Εκτός συνέχειας ο Ολυμπιακός, πρόκριση για Τσέλσι

09.12.2015 Αναγνώστηκε 1004 φορές

Ολοκληρώθηκε σήμερα με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων από τον 5ο έως και τον 8ο η φάση των ομίλων του Champions League που έγιναν γνωστά και τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια για τους "16" όπως και τα τέσσερα του Europa League.

Από ελληνικής πλευράς ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από την Άρσεναλ στο Φάληρο γνωρίζοντας παράλληλα το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού, ενώ πρόκριση και για την Τσέλσι που νίκησε 2-0 την Πόρτο με τους Δράκους να μένουν εκτός.

Στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός έπαιζε για νίκη, ισοπαλία και ήττα με σκορ 0-1 ή 1-2, όμως δέχτηκε το γκολ από τον Ζιρού στο πρώτο ημίχρονο και έτσι οι Λονδρέζοι είχαν πετύχει τον σκοπό τους να πάνε με το 0-1 στα αποδυτήρια, ενώ το γρήγορο 0-2 πάλι με τον Γάλλο φορ δυσκόλεψε αφάνταστα την κατάσταση με τον επιθετικό της Άρσεναλ από την άσπρη βούλα να κάνει το 0-3 και να στέλνει την ομάδα του στους "16" και τον πειραϊκό σύλλογο στο Europa League.

Στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου η Μπάγερν νίκησε με 0-2 στο Ζάγκρεμπ την Ντιναμό και ολοκλήρωσε την παρουσία της με 5 νίκες σε 6 παιχνίδια, ενώ η Ντιναμό τελείωσε με μόνο θετικό αποτέλεσμα το 2-1 με την Άρσεναλ.

Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε 2-0 την Πόρτο και προκρίθηκε ως πρώτη στους "16" με τους Πορτογάλους να αποκλείονται με 10 βαθμούς, καθώς η Ντιναμό Κιέβου νίκησε, όπως αναμένονταν, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και με 11 βαθμούς προκρίθηκε ως δεύτερη με τους Ισραηλινούς να είναι η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε με το απόλυτο των ηττών και 0 βαθμούς.

Στον 5ο όμιλο τρεις ομάδες διεκδικούσαν την θέση πίσω από την Μπαρτ.σελόνα με την Ρόμα να έχει 5 βαθμούς πριν τα ματς μαζί με την Λεβερκούζεν, ενώ 4 είχε η Μπάτε. Τα σημερινά αποτελέσματα το 1-1 στο Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα και το 0-0 στην Αιώνια Πόλη ανάμεσα σε Ρόμα και Μπάτε απλώς άλλαξαν την τελική βαθμολογία με τους Ρωμαίους να προκρίνονται με 6 βαθμούς, ενώ οι "ασπιρίνες" θα συνεχίσουν στο Europa League και η Μπάτε ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις.

Τέλος στον 8ο όμιλο η Γάνδη νίκησε με 2-1 την Ζενίτ και προκρίθηκε μαζί με την σημερινή αντίπαλο της, όμως το 0-2 της Λιόν στο Μεστάγια με αντίπαλο την Βαλένθια έκανε ουσιαστικά αδιάφορη την αναμέτρηση του Βελγίου με την πρωταθλήτρια Βελγίου και την Ζενίτ να προκρίνονται.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα του Champions League και οι βαθμολογίες των ομίλων:

5ος όμιλος

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-1

Ρόμα - Μπάτε Μπορίσοφ 0-0

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 14

2. Ρόμα 6

3. Λεβερκούζεν 6

4. Μπάτε Μπορίσοφ 5

6ος όμιλος

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν 0-2

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 15

2. Άρσεναλ 9

3. Ολυμπιακός 9

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

7ος όμιλος

Τσέλσι - Πόρτο 2-0

Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 13

2. Ντιναμό Κιέβου 11

3. Πόρτο 10

4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

8ος όμιλος

Βαλένθια - Λιόν 0-2

Γάνδη - Ζενίτ 2-1

Βαθμολογία

1. Ζενίτ 15

2. Γάνδη 10

3. Βαλένθια 6

4. Λιόν 4

Σχολιασμος