Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1 (video)

27.11.2013 Αναγνώστηκε 1250 φορές

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 90' βρισκόταν στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο σε αυτό το χρονικό σημείο ο Καβάνι νίκησε τον Ρομπέρτο και έγραψε το 2-1 για την Παρί, ενώ η Μπενφίκα έπαιρνε προβάδισμα απέναντι στην Άντερλεχτ (3-2). Ετσι η πρόκριση για τους "ερυθρόλευκους" πήρε αναβολή δύο βδομάδων.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Αντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τη νίκη για να πανηγυρίσουν την είσοδο τους στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου αγώνα. Ωστόσο ακόμα και με ισοπαλία ή ήττα ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει, αρκεί να ηττηθεί και η Μπενφίκα από την Παρί Σεν Ζερμέν.  Το σύνολο του Μίτσελ κοίταξε για δεύτερο παιχνίδι στα μάτια την πρωταθλήτρια Γαλλίας των πολλών εκατομμυρίων και αστεριών, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες τόσο στο πρώτο ημίχρονο που υπήρχε αριθμητική ισορροπία, όσο και στην επανάληψη, εκεί που η Παρί αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βεράτι στο 47'.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν την πρόθεση τους να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν τους "ερυθρόλευκους" και να τους αναγκάσουν σε λάθη. Μπορεί από τα αριστερά να είχε ο Ολυμπιακός δύο αμυντικογενείς παίκτες, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν από εκεί "χτύπησε" και κατάφερε να πληγώσει από νωρίς τον πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Φαν ντερ Βιλ έβγαλε τη συρτή σέντρα και ο Ιμπαϊμοβιτς ξεχασμένος από την άμυνα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ρομπέρτο και πανηγύρισε το γκολ στην 100ή του εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στην αντίπαλο του με σκοπό να βρει ανοικτό γήπεδο και να βγει στην αντεπίθεση. Αυτό το κατάφερε στο 12', όμως ο Σιρίγκου κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Μήτρογλου και να στερήσει από τους "ερυθρόλευκους" την ισοφάριση. Με τον Σαλίνο να έχει βγει νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τον Λαβέτσι από τα δεξιά, η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθούσε μόνο από την απέναντι μεριά να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Γάλλων και αντιδρούσε τις περισσότερες φορές σωστά, κόβοντας τις επιθέσεις. Στο 34' η ομάδα του Μίτσελ έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στην ισοφάριση, με τον Σιρίγκου να βγαίνει και πάλι νικητής στη μονομαχία με τον Μήτρογλου. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο πέρασαν 33 λεπτά για να ανησυχήσουν ξανά τον Ρομπέρτο. Συγκεκριμένα στο 40' ο Καβανί επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά, με τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει με το ένα χέρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 47' ο Βεράτι κράτησε τον Φουστέρ και αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα. Ο Μπλαν βλέποντας την ομάδα του να χάνει έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή, απέσυρε τον Λαβέτσι, βάζοντας στη θέση του τον Ραμπιό προκειμένου να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Στην αντίπερα όχθη ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τον Βάις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ μετά την αποβολή του Ιταλού χρησιμοποίησε τον Τσόρι Ντομίνγκες με σκοπό την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την κατοχή, αλλά δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους. Τα πολλά λάθη στην τελική πάσα τους στερούσε την ευκαιρία να βγουν με αξιώσεις μπροστά από τον Σιρίγκου, ο οποίος όποτε χρειάστηκε αντέδρασε σωστά. Τελικά η υπεροχή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 80'. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στον Ντομίνγκες, ο οποίος αν και σε θέση οφσάιντ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αυτό το έκανε ο Μανωλάς, που πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έγραψε το 1-1.

Με τον Μήτρογλου τραυματία και απλά να περπατά στον αγωνιστικό χώρο, ουσιαστικά οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι είχε γίνει ροντέο με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία μεριά του γηπέδου στην άλλη. Τελικά η μπίλια σταμάτησε στο μπλε, με τον Καβανί στο 90' να καταφέρνει ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ιμπραϊμοβιτς στο 52' και ο Ραμπιό στο 72', να νικήσει τον Ρομπέρτο. Ο Ουρουγουανός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλάν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα (85΄Λούκας Μόουρα), Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι (50΄Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (79΄Μαρκίνιος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57΄Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46΄Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77΄Σαβιόλα), Χολέβας, Μήτρογλου.

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος