Οι οκτώ του φετινού Champions League

17.03.2016 Αναγνώστηκε 912 φορές

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι αγώνες για την φάση των "16" του Champions League με τις δυο τελευταίες ομάδες να έρχονται να προστεθούν στις έξι προκριθέντες ομάδες και να συμπληρώνεται έτσι η κορυφαία οκτάδα για την σεζόν 2015-2016.

Τα τελευταία εισιτήρια έγιναν γνωστά την Τετάρτη με τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν να προκρίνονται, ενώ την Τρίτη είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην οκτάδα η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις των Ρεάλ Μαδρίτης, Βόλφσμπουργκ, Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Όσον αφορά αναλυτικά τις ομάδες που συνεχίζουν αυτές είναι η κάτοχος του τροπαίου Μπαρτσελόνα που επιθυμεί την διατήρηση της στην κορυφή, η κάτοχος του τίτλου του 2014 Ρεάλ Μαδρίτης που πάντα στοχεύει στο τρόπαιο, καθώς και η έτερη μαδριλένικη ομάδα η Ατλέτικο Μαδρίτης με τις παραπάνω ομάδες να εκπροσωπούν την Ισπανία.

Στην οκτάδα βρίσκονται και η Μπάγερν Μονάχου που θέλει την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά το 2013 καθώς και η πρωτάρα σε προημιτελικό Βόλφσμπουργκ που είναι και οι δυο ομάδες που προέρχονται από την Γερμανία.

Για πρώτη φορά σε προημιτελικό βρίσκεται επίσης και η μοναδική εκπρόσωπος της Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς οι Πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες για την φετινή διοργάνωση και βλέπουν και πέρα από την οκτάδα.

Την οκτάδα συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν των Ιμπραϊμοβιτς, Καβάνι που θέλει και εκείνη να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση και η Μπενφίκα των δικών μας Μήτρογλου και Σάμαρη με την ομάδα της Λισσαβόνας να θέλει εκτός από το πρωτάθλημα στην χώρα της να κάνει και το καλύτερο δυνατό στην συνέχεια του θεσμού.

Αναλυτικά οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά: Ρεάλ Μαδρίτης, Βόλφσμπουργκ, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου.

Αυτές οι ομάδες θα μπουν την Παρασκευή στην κληρωτίδα της UEFA για να γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των προημιτελικών καθώς και των ημιτελικών με φόντο φυσικά την 28η Μαΐου και τον μεγάλο τελικό στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου.

Σχολιασμος