Ματσάρα στο Λονδίνο, πολυβόλο η Μπάγερν

11.03.2015 Αναγνώστηκε 987 φορές

Την πρόκριση τους στα προημιτελικά του Champions League πανηγυρίζουν εδώ και λίγες ώρες Παρί Σ.Ζ. και Μπάγερν.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας και Γερμανίας προκρίθηκαν δικαιότατα εις βάρος της Τσέλσι και της Σαχτάρ. Στο Λονδίνο το τελικό 1-1 έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση εκεί όπου με το τελικό 2-2 οι Παριζιάνοι πέταξαν εκτός διοργάνωσης την Τσέλσι. Στη Γερμανία η Μπάγερν δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Σαχτάρ με το τελικό 7-0 να μαρτυρά του λόγου το αληθές.

ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 1-1 (2-2 ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ολλανδό διαιτητή της αναμέτρησης Μπιορν Κούιπερς που πήρε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες ήταν καταλυτικές για τη συνέχεια του αγώνα.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά και θέλησαν να πιάσουν στον «ύπνο» την ομάδα του Μουρίνιο καθώς στο πρώτο μόλις λεπτό ο Καβάνι βγήκε τετ α τετ έπειτα από μπαλιά του Παστόρε αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε σωτήρια.

Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ιμπραΐμοβιτς μπήκε πολύ δυνατά σε μία μονομαχία με τον Όσκαρ και ο διαιτητής έκρινε πως το μαρκάρισμα του Σουηδού ήταν τόσο βίαιο ώστε να αξίζει την κόκκινη κάρτα, αποβάλλοντας έτσι τον επιθετικό της Παρί.

Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων έβγαζαν πολλά νεύρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 42'ο ο άρχων της αναμέτρησης είχε άλλη μια λανθασμένη απόφαση. Συγκεκριμένα ο Καβάνι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ντιέγκο Κόστα αλλά ο Κούιπερς αντί να καταλογίσει πέναλτι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από αυτό δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λοράν Μπλαν ήταν ανώτερη άγγιξε το γκολ αλλά χρειάστηκε να το δεχτεί πρώτα για να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 58' ο Παστόρε με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καβάνι, εκείνος στο τετ α τετ πέρασε και τον Κουρτουά αλλά το πλασέ του τράνταξε το δοκάρι της Τσέλσι και έφυγε άουτ.

Οι Λονδρέζοι οι οποίοι δεν είχαν απειλήσει καθόλου στο β' ημίχρονο, μετά από φάση διαρκείας και αλλεπάλληλες κόντρες, στο 81' άνοιξαν το σκορ με τη μπάλα να στρώνεται στον Κέιχιλ που με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο, οι Παριζιάνοι έδειξαν ψυχή και πάθος και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση. Έπειτα από κόρνερ του νεοεισελθόντος Λαβέτσι, ο Νταβίντ Λουίζ με τρομερή κεφαλιά μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί, η κούραση των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής και η Τσέλσι προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό με το να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, που θα απέκλειε και τη διαδικασία των πέναλτι.

Το κατάφερε μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου μέρους της παράτασης, σε μία διεκδίκηση μέσα στην περιοχή η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του Τιάγκο Σίλβα και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αζάρ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Παρί. Στο 100' ο Νταβίντ Λουίζ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Κουρτουά έδειξε τα εξαιρετικά ρεφλέξ του και απέκρουσε σε κόρνερ. Ωστόσο, το τέλος έμελε να είναι «χιτσκοκικό» καθώς στο 114' ο Λαβέτσι εκτέλεσε κόρνερ απ' τα δεξιά, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε εκπληκτικά, αποκρούοντας σε νέο κόρνερ.

Στην εκτέλεση του ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν αστόχησε και πήρε το αίμα του πίσω για το πέναλτι που έκανε, σκοράροντας το 2-2 και στέλνοντας την Παρί στους «8» της διοργάνωσης.

Τσέλσι (Ζ. Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγκας, Ραμίρες (91' Ντρογκμπά), Όσκαρ (46' Γουίλιαν), Αζάρ, Μάτιτς (84' Ζουμά), Ντιέγκο Κόστα.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Μόττα, Ματουιντί (83' Ραμπιό), Βεράτι (83' Λαβέτσι), Παστόρε (115' Φαν Ντερ Βιλ), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 7-0

Η αποβολή του Κούτσερ στο 3' καθόρισε ουσιαστικά την αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Σαχτάρ με τους Βαυαρούς να μη δείχνουν οίκτο και να σταματούν στο 7-0, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η φάση λοιπόν που έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι και την πρόκριση, διαδραματίστηκε στο 3' με τον Κούτσερ να ανατρέπει εντός περιοχής των Γκέτσε, τον Ουκρανό να αποχωρεί από το παιχνίδι και τον Μίλερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Από εκεί και πέρα, οι φίλοι της Μπάγερν απόλαυσαν θέαμα, με τον Μπόατενγκ να κάνει το 2-0 στο 34' μετά από ασίστ του Λεβαντόφσκι που δέκα λεπτά νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι της εστίας του Πιάτοφ.

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Αλάμπα σέρβιρε στον Ριμπερί για το 3-0, ενώ στο 52' ο Μίλερ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-0.

Στο 63' ήταν η σειρά του Μπάντστουμπερ να σκοράρει για το 5-0 εκμεταλλευόμενος πάσα του Αλάμπα. Το 6-0 ήρθε από τον Λεβαντόφσκι στο 75' ενώ εκεί που φαινόταν πως όλοι είναι συμβιβασμένοι με το σκορ, ήρθε ο Γκέτσε να προσθέσει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, υπογράφοντας την πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα της Σαχτάρ με δικό του γκολ για το 7-0 στο 87'.

Μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση ο τραυματισμός του Ρόμπεν στο 20' γεγονός που οδήγησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ρόντε.

Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Μπάντστουμπερ (67' Ντάντε), Μπόατενγκ, Ραφίνια, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί (59' Μπερνάτ), Μίλερ, Γκέτσε, Ρόμπεν (20' Ρόντε), Λεβαντόφσκι.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σέβτσουκ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σρνα, Κόστα (79' Γουέλινγκτον), Στεπανένκο, Φρεντ, Τάισον (9' Κρίβτσοφ), Τεϊσέιρα (70' Ιλσίνιο), Αντριάνο.

Σχολιασμος