Πολυβόλο η Αμφιθέα, 4-0 την Λαψίστα (video)

12.10.2014 Αναγνώστηκε 988 φορές

Μεγάλη νίκη, την πρώτη της φετινή, σημείωσε η ομάδα της Αμφιθέας που επικράτησε στο "Ιωάννης Παπαθανασίου" της Λαψίστας με 4-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Λαψίστα με το 4-0 να μαρτυρά το γεγονός αυτό, σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μπάμπη Τσανακτσίδη που σημείωσε 2 τέρματα, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Κώστα Βελτσίστα κατάφερε να απειλήσει σοβαρά μόλις μια φορά στην αναμέτρηση.

Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση η ομάδα του Λιούρη με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 8' όταν ο Τσανακτσίδης από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Λαψίστας, έφθασε στον Δώνο που σούταρε για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 15' ο Αστήρ μπήκε μπροστά στο σκορ όταν ο Δώνο με ωραία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Τσανακτσίδη που κατέβασε ωραία, προχώρησε όσο χρειάστηκε και την κατάλληλη στιγμή με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Αμφιθέα που έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες στο δίλεπτο 22-23. Αρχικά στο 22' ο Τσανακτσίδης πάσαρε στον Κατσάνο που σούταρε για να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ο Μάστακας, ενώ στο 23' από την εκτέλεση του κόρνερ ο Λιούρης έπιασε το ψαλιδάκι από κοντά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η Αμφιθέα είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν απειλήθηκε καθόλου και η ανάπαυλα την βρήκε μπροστά με 1-0.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αλέκου Λιούρη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχει ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, δηλαδή να κλειδώσει όσο γίνεται νωρίτερα την νίκη. Το αυτό συνέβη στο 51' όταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης Τσανακτσίδης με ωραία ατομική ενέργεια και ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του αντιπάλου σούταρε από κοντά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μάστακα για το 2-0.

Στο 56' και πάλι ο Τσανακτσίδης πάτησε ωραία την μπάλα στον Βακάρο που σούταρε για να διώξει ο Μάστακας με τους αμυνόμενους να διώχνουν την μπάλα μακριά. Ένα λεπτό αργότερα όμως η πλάστιγγα έγειρε οριστικά για τους γηπεδούχους που έφτασαν στο 3-0. Συγκεκριμένα ο Μηλιώτης από τα αριστερά έκανε παράλληλη μπαλιά στην περιοχή και ο Δώνος, με εξουδετερωμένο τον Μάστακα πέτυχε στο κενό τέρμα το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Με την συμπλήρωση 65 λεπτών στην αναμέτρηση είχαμε την πρώτη και την τελευταία στιγμή στην αναμέτρηση που η ομάδα της Λαψίστας απείλησε τον Αστέρα. Συγκεκριμένα ο Αθ. Τζαλαγιάννης πάσαρε στον Μπότσιο που σούταρε δυνατά, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Παπαγεωργίου που έδιωξε την μπάλα μακριά στην μοναδική φορά που φάνηκε απειλητική η ομάδα του Κώστα Βελτσίστα.

Τελικά στο 76' έγινε και το 4-0, όταν ο νεοεισελθών Ντίμης έβγαλε τον Βακάρο τετ-α-τετ με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, με τον ποδοσφαιριστή της Αμφιθέας να στέλνει με ωραίο σουτ την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης καθώς δεν συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.

Διαιτησία: Γούκος (Ράπτη, Σιόντης)

Αστήρ Αμφιθέας (Α. Λιούρης): Παπαγεωργίου, Κονταξής, Μηλιώτης, Λιούρης, Νάστος, Δάλλας, Δώνος (77' Γκούμας Ι.), Δήμος, Κατσάνος (59' Κακαίδης), Βακάρος, Τσανακτίδης (70' Ντίμης).

Α.Ε. Λαψίστας (Κ. Βελτσίστας): Μάστακας, Μάνης, Κοτίκας Θ., Κολόκας, Ζήσης (64' Βαλάκος), Τζαλαγιάννης Αρ., Πανταζής, Τζιάλλας (46' Μπότσιος), Παππάς (58' Κοτίκας Ε.), Τζαλαγιάννης Αθ., Σαρέας.

Α. ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

Σχολιασμος