Τέλος ο Ρανιέρι από την Εθνική

15.11.2014 Αναγνώστηκε 1002 φορές

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδα αποτελεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι.  Ο Ιταλός τεεχνικός συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γιώργο Σαρρή όπου και συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας των 2 πλευρών.

Έτσι ο Ρανιέρι αποτελεί οριστικά παρελθόν για την Εθνική ομάδα, ύστερα από μόλις 4 παιχνίδια και 1 βαθμό και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 στην τελευταία θέση του ομίλου. Το ραντεβού του Ιταλού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Σαρρή να εξηγεί στον πρώην πλέον τεχνικό της Γαλανόλευκης ότι ύστερα από τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας δεν είχε άλλη επιλογή από τη λύση της συνεργασίας τους.

Όπως αποφασίστηκε ο 63χρονος τεχνικός θα παραμείνει για το προσεχές φιλικό της Τρίτης και εν συνεχεία θα αποτελέσει παρελθόν. Σε ότι έχει να κάνει με την αποζημίωση του, το συμβόλαιο του προέβλεπε να πάρει 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά όπως αποφασίστηκε και από τις 2 πλευρές θα πάρει ένα μέρος των χρημάτων και όχι ολόκληρο το ποσό.

Ο Ρανιέρι αποτέλεσε προώρα παρελθόν καθώς «χρεώθηκε» το κάκιστο ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, με μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς και τρεις εντός έδρας ήττες, με τελευταία και πιο οδυνηρή αυτή από τα Νησιά Φερόε χθες βράδυ. Αλλά και για την άθλια εικόνα που βγάζει η Εθνική στον αγωνιστικό χώρο.

Στην ΕΠΟ ήδη αναζητούν τον διάδοχο και ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα όπως του Τραπατόνι, αλλά και του προπονητή του ΟΦΗ Τζενάρο Γκατούζο.

Σχολιασμος