Θρίαμβος Ολυμπιακού στο Βέλγιο, 3-0 την Άντερλεχτ (video)

02.10.2013 Αναγνώστηκε 949 φορές

Με τον Μήτρογλου να εκτελεί τρεις φορές και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει τα ρολά, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Άντερλεχτ 3-0 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" με το τρίποντο αυτό, αν και είναι νωρίς ακόμα, βάζουν τις βάσεις για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής τους πορείας, ενώ στα επόμενα δύο ματς με την Μπενφίκα θα προσπαθήσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη και πολλές φορές στην αμυντική τους λειτουργία, παρόλα αυτά η εκτελεστική δυνατότητα του Μήτρογλου και η επιβλητική παρουσία του Ρομπέρτο έγειραν τη πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα της Αντερλεχτ από την αρχή του αγώνα, καθώς οι Βέλγοι έβγαιναν συχνά στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των "ερυθρόλευκων".  Η ταχύτητα των Μπρούν, Μίτροβιτς και Πρατ δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Μπονγκ δεν είχε καταφέρει να σταματήσει τις επελάσεις του πρώτου, ενώ ο Πρατ έβγαινε ως κρυφός κυνηγός. Στο πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές στιγμές, ωστόσο η ομάδα που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ήταν ο Ολυμπιακός. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν, με τον Μήτρογλου να δέχεται την ασίστ από τον Σαβιόλα και με προβολή να κάνει το 1-0.

Μετά το γκολ το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και το "πλήρωσε" με πέναλτι το οποίο έκανε ο Σάμαρης. Ο νεαρός άσος είχε δεχθεί την παρατήρηση του διαιτητή μία φορά και αμέσως μετά κράτησε τον Κλιέσταν, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στον Ιμπραίμοβιτς, έπεσε στη σωστή γωνία και δεν επέτρεψε στον Μίτροβιτς να ισοφαρίσει. Οι Βέλγοι συνέχισαν τις προσπάθειες για να ισοφαρίσουν πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Άντερλεχτ. Ο Ολαϊτάν έδιωξε πάνω στον Βάις, η μπάλα έφτασε στον Πρατ, ο οποίος απέναντι από τον Ρομπέρτο αντί να πλασάρει προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μίτροβιτς. Ο Μανωλάς κατάλαβε την πρόθεση του αντιπάλου του και σωτήρια έκοψε. Αφού οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε αυτή τη φάση, ήταν καταδικασμένοι για την ήττα. Σε αυτό φρόντισε ο Μήτρογλου που σαν σύγχρονος Μίδας ότι ακουμπούσε με το πόδι του γινόταν γκολ.

Στο 56' ο Εντινγκά με κεφαλιά πάσα έβγαλε σε θέση βολής το διεθνή επιθετικό, ο οποίος με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Καμίνσκι, δίνοντας σαφές προβάδισμα στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ο Μίτσελ έριξε στον αγώνα τον Φουστέρ αντί του Ολαϊτάν και τον Ντομίνγκες αντί του Σαβιόλα με σκοπό να κρατήσει η ομάδα του περισσότερο την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Οσο περνούσαν τα λεπτά η Αντερλεχτ άφηνε την άμυνα της και παράλληλα περισσότερους ανοικτούς χώρους. Αυτούς εκμεταλλεύτηκε στο 72' ο Μήτρογλου και με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Ολυμπιακό. Οι Βέλγοι έχασαν την όποια αυτοσυγκέντρωση τους είχε μείνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο, ενώ θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και περισσότερα τέρματα. Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που περνάει νικηφόρα από την έδρα της Άντερλεχτ, ενώ με τους τρεις πόντους που έβαλε στο σακούλι του ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την Μπενφίκα.

Άντερλεχτ (Γιον Φαν ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ενσακαλά, Νάουτινγκ, Κουγιατέ, Πρετ (74΄ Ατσεαμπόνγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Τιέλεμανς, Σουάρες, Μπρούνο, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Εντιγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (66΄ Ντομίνγκες, 77΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος