Έτσι πας στα τελικά, Β. Ιρλανδία- Ελλάδα 1-3 (video)

12.10.2018 Αναγνώστηκε 2105 φορές

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξάγεται στα Γιάννινα η Εθνική Ελλάδος Κορασίδων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε τη Βόρεια Ιρλανδία το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» μπροστά σε περίπου 200 θεατές, από τους οποίους αρκετοί μαθητές από σχολεία της περιοχής, εμψυχώνοντας με συνθήματα την Εθνική μας ομάδα.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ελληνική ομάδα να έχει τη πρώτη καλή στιγμή στο 5’, όταν από σέντρα που έγινε από δεξιά οι αμυντικοί της Βόρειας Ιρλανδίας έδιωξαν ενστικτωδώς, η Πρίφτη πήρε το ριμπάουντ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Κλίφορντ.

Στο 8’ το σουτ που έκανε η Παχάκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά στο 12’ η Εθνική Κορασίδων πήρε κεφάλι στο σκορ.

Η Παχάκη έκλεψε τη μπάλα από τις αντίπαλες παίχτριες, βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα Κλίφορντ και την πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήρθε στο 22’, με την Μακ Γκάλνες να πλασάρει εύστοχα την Παναγιωτοπούλου για το 1-1.

Για περίπου δέκα λεπτά, ο ρυθμός πάγωσε με τις παίχτριες του Αντώνη Πριόνα να γίνονται απειλητικές στο 38’. Η αρχηγός της Εθνικής Κορασίδων Πρίφτη έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κλίφορντ.

Καλή στιγμή είχε η Εθνική μας λίγο στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου. Η Παχάκη έκανε σέντρα από δεξιά, η Κλίφορντ έκανε λάθος έξοδο με την Πρίφτη να μην το εκμεταλλεύεται και να μπλοκάρει στη συνέχεια η τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων με διπλή προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Κορασίδων της Ελλάδος ανέκτησε σταδιακά τα ηνία του αγώνα και ήταν εμφανώς καλύτερη από τις αντίπαλες.

Στο 55’ η Εθνική μας πήρε ξανά θέση οδηγού στο παιχνίδι, όταν η Μαρκούτση έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στην Φίνεγκαν που έστειλε τη μπάλα αθελά της στα διχτυα της ομάδας της για το 1-2.

Στο 62’ η Εθνική μας λίγο έλειψε να πετύχει και άλλο τέρμα, όταν η Παχάκη έκανε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Κλίφορντ.

Στο 65’ η Πρίφτη τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά την Παχάκη που βγήκε απέναντι από την Κλίφορντ αλλά το σουτ ήταν αδύναμο.

Η Εθνική μας σφράγισε τη νίκη στο 66’, όταν η Χρύσα Βοίλα της Προοδευτικής Περάματος με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Η μόνη αξιόλογη τελική προσπάθεια ως το φινάλε εκατέρωθεν ήρθε από τη Βόρειο Ιρλανδία στο 90’, όταν η Οκέιζι βγήκε τετ α τετ αλλά τη σταμάτησαν τελευταία στιγμή η Βοριά με τη τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίχτριες αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας όπου στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσουν το Καζακστάν, με στόχο να κλειδώσουν τη πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαικού Κορασίδων που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής που έγινε στο γήπεδο της Κρανούλας, η Ελβετία επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Καζακστάν.

Διαιτησία: Βέρα Οπεκίνα Ρωσία (Ιούλια Πέτροβα Ρωσία- Γουαδελούπη Αγιούσο Iσπανία)

 4η: Αινάρα Αζεβέδο Άντρια Ισπανία 

Βόρειος Ιρλανδία: Κλίφορντ, Μόντελθ, Κάμερον, Φίνεγκαν, Τζίλμορ, Μπιτλ, (75’ Οκέιζι), Μάξουελ (62’ Ντόντσον), Φίτζλμονς, Μακ γκάλνες, Άντριους, Χάου.

Ελλάδα: Παναγιωτοπούλου, Τσουκαλά, Ξανθή, Γεωργιάδου (46’ Παπαθεοδώρου), , Παχάκη (90’ Ευθυμίου), Μαρκούτσα, Βοριά, Βοίλα (78’ Ράκου) Πρίφτη, Ακριβάκη, Βασιλακάκου.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ 

Σχολιασμος