Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός 3-0 από την Μάντσεστερ (video)

19.03.2014 Αναγνώστηκε 925 φορές

Όνειρο ήταν και πάει για τον Ολυμπιακό η πρόκριση του στα προημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 3-0 από την παραπαίουσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Όλντ Τράφορντ" και έτσι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο.

Η Μάντσεστερ με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ των 3 τερμάτων Φάν Πέρσι έφτασε στο 3-0 που αποτελεί και την μεγαλύτερη διάκριση της φέτος σε μια χρονιά που τίποτα δεν θυμίζει την μεγάλη ομάδα της Αγγλίας.

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας έδειξαν από νωρίς πως ήθελαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να αναζητήσουν τον δρόμο προς την εστία του Ρομπέρτο, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι με τον Πέρεζ στο 15’ αλλά το πλασέ του ήταν κακό. Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι προειδοποίησαν στο 18’ με το δοκάρι του Ρούνεϊ.

Ο Άγγλος μαζί με τον Φαν Πέρσι και τον Ράιαν Γκιγκς προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, όπως στην φάση του πέναλτι με την οποία άνοιξε το σκορ η Μάντσεστερ, στο 23’ καθώς ο Ουαλός έκανε τη σέντρα, ο Φαν Πέρσι κοντρόλαρε, με τον Χολέμπας να τον γκρεμίζει και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ολλανδός δεν λάθεψε και έκανε το 1-0. Το τέρμα του διεθνή άσου έδωσε φτερά στους Άγγλους που ζήτησαν κι άλλο γκολ, αλλά το σουτ του Βαλέντσια βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο και ο Ισπανός στο 34’ απογειώθηκε σε κεφαλιά του Εβρά, διώχνοντας την μπάλα. Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό έγινε στο 40’ όταν Φουστέρ και Ντομίνγκεζ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντε Χέα, ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Φαν Πέρσι με πλασέ στην κίνηση, έπειτα από παράλληλη του Ρούνεϊ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε στην διάθεσή του ένα ημίχρονο να αναζητήσει ένα τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι στην θέση του οδηγού, αλλά στο 51’ ο Φαν Πέρσι έκανε την ανατροπή για τους Άγγλους, καθώς με απ’ ευθείας φάουλ, έκανε το 3-0, σημειώνοντας χατ-τρικ, σε μία φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρομπέρτο. Μετά το τρίτο τέρμα του Ολλανδού, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι σε θέση πρόκρισης, όμως, δεν είχαν «καθαρό» μυαλό, με αποτέλεσμα, οι προσπάθειές τους να σταματούν στην άμυνα των Άγγλων. Το σουτ του Ντομίνγκεζ στο 63’ δεν βρήκε στόχο, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε ο Ντε Χέα.

Ο Ισπανός πορτιέρε ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του Φουστέρ στο 66’ ενώ στο 79’ κράτησε το «εισιτήριο» στο Μάντσεστερ, καθώς απέκρουσε ενστικτωδώς το πλασέ του Ντομίνγκεζ μέσα από την περιοχή.


Σχολιασμος