Μπάγερν και Ατλέτικο τα πρώτα εισιτήρια

11.03.2014 Αναγνώστηκε 874 φορές

Όπως ήταν αναμενόμενο από τα πρώτα παιχνίδια, η Μπάγερν και η Ατλέτικο τσέκαραν τα εισιτήρια τους για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης Βαυαροί αναδείχτηκαν ισόπαλοι στην «Αλιάντς Αρένα» με 1-1 απέναντι στην Άρσεναλ και πήραν την πρόκριση λόγω της νίκης τους στο Λονδίνο με 2-0, ενώ στην Ισπανία η Ατλέτικο σκόρπισε την Μίλαν την οποία και νίκησε με 4-1.

Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 1-1

Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Μπάγερν Μονάχου μετά το ισόπαλο 1-1 με την Άρσεναλ στην «Αλιάντς Αρένα».

Η νίκη της Μπάγερν στο Λονδίνο ήταν αρκετή για τους Βαυαρούς έτσι ώστε να φτάσουν και στην πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League. Αυτό γιατί στη ρεβάνς, σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκαν με αποκλεισμό και με το τελικό 1-1 προκρίθηκαν με σχετική άνεση.

Στο πρώτος μέρος, δεν έγινε καλό παιχνίδι με την ομάδα του Βενγκέρ σε καμία περίπτωση να μην καταφέρνει να απειλήσει τους Βαυαρούς, όπως και εκείνοι δεν απείλησαν την ομάδα του Λονδίνου.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54’ όταν ο Σβαϊνστάιγκερ βρέθηκε απέναντι στον Φαμπιάνσκι και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η απάντηση, ήταν άμεση από τους Λονδρέζους καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Ποντόλσκι κέρδισε την μπάλα από τον Λαμ και με σουτ από τα πλάγια, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Κοσιελνί με τον Μίλερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον Φαμπιάνσκι να αποκρούει.

Μπάγερν Μονάχου (Π. Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (85’ Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59’ Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς.

Άρσεναλ (Α. Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77’ Γκνάμπρι), Οζίλ (46’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν (84’ Φλαμινί), Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν 4-1

Σε πάρτι μετέτρεψε την ρεβάνς απέναντι στην Μίλαν η Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς διέλυσε με 4-1 τους «ροσονέρι» και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση το γκολ της ισοφάρισης της Μίλαν, απέδειξαν πως ήταν η καλύτερη ομάδα του ζευγαριού και η πρόκριση τους άξιζε με το παραπάνω.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον συνήθη ύποπτο Ντιέγκο Κόστα ο οποίος μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξε το σκορ και έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση στην οκτάδα του θεσμού. Οι παίκτες του Κλάρενς Ζέεντορφ αντέδρασαν και κατάφεραν στο 26’ να ισοφαρίσουν σε 1-1, με τον Κακά να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στο «Βιθέντε Καλδερόν», πετυχαίνοντας ένα σημαντικό γκολ. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος χαφ δεν ήταν αρκετός για τη Μίλαν.

Η Ατλέτικο έφτασε σε δεύτερο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τον Αρντά Τουράν να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Αμπιάτι στο 39’ και το δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Μοιραία ήρθε το 3-1 από τον Λουίς Γκαρσία στο 70’, πριν ο Ντιέγκο Κόστα με το δεύτερο τέρμα του στο ματς δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της Ατλέτικο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε, Τουράν (78’ Ροντρίγκες), Γκάμπι, Σουάρες, Κόκε (81’ Ντιέγκο), Γκαρσία (71’ Σόσα), Κόστα.

Μίλαν (Κ. Ζεέντορφ): Αμπιάτι, Αμπάτε, Ραμί, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Ντε Γιόνγκ (78’ Μουντάρι), Εσιέν (68’ Πατσίνι), Τααράμπτ (46’ Ρομπίνιο), Πόλι, Κακά, Μπαλοτέλι.

πηγή: onsports.gr

Σχολιασμος