανατολή είναι καταδικασμένη κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Στόχος της Ανατολής είναι να δουλέψει με νεαρά παιδιά, ώστε να μπορέσουμε αύριο-μεθαύριο να έχουν μία εξέλιξη και να είναι επί το πλείστον ο κορμός της ομάδας».

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει: «Πηγαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει με το πρωτόκολλο, κάναμε μία κουβέντα με τα παιδιά και είπαμε να προσέχουμε, να είμαστε με μάσκα σε εσωτερικό χώρο, γενικά να προσέχουμε για εμάς και όλο τον κόσμο».

Για το ότι υπάρχουν έμπειροι και νέοι παίκτες και αν ακολουθήσουν κι άλλοι: «Η Ανατολή έχει μία δυνατή ακαδημία από πίσω, παιδιά που κάθε χρόνο πλαισιώνουν και τη μεγάλη ομάδα, όπως είπα να είναι ο κορμός της ομάδας ώστε μην αναγκάζεται η Ανατολή να βρίσκει ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα για να βοηθηθούν οι νέοι πρέπει να πάρουμε και έμπειρους παίκτες. Από πέρυσι είναι ο Πέτρος Δρόσος ένας έμπειρος παίκτης με χρόνια στο χώρο, ο Φόρης Ορφανός ένας μεγάλος και έμπειρος ποδοσφαιριστής και θα πλαισιωθούμε κι από άλλους 3-4 έμπειρους παίκτες».

Για τη Διοίκηση: «Η Διοίκηση με κέρδισε. Μιλήσαμε νωρίς, συμφώνησα εξ αρχής στο πλάνο, μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν ρολόι, έχω ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί και μη ξεχνάμε ότι η Ανατολή έχει εγκαταστάσεις που ζηλεύουν κι ομάδες Super League. Έχει γήπεδα, φροντιστή, πράγματα που κάνουν τους παίκτες να νιώθουν κάτι πιο πάνω από ερασιτέχνες και όλο αυτό βοηθάει τον προπονητή να δουλεύει χωρίς πίεση. Οποιοσδήποτε προπονητής θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Για το ένστικτό του αν θα υπάρχει λιγότερη ένταση στις προπονήσεις αν καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος: «Κάθε προπονητής έχει τρόπο σκέψης διαφορετικό, κοιτάζω να βγει η προετοιμασία στις έξι εβδομάδες, έχω συγκεκριμένους στόχους που δουλεύω. Οι δυο πρώτες εβδομάδες είναι ένα κομμάτι που οι παίκτες το βαριούνται, βδομάδα με βδομάδα χτίσιμο, θα βλέπω τους ποδοσφαιριστές και καλώς εχόντων των πραγμάτων αν έρθει η πρώτη αγωνιστική που θα είναι για το Κύπελλο, οι παίκτες ανάλογα πόσο επιβαρυμένοι θα είναι. Είπα στα παιδιά θα πρέπει ο καθένας να προσέχει τον εαυτό του, είναι δύσκολο κομμάτι η προετοιμασία, καταλαβαίνω ότι είναι ερασιτέχνες αλλά για να μην έχουμε τραυματισμούς, να μην έχουμε πολύ κούραση και πολύ επιβάρυνση θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να προσπαθήσουν να ρίξουν τους ρυθμούς τους όσον αφορά την εξωγηπεδική τους ζωή, τα γήπεδα που θα μπορούν να παίζουν δεξιά και αριστερά και το να κάνουν προπόνηση μόνοι τους».

Γέροντας: «Θέλουμε να διακριθούμε»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Χρήστος Γέροντας είπε ότι η ομάδα του θα επιδιώξει να διακριθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Διοίκηση, προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Ο σύλλογός μας είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και να βρίσκεται, γι’ αυτό και εμείς με τον Αλέκο Τάτση και τους ποδοσφαιριστές μας θα επιδιώξουμε να διακριθούμε τόσο στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗΠ όσο και στο θεσμό του κυπέλλου! Είναι πολύ τιμητικό να είμαι Πρόεδρος της Ανατολής. Θέλω να ευχαριστήσω και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, μα πάνω απ’ όλα τους κ. Μαυροκεφαλίδη και Παππά, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για τον σύλλογο και την πορεία του»

Δρόσος: «Στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο»

Ο Πέτρος Δρόσος επεσήμανε τις δυσκολίες που θα έχουν οι ομάδες αλλά και οι παίκτες στο να επανέλθουν μετά την αποχή ενός χρόνου από τους αγώνες, ενώ τόνισε ότι στόχος της Ανατολής είναι να πρωταγωνιστήσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλο τον κόσμο, να υπάρχει υγεία, να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Η μεγάλη αποχή μας έχει αφήσει πίσω τόσο τις ομάδες όσο και τους ποδοσφαιριστές ωστόσο ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα να μην έχουμε διακοπή, να ξαναδούμε κόσμο στα γήπεδα, να παίξουμε, να γελάσουμε και να μην στενοχωρηθούμε πάλι».

Αν αλλάζει κάτι φέτος στην Ανατολή και τι να περιμένουμε: «Πέρυσι η χρονιά ήταν πιο δύσκολη και φέτος είναι πιο βατή διότι έχει γίνει προγραμματισμός πολύ νωρίς, έχει γίνει επιλογή του προπονητή νωρίς. Πέρυσι ήταν μια μεταβατική περίοδος και ήταν δύσκολη η μετάβαση από την παραμονή στη Γ’ Εθνική να αγωνιστείς στην Α’ ερασιτεχνική διότι αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες και επειδή η ομάδα είχε αργήσει να συγκροτήσει διοίκηση, είχε αργήσει να κάνει και τον προγραμματισμό της. Για εμάς ήταν δύσκολη η χρονιά, ξεκινήσαμε πολύ καλά και ήμασταν αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές να κάνουν το επόμενο βήμα, αλλά και η ομάδα δεν αφήνει ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο γιατί η Ανατολή έχει βαριά φανέλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ελπίζω μέσα από αυτόν τον προγραμματισμό, με αυτά τα παιδιά και με όποιους έρθουν να μας πλαισιώσουν πιστεύω η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει, να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να υπάρχει συμμετοχή στην προπόνηση αλλά και πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα».

Οκτώ μεταγραφές και έπεται συνέχεια

Στις οκτώ έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι μεταγραφές για την Ανατολή ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες κυρίως κάποιων έμπειρων παικτών προκειμένου να πλαισιώσουν τα νέα παιδιά.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Ζώτος (Αστέρας Ιωαννίνων), Παππάς (Ζωοδόχος), Τσίντας (Κοσμηρά), Ζώης (Κοσμηρά), Ντασούτης (Κ 20), Γκεσούλης (Σταυράκι), Μιχαηλίδης (Κατσικά) και Γκουγιάννος (Ηλιόκαλη).

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος