Ωραίες ως Κορασίδες στα τελικά, 7-1 το Καζακστάν ( video

15.10.2018 Αναγνώστηκε 1521 φορές

Η Εθνική Ελλάδος Κορασίδων προκρίθηκε και μαθηματικά  στην Εlite Round του Ευρωπαϊκού που θα γίνει το καλοκαίρι του 2019, καθώς επικράτησε με το εκκωφαντικό 7-1 του Καζακστάν στο παιχνίδι που έγινε το μεσημέρι στους Ζωσιμάδες.

Από ότι φάνηκε το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων έφερε γούρι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αντώνη Πριόνα που εξασφάλισε μια θέση από τον 9ο προκριματικό όμιλο και πλέον ο στόχος στο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Ελβετία που θα γίνει στην Κρανούλα είναι η πρωτιά στον όμιλο. 

Για ένα ακόμη παιχνίδι τις εντυπώσεις έκλεψε η Χρυσάνθη Βοίλα της Προοδευτικής Περάματος που πέτυχε δυο από τα γκολ της Εθνικής αλλά έχοντας συμμετοχή και σε ένα ακόμη.

Η Εθνική Κορασίδων μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη και τις αδυναμίες που έδειχνε το Καζακστάν. Στο 9’ η Πρίφτη έκανε το σουτ με την τερματοφύλακα του Καζακστάν να μπλοκάρει τη μπάλα. Η Εθνική μας πήρε το προβάδισμα στο 13’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τη Χρύσα Βοίλα με τη μπάλα να πηγαίνει ψηλοκρεμαστά στα δίχτυα της Οραζμπένκοβα για το 1-0.

Στο 26’ η Γρηγοριάδη εκτέλεσε κόρνερ με την Πρίφτη να παίρνει την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Παπαθεοδώρου φάνηκε απειλητική για την αντίπαλη εστία στο 31’, όταν έκανε το πλασέ με την τερματοφύλακα του Καζακστάν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.  Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή της Αρτικμπάι από την Παναγιωτοπούλου. Στο 34’ η Μπούροβα ήταν εύστοχη από την άσπρη βούλα για το 1-1.

Η Εθνική μας ανέκτησε το προβάδισμά της στο 41’ όταν η Βοίλα εκτέλεσε κόρνερ και η Παπαθεοδώρου με κεφαλιά νίκησε την Οραζμπέκοβα για το 2-1.

Με ακόμη ένα τέρμα από την Χρυσάνθη Βοίλα, η Εθνική μας πέτυχε το 3-1 στο 57’, διώχνοντας οριστικά το άγχος και ουσιαστικά σφραγίζοντας τη νίκη. Η παίχτρια της Προοδευτικής Περάματος στόπαρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με ένα εκπληκτικό τελείωμα νίκησε την αντίπαλη τερματοφύλακα.

Στο 59’ η Βοίλα μπήκε από δεξιά στη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι παίχτριες του Αντώνη Πριόνα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 65’. Η Ακριβάκη έσπασε τη μπάλα στη περιοχή στην Πρίφτη και αυτή με πλασέ νίκησε την τερματοφύλακα του Καζακστάν .

Το 5-1 έγινε στο 74’ με ιδανικό πλασέ της Παπαθεοδώρου, ενώ στο 77’ η Πρίφτη έκανε με πλασέ το 6-1.

Το τελικό 7-1 διαμορφώθηκε στο 7-1 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ από την Τσαραντάνη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ελβετία και Βόρειος Ιρλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο γήπεδο της Κρανούλας.

Μετά από δυο αγωνιστικές η Ελλάδα έχει 6 βαθμούς, η Ελβετία 4, η Βόρειος Ιρλανδία 1 και 0 το Καζακστάν.

Διαιτησία: Βέρα Οπείκινα Ρωσία (Ιούλια Πέτροβα Ρωσία- Ελένα Γιοβάνοβιτς Σερβία)

Άννα Μίνιτς Σερβία 

Ελλάδα (Αντώνης Πριόνας) : Παναγιωτοπούλου, Γρηγοριάδη, Τσουκαλά, Ξανθή, Παπαθεοδώρου (75’ Μπαξεβάνου) , Βοριά (65’ Επανομίτη) , Βοίλα (70’ Τσαραντάνη) , Ράκου (74’ Ευθυμίου) , Πρίφτη, Ακριβάκη (78’ Παπαγεωργίου) , Βασιλακάκου.

Καζακστάν (Ορίνμπασαρ Νταουρενμπέκοβα ): Οραζμπένκοβα (81’ Τουλμεμπάγεβα) , Αλτινμπέτοβα, Γερασίμοβα, Αρτικμπάι (82’ Σαλμονχαμπέτοβα) , Ταζμέτ (22’ Καμζέ), Κομπζάνοβα, Ισμαίλοβα, Σουλάκοβα (61’ Μαχαμάτοβα) , Μπούροβα, Κενζετάι, Ιβάνοβα.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ 

Σχολιασμος