Μαγική βραδιά για τον Ολυμπιακό, 3-2 την Ατλέτικο (video)

17.09.2014 Αναγνώστηκε 976 φορές

Ενας ουσιαστικός Ολυμπιακός ανάγκασε την Ατλέτικο Μαδρίτης να δει... αστέρια στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μίτσελ διάβασε άψογα το παιχνίδι και οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στη νίκη με 3-2 κόντρα στην περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ανάγκασαν στην πρώτη τους ήττα τους Ισπανούς, οι οποίοι πέρσι στη διοργάνωση έχασαν μόνο στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε πίεση, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά ανταποκρίθηκε εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. 

Η Ατλέτικο τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός τα γκολ

Οποιος προέβλεπε τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω δεν δικαιώθηκε. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να κάνουν το παιχνίδι τους και τελικά η... στρατηγική αυτή του Μίτσελ απέδωσε καρπούς στο 13'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαζουάκου με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία της εστίας. 

Μετά το γκολ οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν πίσω,με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ασφυχτικά για την ισοφάριση. Με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά η Ατλέτικο γέμιζε συνεχώς στην περιοχή, όπου ο Μάντζουκιτς βγήκε αρκετές φορές νικητής στον αέρα, χωρίς το επιθυμητό, για εκείνον και την ομάδα του, αποτέλεσμα. 

Η αδυναμία των πρωταθλητών Ελλάδος να διατηρήσουν στην κατοχή τους την μπάλα, τους έφερνε συνεχώς σε θέση άμυνας. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη και δεύτερου γκολ. Ο Τσόρι Ντομίνγκες στο 31' έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μήτρογλου πανέξυπνα άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Αφελάι ανάμεσα από τα δύο στόπερ πήρε τη "στρογγυλή θεά" και με έξοχο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. 

Ο ρυθμός έπεσε, η Ατλέτικο επηρεασμένη από τα δύο γκολ δεν ασκούσε την ίδια πίεση, παρόλα αυτά έφτασε στη μείωση του σκορ. Ο Ανστάλντι στο 39' έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μάντζουκιτς στην πλάτη του Αμπιντάλ με κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός διατήρησε την μπάλα στην κατοχή του και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Κίνηση... ματ από Μίτσελ με Κασάμι

Οπως αναμενόταν η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Για αρκετή ώρα πίεζε τον Ολυμπιακό και τον είχε κλείσει στην περιοχή του. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλές πάσες και μοιραία έμεναν πίσω. 

Ο Μίτσελ αιφνιδίασε και πάλι, βγάζοντας τον Τσόρι Ντομίνγκες και βάζοντας στη θέση του τον Φουστέρ, αλλά και πάλι ο Ισπανός δικαιώθηκε. Ο συμπατριώτης του ξεκίνησε να πιέζει από ψηλά, με τους συμπαίκτες του σιγά σιγά να "κερδίζουν μέτρα" στον αγωνιστικό χώρο. Ο βοηθός του Σιμεόνε -ο Αργεντινός ήταν τιμωρημένος και έβλεπε το παιχνίδι από σουίτα- έριξε τον Γκριζμάν στη... μάχη, όπως και τον Τσέρτσι, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την Ατλέτικο. 

Η απάντηση του τεχνικού του Ολυμπιακού ήταν να βάλει τον Κασάμι πίσω από τον Μήτρογλου και τον Εντινγκά στα χαφ. Ο πρώτος κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να την αλλάζει ψύχραιμα, ενώ ο τελευταίος έδωσε ανάσες στους Μιλιβόγιεβιτς και Μανιάτη, οι οποίοι είχαν τρέξει πάρα πολύ. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο 73' έκλεψε την μπάλα, ο Προένσα σωστά άφησε το πλεονέκτημα και ο Κασάμι με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μήτρογλου στη μικρή περιοχή. Ο Ελληνας επιθετικός κοντρόλαρε και με γυριστό σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στον Ολυμπιακό. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν βγει όλοι μπροστά και αναζητούσαν το γκολ που θα τους έφερνε και πάλι σε απόσταση αναπνοής από τους "ερυθρόλευκους". Οι παίκτες του Σιμεόνε δεν τα παρατάνε ποτέ και το απέδειξαν για ακόμα μία φορά. Στο 86' ο Γκριζμάν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κόκε από τα δεξιά και με πλασέ μείωσε σε 3-2.

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση της Ατλέτικο και στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που πριν λίγες μέρες έκανε το "διπλό" στο Μπερναμπέου, δεν είχε ηττηθεί σε κανονικό 90λεπτο στα 13 προηγούμενα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν είχε δεχθεί ξανά τρία τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος