Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (video)

17.09.2013 Αναγνώστηκε 2023 φορές

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία πανομοιότυπα γκολ με κεφαλιές από κόρνερ (δύο ο Μότα, ένα ο Μαρκίνιος), πέταξε την φοβερή εμφάνιση του πρώτου μέρους και ξεκίνησε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με βαριά εντός έδρας ήττα από την Παρί (1-4).  Έπιασε πέναλτι του Ίμπρα ο Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε δυνατά με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ορμή που του έδινε ο κόσμος του. Οι «ερυθρόλευκοι» παραλίγο να κάνουν το ιδανικό ξεκίνημα , μια και μόλις στο πρώτο λεπτό ο Βάις με προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σίριγκου!

Το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε στο πόδι, η Παρί κατάφερε να ισορροπήσει για περίπου δέκα λεπτά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας καλά ασφαλισμένα τα μετόπισθεν αφοσιώθηκαν στην επίθεση.
Στο 12' μετά από μία όμορφη ομαδική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, ο Βάις επιχείρησε το δεξί σουτ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίριγκου.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Φουστέρ να τραντάξει το δοκάρι του τερματοφύλακα της Παρί με ωραίο βολέ, ενώ στην επαναφορά ο Σιόβας δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, με τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Δευτερόλεπτα μετά, ο Σιόβας επιχείρησε νέο μακρινό σουτ, με τον Σίριγκου να μπλοκάρει αυτή τη φορά χωρίς πρόβλημα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα αστέρια της Παρί ήταν σαν μην είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Μπλαν έδειχναν υπνωτισμένοι. Ο Ίμπρα αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει για να κάνει παιχνίδι και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, στη μοναδική του ουσιαστική ενέργεια στο ματς δημιούργησε το 1-0.

Ήταν στο 19ο λεπτό, όταν ο Σουηδός πήρε τη μπάλα μακριά από την περιοχή, βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μάξγουελ, με την άμυνα του Ολυμπιακού ακινητοποιημένη. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε παρά να γυρίσει δεξιά στον επερχόμενο Καβάνι, ο οποίος είχε εύκολο έργο για να ανοίξει το σκορ.

Ήταν ένα γκολ ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, που όμως δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση να πτοούνται. Αμέσως ξεχύθηκαν μπροστά και στο 22' ο Μήτρογλου κόπηκε τελευταία στιγμή από την άμυνα της Παρί σε σέντρα του Μανιάτη από δεξιά. Στο 25' όμως το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε φωτιά. Ο Μανιάτης βρήκε από δεξιά τον Βάις, ο οποίος μπήκε με φόρα και με ένα εκπληκτικό σλάλομ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαρκίνιος, απέφυγε και τον Τιάγκο Σίλβα και ψύχραιμα πέταξε τη μπάλα στα δίχτυα του Σίριγκου.

Οι «ερυθρόλευκοι», με τον κόσμο στο πλευρό τους και μεγάλη διάθεση, κυνήγησαν το 2-1 στο 27' με μακρινό σουτ του Φουστέρ που μπλόκαρε ο Σίριγκου, μία κεφαλιά του Μπονγκ που πέρασε άουτ στο 42' μετά από φάουλ του Βάις και άλλο ένα μακρινό σουτ του Μασάντο στο 45' που μπλόκαρε ο Σίριγκου.

Κάπως έτσι ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο έφτασε στο  τέλος του, με τον Ολυμπιακό να δικαιούται να αισθάνεται παραπονεμένος με το αποτέλεσμα, μια και δέχτηκε γκολ στη μοναδική στιγμή αδυναμίας, με την Παρί κατά τα άλλα να αποδεικνύεται ακίνδυνη.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως, έμελλε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους «ερυθρόλευκους», με την Παρί να επιδεικνύει εκπληκτική ευστοχία και τους γηπεδούχους να πέφτουν στο καναβάτσο.

Ο Μπλαν ξεκίνησε το β' με τον Λαβέτσι στη θέση του Λούκας και αμέσως οι Παριζιάνοι πήραν την πρωτοβουλία στο ματς. Στο 49' ο Ίμπρα με φαντεζί τακουνάκι έστειλε τη μπάλα άουτ από πλάγια θέση, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Καβάνι έκανε το δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά, υποχρεώνοντας τον Ρομπέρτο να αποκρούσει σε κόρνερ.

Στο 61' οι γηπεδούχοι είχαν την μοναδική τους ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Βάις να βρίσκει με βαθιά μπαλιά δεξιά τον νεοεισελθόντα Κάμπελ και τον Κοσταρικανό να βρίσκει με κεφαλιά-πάσα τον Φουστέρ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ με βολέ.

Το επόμενο ημίωρο όμως ανήκε αποκλειστικά στην Παρί.  Στο 65' ο Βαν Ντερ Βιλ ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε άλλη μία απόκρουση, ενώ στο 67' ο Καβάνι βρήκε τον Λαβέτσι στην πλάτη του Μανιάτη, αλλά την παράλληλη μπαλιά του Αργεντίνου δεν πρόλαβε ο Ίμπρα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, ο Λαβέτσι εκτέλεσε από την αριστερή πλευρά και ο Μότα ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού έγραψε το 1-2.

Στο 73', σε πανομοιότυπη φάση, ο Αργεντίνος σέρβιρε και πάλι για τον Μότα που δεν αστόχησε με νέα κεφαλιά. Η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν στο ναδίρ, αυτών της Παρί στο ζενίθ. Στο 76' ο Ρομπέρτο απόκρουσε νέο σουτ του Καβάνι και στο 81' ο Ιμπραΐμοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Σάμαρη. Ο Σουηδός πήγε στην εκτέλεση, αλλά ο Ρομπέρτο με φοβερή διπλή επέμβαση αποσόβησε το 1-4.

Δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο στο 86', όταν μετά από άλλο ένα κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Μότα έγινε προμηθευτής και ο Μαρκίνιος έγραψε το τελικό 1-4 με κεφαλιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):  Ρομπέρτο - Μανιάτης, Μεντζανί, Σιόβας, Μπονγκ - Σάμαρης, Μασάντο - Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Ντομίνγκες (60' Κάμπελ), Φουστέρ (74΄ Σαβιόλα), Μήτρογλου.

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Μπλαν):  Σίριγκου - Βαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τ. Σίλβα, Μάξγουελ - Μότα, Βεράτι (79' Ραμπιό), Ματουιντί - Λούκας (46' Λαβέτσι), Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι (90΄Μενέζ).

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος