Νίκη με 0-1 για την Πορτογαλία

21.06.2017 Αναγνώστηκε 1675 φορές

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ρωσικό έδαφος και με την επικράτηση σε βάρος της διοργανώτριας του Confederations Cup βρίσκεται ουσιαστικά στη φάση των νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Η Σελεσάο πήρε το πρώτο τρίποντο στον όμιλο, μετά το 2-2 της πρεμιέρας με το Μεξικό, έφτασε τους 4 βαθμούς και με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει την Νέα Ζηλανδία στο τελευταίο ματς του group, η λογική λέει ότι θα παίξει στα ημιτελικά με αντίπαλο μία εκ των Χιλής/Γερμανίας.

Μόλις στο 8' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ο Μπερνάρντο Σίλβα, που πρόσφατα αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε στον Ραφαέλ Γκερέιρο, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 0-1 φτάνοντας τα 72 γκολ με το Εθνσόσημο. Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη, κόντρα σε μια Ρωσία που έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με το Euro 2016, όμως στο 32' ο CR7 δεν μπόρεσε να σκοράρει με νέα κεφαλιά καθώς νικήθηκε από τον Ακινφέεβ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάντος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αλλά ο Ακινφέεβ έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στην κεφαλιά του Αντρέ Σίλβα (51') και στο δυνατό μακρινό σουτ του Σεντρίκ Σοάρες (59'). Στη συνέχεια ο Ρονάλντο με κεφαλιά δεν έστειλε την μπάλα εκεί που συνηθίζει και όσο η ώρα περνούσε η Πορτογαλία... μαζευόταν για να κρατήσει τη νίκη. Ετσι η Ρωσία πήρε μέτρα και έκανε την προσπάθεια για τον βαθμό, όμως στις καθυστερήσεις η κεφαλιά Τζίκια πέρασε έξω και το 0-1 παρέμεινε.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχολιασμος