Καθάρισε η Μάντσεστερ Σίτι, ισοπαλία στην Ολλανδία

24.02.2016 Αναγνώστηκε 870 φορές

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League σφράγισε κατα 99% η Μάντσεστερ Σίτι, για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά την νίκη στο Κίεβο κόντρα στην Ντιναμό, ενώ στο ματς Αϊντχόφεν - Ατλέτικο Μαδρίτης τα πάντα θα κριθούν στο "Βιθέντε Καλδερόν" μετά την σημερινή ισοπαλία στην έδρα της PSV.

Στο Κίεβο η Σίτι νίκησε με 3-1 την Ντιναμό και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του θεσμού, ενώ σε ένα μέτριο και χωρίς πολλές φάσεις παιχνίδι Αϊντχόφεν και Ατλέτικο έμειναν στο 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους στην ρεβάνς στην Μαδρίτη.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-3

Η Μάντσεστερ Σίτι με όλα τα αστέρια στην σύνθεση της μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να επιβάλει το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά με την πρώτη καλή στιγμή πάντως να είναι για τους Ουκρανούς όταν ο Γιαρμολένκο επεχείρησε γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Χαρτ απέκρουσε με υπερένταση με την μπάλα να βρίσκει και το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Τουρέ πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Αγουέρο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σοφκόφσκι για το 1-0. Η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το 0-2 στο 22' αλλά το σουτ του Τουρέ έφυγε μόλις άουτ.

Τελικά στο 40' οι Πολίτες έκαναν το 0-2 όταν ο Στέρλινγκ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σίλβα στο δεύτερο δοκάρι με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και την Σίτι να προηγείται με 0-2.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς και τα κατάφεραν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με ωραίο σουτ του Μπουγιάλσκι, ενώ παραλίγο να μιμηθούν την Γιουβέντους και αυτό διότι στο 79' άγγιξαν το 2-2 όταν ο Βελόσο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον σκόρερ του τέρματος Μπουγιάλσκι να σουτάρει δυνατά αλλά τον Χαρτ να αποκρούει το σουτ και να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις έφτασαν και σε τρίτο τέρμα όταν ο Τουρέ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εξαιρετικό πλασέ σκόραρε για το 1-3 που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσει στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ντιναμό Κιέβου (Σ. Ρεμπρόφ): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα (66' Μακαρένκο), Ντράγκοβιτς, Βίντα, Καχερίντι, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31' Μιγκέλ Βελόσο), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσουκ (46' Μοράες).

Μάντσεστερ Σίτι (Μ. Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κλισί, Οταμέντι, Κομπανί, Φερνάντο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (90' Ιχεανάτσο).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-0

Πιο δυνατα στο ματς μπήκε η Ατλέτικο που απείλησε πρώτη στο 4' με τον Βιέτο να περνά την μπάλα πάνω από τον Ζουτ και τον Μπρούμα να σώζει τους γηπεδούχους απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή, ενώ στο ημίωρο ο Γκριζμάν βγήκε τετ α τετ με τον Ζουτ, αλλά αν και ανενόχλητος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της PSV. Οι Ολλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 33' με τον Πρέπερ, αλλά ο Όμπλακ κράτησε το σκορ στο 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο διατήρησε τον έλεγχο, ενώ σταδιακά αύξησε την πίεση στην αντίπαλη περιοχή κάτι που έγινε ακόμα πιο πολύ στο 68' όταν ο Περέιρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η PSV έμεινε με 10 παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημά τους, οι Ολλανδοί κράτησαν το μηδέν παθητικό, αφού αυτές ήταν οι ξεκάθαρες εντολές του Κοκού, όπως φάνηκε και από τις κινήσεις του.

Ο πορτιέρε των γηπεδούχων Ζουτ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα καθώς οι συμπαίκτες του έκλεισαν καλά τους διαδρόμους για την εστία του, ενώ στην μοναδική φάση που πήγε να απειλείσει η ομάδα του Σιμεόνε ο Τόρες ήταν απογοητευτικός στο σουτ που επιχείρησε. Μάλιστα στο 88' η Αϊντχόφεν παραλίγο να κάνει το 1-0 όταν ο Λεστιέν από πλάγια θέση στην περιοχή με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς ολοκληρώθηκε στο 0-0 και έτσι τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Αϊντχόφεν (Φ. Κοκού): Ζουτ, Μορένο, Αρίας, Μπρούμα, Γουίλεμς, Πρέπερ, Γκουαρδάδο (75' Χέντριξ), Φαν Γκίνκελ, Περέιρο, Νάρσινγκ (65' Ισιμάτ), Λοκάντια (86' Λεστιέν).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σάβιτς, Χουάνφραν, Κόκε, Όλιβερ Τόρες, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ (74' Κορέα), Γκριζμάν, Βιέτο (61' Τόρες).

Σχολιασμος