Οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League

11.12.2013 Αναγνώστηκε 1008 φορές

Ολοκληρώθηκε το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου η φάση των ομίλων του Champions League. Συνεπώς έγιναν γνωστές και οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου και την Δευτέρα 16/12 στην Νιόν της Ελβετίας θα γίνει η κλήρωση για τα ζευγάρια της φάσης των "16".

Οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League είναι: Μάντσεστερ Γιουν., Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαράι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ολυμπιακός, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Σάλκε, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στην φάση των "16", όπως και την σεζόν 2009-2010 όταν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει την πρόκριση από τον όμιλο τους και κληρώθηκαν με την Μπορντό χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση. Η σεζόν εκείνη ήταν η τελευταία που ελληνική ομάδα βρέθηκε στους "16".

Στην κλήρωση της Δευτέρας το έργο των Πειραιωτών είναι δύσκολο. Επτά υποψήφιοι αντίπαλοι, επτά μεγαθήρια του ποδοσφαίρου. Ποιά είναι αυτά; Ξεκινάμε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, την φιναλίστ Ντόρτμουντ, την Βασίλισσα των 9 Πρωταθλητριών Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα του Λέο Μέσι, την φορμαρισμένη φέτος Ατλέτικο Μαδρίτης, την κυπελλούχο Ευρώπης Τσέλσι και την πάντα δυνατή Μάντσεστερ Γιουν.

Έργο πολύ δύσκολο αυτό που θα κληθούν να έχουν οι "κόκκινοι", όποια ομάδα και αν κληρωθεί μαζί τους. Πάντως η πρόκριση από μόνη της συνιστά ούτως ή άλλως επιτυχία του Ολυμπιακού.

Σχολιασμος