Συμπληρώνεται το «καρέ»

09.04.2014 Αναγνώστηκε 801 φορές

Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα ακονίζουν... τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Δύο αναμετρήσεις στις  οποίες δεν χωρούν προγνωστικά με την αγωνία να ανεβαίνει στο κόκκινο. Το 1-1 των πρώτων παιχνιδιών αφήνει σαφέστατα ανοιχτούς λογαριασμούς και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Το σίγουρο είναι ότι οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα απολαύσουν εξαιρετικό θέαμα, αλλά και γκολ και πλούσια δράση.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (1-1, ΔΤ)

ΓΗΠΕΔΟ: "Allianz Arena", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα. Μια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, με τους Γερμανούς να φαντάζουν αυτή την στιγμή ως το απόλυτο φαβορί.

Η Μπάγερν μετρά τρία σερί ματς χωρίς νίκη και μάλιστα το Σάββατο γνώρισε την ήττα στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά από 53 αγωνιστικές (1-0 από την Άουγκσμπουργκ), αν και έχει εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πολλά προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Σβαϊνστάιγκερ και Μαρτίνεθ, καθώς και οι τραυματίες Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Στάρκε, Ρέντερ και Μπαντστούμπερ.

Στην αντίπερα όχθη η Γιουνάιτεντ αρχίζει σιγά, σιγά και βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό, δείχνοντας σταθερότητα στα τελευταία παιχνίδια. Εκτός πλάνων του Ντέιβιντ Μόγες είναι σίγουρα οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Μαρουάν Φελαϊνί και Ράφαελ λόγω τραυματισμού και ο Χουάν Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ παρά τον τραυματισμό του αναμένεται να παίξει.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (1-1, Novasports 2)

ΓΗΠΕΔΟ: "Βιθέντε Καλδερόν", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Το άλλο καυτό... ζευγάρι της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Η πρώτη... μάχη του Καμπ Νόου δεν ανέδειξε νικητή, ενώ η ρεβάνς αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας, ωστόσο και η Μπαρτσελόνα με την εμπειρία της, αλλά και την ποιότητα της μπορεί να αποδράσει... από το Βιθέντε Καλντερόν με την πρόκριση.

Για την Ατλέτικο αμφίβολοι με προβλήματα τραυματισμών είναι οι Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν. Από την άλλη ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Χεράρδο Μαρτίνο  δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, ενώ και ο Κάρλες Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι ιατρικά έτοιμος.

Σχολιασμος