Πρόκριση με δεύτερη νίκη για Μπαρτσελόνα, Παρί

12.03.2014 Αναγνώστηκε 757 φορές

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League εξασφάλισαν, η αλήθεια είναι από τα πρώτα ματς, η Μπαρτσελόνα και η Παρί.

Τόσο οι Καταλανοί όσο και οι Παριζιάνοι επικράτησαν των αντιπάλων τους και στα δεύτερα παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-1 απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Λεβαρκούζεν αντίστοιχα.

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης είχε πάρει η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι καθώς στο πρώτο παιχνίδι ο Καταλανοί είχαν επιβληθεί 2-0 με αποτέλεσμα να πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μείνουν εκτός.

Στη ρεβάνς, οι «πολίτες» δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν την προσπάθεια και παρατάχθηκαν με σκοπό να φτάσουν σε ένα γκολ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν από το παιχνίδι. Το τελικό 2-1 υπέρ των Καταλανών όμως, έδωσε το εισιτήριο στην Μπαρτσελόνα.

Στο πρώτο μέρος οι «μπλαουγκράνα» διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, αλλά και για λανθασμένα ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ. Στην επανάληψη η Σίτι ανέβασε ρυθμούς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 52’ όταν ο Μέσι έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στο 67’ όμως, ο Αργεντινός διεθνής βρέθηκε απέναντι στον Χαρτ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 78΄ ήταν η σειρά της ομάδας του Μάνουελ Πελεγκρίνι να διαμαρτυρηθεί δικαίως για πέναλτι με τον Ζαμπαλέτα, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω της έντονης διαμαρτυρίας του.

Ακόμα και έτσι όμως, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην ισοφάριση στο 89’ με τέρμα του Κομπανί με κοντινή προβολή, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Βαλντές. Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Άλβες διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μπαρτσελόνα (Τ. Μαρτίνο): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (86' Σέρχι Ρομπέρτο), Νεϊμάρ (80' Αλέξις), Μέσι.

Μάντσεστερ Σίτι (Μ. Πελεγρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Μίλνερ, Νασρί (74' Νάβας), Τουρέ, Σίλβα (72' Νεγρέδο), Αγκουέρο (46' Τζέκο).

Παρί Σεν Ζερμέν - Λεβερκούζεν 2-1

Τη δεύτερή της νίκη απέναντι στη Λεβερκούζεν πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε 2-1 στο Παρίσι για να «κλείσει» εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Από το πρώτο παιχνίδι είχαν κριθεί τα πάντα καθώς η ομάδα της Γαλλίας είχε επικρατήσει με το βαρύ 4-0 που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για τη ρεβάνς ανάμεσά τους.

Στο Παρίσι, η ομάδα του Λοράν Μπλαν διπλασίασε τις νίκες της, φτάνοντας με άνετο σχετικά τρόπο στη νίκη με 2-1 «καθαρίζοντας» και τυπικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Παρ όλα αυτά όμως οι «ασπιρίνες» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6’ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Σαμ. Η απάντηση από τους γηπεδούχους όμως, ήταν γρήγορη και στο 13’ ο Μαρκίνιος με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο η εκτέλεση πέναλτι του Ρόλφες, είδε τον Σιρίγκου να αποκρούει την μπάλα και να διατηρεί το παιχνίδι στα επίπεδα του 1-1. Η ανατροπή για τους πρωτευουσιάνους ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 53’ με το πρώτο τέρμα του Λαβέτσι στη φετινή διοργάνωση. Στο 68’ ο Καν αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους και έτσι τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού ήταν τυπικής διαδικασίας για τις δύο ομάδες.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλάν) : Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντίνιε, Ζαλέ, Καμπάιγ, Ραμπιό, Παστόρε, Καβάνι (85’ Καμαρά), Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι (62’ Λούκας).

Λεβερκούζεν (Σ. Χίπια): Λένο, Βόλσιντ, Γκουαρδάδο, Τοπράκ, Ντονάτι, Ράιναρτζ (78’ Βάγκενερ), Ρόλφες, Καν, Σαμ (67’ Χεούνγκ – Μιν), Κάστρο (67’ Μπραντ), Ντερντιγιόκ.

πηγή: onsports.gr

Σχολιασμος