Νίκη για Παρί, δραματικό φινάλε στη Λισσαβόνα

16.02.2016 Αναγνώστηκε 1176 φορές

Επανέναρξη του Champions League είχαμε χτες Τρίτη με τους πρώτους δυο αγώνες για την φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι αναμετρήσεις με τις οποίες ξεκίνησε η φάση των "16" ήταν αυτή στο Παρίσι ανάμεσα στην Παρί και την Τσέλσι και στην Λισσαβόνα ανάμεσα σε Μπενφίκα και Ζενίτ με τις Παρί και Μπενφίκα να εκμεταλλεύονται τον παράγοντα έδρα και να επικρατούν των αντιπάλων τους.

Στο Παρίσι οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησαν με 2-1 την Τσέλσι που παρουσίασε το καλό της πρόσωπο, κάτι το οποίο δεν καταφέρνει στο νησί, αλλά τελικά οι Παριζιάνοι επικράτησαν των Λονδρέζων με το τελικό σκορ πάντως να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στο "Στάμφορτ Μπρίτζ".

Στο "Ντα Λούζ" ένα γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις ήταν αρκετό για να χαρίσει την νίκη στην Μπενφίκα με 1-0 απέναντι στην Ζενίτ και να της δίνει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Αγία Πετρούπολη.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΤΣΕΛΣΙ 2-1

Από νωρίς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι η Παρί με στόχο το γρήγορο γκολ και απείλησε με το σουτ του Βεράτι στο 3' που απέκρουσε ο Κουρτουά, αλλά και με το φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 12' που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η Τσέλσι απείλησε δέκα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα που απέκρουσε την μπάλα και στην συνέχεια κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39' με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Κουρτουά. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα είναι το σκορ του ημιχρόνου η Τσέλσι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Γουίλιαν εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζον Όμπι Μίκελ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στην επανάληψη η Παρί μπήκε και πάλι δυνατά για γκολ, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51' με το δυνατό μακρινό σουτ του Ντι Μαρία που θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κουρτουά, αλλά ο Βέλγος πορτιέρε έδιωξε με υπερένατση σε κόρνερ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Τσέλσι αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ του Λούκας Μόουρα.

Ο Λοράν Μπλαν στην προσπάθεια του να κάνει ακόμα πιο απειλητική την ομάδα του πέρασε στο παιχνίδι τον Καβάνι με τον Ουρουγουανό στράικερ να τον δικαιώνει για την επιλογή του αυτή καθώς στο 78' ήταν ο σκόρερ του 2-1 που έμελλε να δώσει και την νίκη στην Παρί. Συγκεκριμένα ο Ντι Μαρία με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Καβάνι και αυτός με δύσκολο πλασέ από τα δεξιά, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με την Παρί να αποκτά ελαφρύ προβάδισμα σε μια ρεβάνς που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Νταβίντ Λουίζ, Βεράτι (80' Ραμπιό), Μόουρα (74' Καβάνι), Τιάγκο Μόττα, Ντι Μαρία, Ματουιντί (81' Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς.

Τσέλσι (Γκ. Χίντινγκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Μπάμπα Ράχμαν, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγκας, Αζάρ (71' Όσκαρ), Μίκελ, Γουίλιαν, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΖΕΝΙΤ 1-0

Χωρίς καλό ρυθμό, με πολλά φάουλ και λάθη, κύλισε το πρώτο ημίχρονο. Η Ζενίτ είχε δώσει χώρο στην Μπενφίκα προσέχοντας τα μετόπισθεν και έχοντας ως στόχο να φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Οι Ρώσοι πέτυχαν το σκοπό τους και δεν επέτρεψαν στον Μήτρογλου και την παρέα του να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο σουτ του Πίτσι στο 20', ενώ η Ζενίτ το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα φάουλ του Χουλκ στο 36'.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη επιθετική διάθεση με τη Ζενίτ να απειλεί με τον Βίτσελ στο 52' αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ αντέδρασε σωστά. Η Μπενφίκα απείλησε δις με τον Γκαϊτάν, πρώτα στο 57' από πάσα του Μήτρογλου, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 69' δεν μπόρεσε να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον γκολκίπερ της Ζενίτ.

Τελικά οι Πορτογάλοι έφτασαν στο πολυπόθητο τέρμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Ζόνας. Αρχικά ο Κρισίτο της Ζενίτ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες με την ομάδα της Λισσαβώνας να κερδίζει φάουλ στην φάση αυτή. Το φάουλ εκτέλεσε ο μοιραίος μέχρι εκείνη την ώρα Γκαϊτάν και ο Ζόνας με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0.

Ένα σκορ που έδωσε στην Μπενφικά την νίκη και το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Αγία Πετρούπολη.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελοφ, Ελιζέου, Ζαρντέλ,  Αλμέιδα, Σάμαρης, Γκαϊτάν,  Σάντσες, Ζόνας, Πίτσι (71' Καρσελά), Μήτρογλου (63' Χιμένες).

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπέρτς, Γκαράι, Ντάνι (87' Μαουρίσιο), Σατόφ (81' Ζιρκόφ), Χουλκ, Τζούμπα (74' Κοκορίν).

Σχολιασμος