Σόου Μέσι με χατ-τρικ, 4-0 η Μπαρτσελόνα τον Άγιαξ (video)

18.09.2013 Αναγνώστηκε 925 φορές

Νέο σόου από τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League για τη φετινή σεζόν σημείωσε χατ-τρίκ στη νίκη των μπλαουγκράνα απέναντι στον Άγιαξ με 4-0. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έφτασε έτσι τα 62 τέρματα στο Champions League, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 4η φορά χατ-τρικ (27ο στην καριέρα του). Πλέον είναι πίσω μόνο από τον πρώην αρχηγό της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας Ραούλ ο οποίος είχε σκοράρει 71 φορές σε επίπεδο Champions League.

Οκτώ τρόπαια του θεσμού, τέσσερα από κάθε μεριά εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Κάμπ Νου" για 2 ομάδες που τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο, αλλά σε μία εποχή όπου η μία υπερτερεί εμφανώς της άλλης.

Ο 26χρονος αρχηγός της εθνικής Αργεντινής άνοιξε το σκορ με άπιαστη εκτέλεση φάουλ στο 22', με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Φερμίρ και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του διεθνή Ολλανδού πορτιέρο. Ο "Αίαντας", με άκρως νεανική ομάδα, δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι στο 2ο ημίχρονο ο Αργεντίνος άσος σκόραρε για δεύτερη φορά στο 55' και έφτασε στο χατ-τρικ στο 75' για το 4-0. Είχε μεσολαβήσει ενδιάμεσα στο 69' το γκολ του Πικέ. Άκρως επιτυχημένο κρίνεται και το ντεμπούτο του Χεράρδο Μαρτίνο στο Champions League, ενώ ο "Αίαντας" δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν στο 78' η ολλανδική ομάδα κέρδισε πέναλτι, ο Σίγκθορσον ανέλαβε την εκτέλεση και ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο): Βαλδές, Άλβες, Πικέ (80' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (71' Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι, Νεϊμάρ (72' Πέδρο).

Άγιαξ (Ντε Μπούρ): Φέρμεϊρ, Φαν Ράιν, Μοϊσαντερ (73' Φαν ντερ Χουρν), Ντένσβιλ, Μπλιντ (78' Σόνε), Πόουλσεν, Ντουάρτε, Ντε Γιονγκ (59' Σερέρο), Μπόγιαν, Σίγκθορσον, Μπόιλεσεν.

πηγές: sport24.gr, contra.gr

Σχολιασμος