Λευκή ισοπαλία για την Εθνική Νέων με Αυστρία

10.07.2015 Αναγνώστηκε 951 φορές

Χωρίς νικητή έληξε η δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας Νέων με αντίπαλο την Αυστρία χτες το βράδυ στην Λάρισα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα με αντίπαλο την Αυστρία στο κατάμεστο AEL FC ARENA και με τον έναν βαθμό πλέον θέλει ακόμα έναν την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την Γαλλία στην Κατερίνη.

Αν όμως η χθεσινή αντίπαλος της Εθνικής δεν κερδίσει την αδιάφορη και αποκλεισμένη Ουκρανία τότε η Εθνική περνάει ακόμα και με ήττα. Τέλος αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κερδίσει τους τρικολόρ τότε θα προκριθεί στα ημιτελικά ως πρώτη.

Στα της αναμέτρησης οι Αυστριακοί είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 14' όταν βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Κβάσινα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι με την ελληνική άμυνα να απομακρύνει την μπάλα μακριά. Στο 20' ο Χόρβατ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην εστία του Κότσαρη αλλά το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έφυγε άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα η Εθνική μας απείλησε όταν ο Κυνηγόπουλος είδε το λάθος στην άμυνα της Αυστρίας, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ από πλάγια αλλά ο γκολκίπερ της Αυστρίας απομάκρυνε με το πόδι.

Οι Αυστριακοί απείλησαν εκ νέου στο 39' με το σουτ του Ρίπιτς να περνάει έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε ευκαιρία με τον Στάικο που σούταρε δυνατά για να διώξει ο Σλάγκερ σε κόρνερ. Τελευταία φάση πριν το ημίχρονο ήταν για την ομάδα της Αυστρίας όταν ο Ρούσος έχασε την μπάλα ο Κβάσινα βγήκε τετ α τετ με τον Κότσαρη αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη δεν είχαμε φάσεις όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Κότσαρη στο 47' και το 67' να επεμβαίνει σωτήρια στα σουτ των Κβάσινα και Πελεγκρίνι αντίστοιχα.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα απείλησαν με το σουτ του Πόζογλου στο 70' που πάντως δεν ανησύχε τον Αυστριακό πορτιέρε, ενώ στο 76' ο Σλάγκερ με συρτό σουτ έστιλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότσαρη.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην Ελλάδα που ήταν και η μεγαλύτερη της στην αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 81' όταν ο Βέργος έγινε αποδέκτης της μπάλας, την κατέβασε όμορφα είδε τον Σλάγκερ λίγο εκτός εστίας επιχείρησε το σουτ, όμως εντυπωσιακά ο νεαρός πορτιέρε πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής με αντίπαλο την Γαλλία την Κυριακή στις 21:00 στην Κατερίνη, μια Γαλλία που νίκησε 3-1 την Ουκρανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ελλάδα: Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (59' Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84' Ορφανίδης), Μαυρίας (59' Πόζογλου), Βέργος.

Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντόμετζ, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46' Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80' Γκρμπιτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Ουκρανία - Γαλλία 1-3

Ελλάδα - Αυστρία 0-0

και η βαθμολογία

1. Γαλλία 6

2. Ελλάδα 4

3. Αυστρία 1

4. Ουκρανία 0

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

12/7

21:00 Γαλλία - Ελλάδα (Α' ΔΑΚ Κατερίνης)

21:00 Ουκρανία - Αυστρία (Δημοτικό Στάδιο Βέροιας)


Σχολιασμος