Φίλος: «Μακάρι ο ΣΔΗΠ να είναι μεταξύ των πρώτων στη χώρα»

31.10.2015 Αναγνώστηκε 938 φορές

Την πορεία του στο χώρο της διαιτησίας υπενθυμίζει με γραπτή του ανακοίνωση ο Ηλίας Φίλος, απαντώντας παράλληλα σε όσους πιστεύουν ότι βρίσκεται στο περιθώριο, χωρίς πάντως διάθεση αντιπαράθεσης με τον Κώστα Ευαγγέλου μετά τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στο PASsports και τον Χρήστο Καλύβα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Φίλου:

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε δηλώσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας γιατί δεν έχω πραγματικά κανέναν απολύτως λόγο να το κάνω. 

Για τις αναφορές όμως που έχουν να κάνουν με το άτομό μου, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητές μου και το θεσμικό μου ρόλο στο ποδόσφαιρο, επιθυμώ να επισημάνω τα εξής:

Θα αποτελούσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τόσο για μένα προσωπικά όσο και για όλους τους Γιαννιώτες διαιτητές, πιστεύω, αν κάποιο από τα σημερινά διοικητικά στελέχη του ΣΔΗΠ κατάφερνε:

1) Μέσα από εκλογικές διαδικασίες να αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης της γιαννιώτικης διαιτησίας και του ΣΔΗΠ και σύμφωνα με τις ιδέες, το σχεδιασμό και τις ικανότητές του, πετύχαινε υψηλούς στόχους για το σύνολο των διαιτητών κατατάσσοντας τον ΣΔΗΠ μεταξύ των πρώτων συνδέσμων της χώρας.

2) Αν μετά από αυτό κι έχοντας ως αρχή ότι υπάρχουν κι άλλοι ικανοί να διοικήσουν, προχωρούσε ακόμα περισσότερο πετυχαίνοντας να εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και πρόεδρος της ΑΤΕΔ, όταν η διοίκηση και η επιτροπή της είχαν αρμοδιότητα και δυναμική αναβαθμίζοντας το δικό του θεσμικό ρόλο αλλά και του ΣΔΗΠ.

3) Αν καλούταν και λάμβανε μέρος στα πανελλήνια σεμινάρια διαιτησίας που οργανώνει η ΚΕΔ-ΕΠΟ ως ομαδάρχης και μέλος της εξεταστικής Επιτροπής Διαιτητών.

4) Αν, αφού έφτανε στην κορυφή της διοικητικής εξέλιξης και διαιτησίας, άνοιγε ορίζοντα στον ευρύτερο διοικητικό χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα στο επαγγελματικό ως γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

5) Αν αξιολογούταν ως παρατηρητής αγώνων Super League.

6) Αν υπηρετούσε το τοπικό ποδόσφαιρο ανιδιοτελώς ως παράγοντας ερασιτεχνικού σωματείου.

7) Αν εκλεγόταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ σε εκλογές που απέτυχε να εκλεγεί ο επί 25 χρόνια πρώην πρόεδρός της, κερδίζοντας σε προσωπικό επίπεδο την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των μισών περίπου εκπροσώπων των ερασιτεχνικών σωματείων.

Μετά από όλα αυτά, στο «περιθώριο» που πιστεύουν κάποιοι ότι βρίσκομαι, εκεί θα με συναντήσουν για να εκφράσουμε από κοινού την ικανοποίησή μας απλά και μόνο για την προσφορά μας, χωρίς προαπαιτούμενο την αναγνώριση από κάποιους».


Σχολιασμος