Εξάσφαιρη Ρεάλ, ισοπαλία στην Πόλη (video)

26.02.2014 Αναγνώστηκε 947 φορές

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-6

Με τους Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά να πετυχαίνουν από δύο γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης ισοπέδωσε (1-6) τη Σάλκε στη Γερμανία και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκπληκτικό γκολ από τον Χούντελαρ.

Η Ρεάλ από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, παρά το πρέσινγκ των Γερμανών και στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπενζεμά (13'). Ο Γάλλος έπειτα από κάθετη πάσα του Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι από τον Φέρμαν και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας από νωρίς τη «βασίλισσα» σε θέση οδηγού.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν γρήγορα το σοκ και να απαντήσουν στο γκολ του Μπενζεμά, όμως ο Ντράξλερ στο 15' αστόχησε εξ επαφής, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Οι Γερμανοί με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία κατά διαστήματα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Κασίγιας, ωστόσο η Ρεάλ στο 21' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σαντάνα, γύρισε τη μπάλα στον Μπέιλ και εκείνος αφού πέρασε δύο παίκτες πλάσαρε τον Φέρμαν και έκανε το 0-2.

Η κυριαρχία των Μαδριλένων δεν σταμάτησε εκεί, αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Ρονάλντο σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Φέρμαν και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ προσπάθησε να νικήσει τον Φέρμαν σε ακόμη δύο περιπτώσεις ωστόσο ο Γερμανός τερματοφύλακας του είπε «όχι».

Ότι δεν κατάφερε ο Ρονάλντο στο πρώτο μέρος, το πέτυχε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (52'). Ο Πορτογάλος αφού «χόρεψε» τον Μάτιπ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε, αυτή τη φορά, τον Φέρμαν και έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Σάλκε, πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπενζεμά να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της «βασίλισσας». Ο Γάλλος έπειτα από εκπληκτική συνεργασία με τον Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4.

Ο Κάρλο Αντσελότι βλέποντας πως η ομάδα του είχε εύκολο βράδυ, θέλησε να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες, ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως η Ρεάλ θα κατεβάσει ταχύτητα. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 69' ο Μπέιλ έκανε το 0-5. Ο Ουαλός εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα για την ομάδα του και δεύτερο προσωπικό.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, ωστόσο ο Ρονάλντο έψαχνε ακόμη ένα τέρμα για να ανέβει ξανά στην πρώτη θέση των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος στο 81' αστόχησε, όμως οκτώ λεπτά αργότερα αν και χρειάστηκε να περάσει και τον Φέρμαν, πέτυχε το στόχο του και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-6. Το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης πάντως το πέτυχαν οι Γερμανοί με τον Φουκς να σεντράρει από τα αριστερά και τον Χούντελαρ με μονοκόμματο σουτ να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κασίγιας, μειώνοντας στο τελικό 1-6.

Σάλκε (Γ. Κέλερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα, Κολάζινατς (76' Φουχς), Μπόατενγκ (59' Γκορέτσκα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν (72' Ομπάσι), Μέγιερ, Ντράξλερ, Χούντελαρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Αλόνσο (73' Ιγιαραμέντι), Ντι Μαρία (67' Ίσκο), Μπέιλ (80' Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο.

Γαλατασαράι - Τσέλσι 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει Λονδίνου άφησαν Γαλατάσαραϊ και Τσέλσι, που ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Κωνσταντινούπολη. Μοιρασμένο ματς με δοκάρι για τους Τούρκους, Τόρες και Σετζού οι σκόρερς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσέλσι να μπαίνει με «υψηλές στροφές» στο γήπεδο και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4'. Ο Μουσλέρα απομάκρυνε πάνω στον Γουίλιαν, με το σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Όμως στο 9' η Τσέλσι έκανε το 0-1. Ο Αθπλικουέτα ανέβηκε από αριστερά και έδωσε στον Αζάρ, ο Βέλγος πάσαρε παράλληλα στον Τόρες με τον τελευταίο να πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Γαλατά άργησε να συνέλθει, με την Τσέλσι να της δίνει χώρο μετά το γκολ, περιμένοντας τις αντεπιθέσεις. Σνάιντερ και Ντρογκμπά ήταν άψογα κλεισμένοι από τον Μουρίνιο, ενώ κάποια σουτ των Γουίλιαν και Ραμίρες στην αντεπίθεση, υπενθύμιζαν στον Μαντσίνι πως ο Άγγλοι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι μετά το 0-1. Η καλύτερη στιγμή για τη Γαλατά ήρθε στο 39', με τον Τσεχ να διώχνει το καλό σουτ του Τέγες έξω από την περιοχή.

Χαμηλός ρυθμός και στην επανάληψη με την Τσέλσι να δίνει χώρο στη Γαλατά και να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Τόρες στο 52' για το 0-2. Ο Αζάρ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ισπανό αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Μουσλέρα. Τα πάντα άλλαξαν στο δίλεπτο 63'-64'. Αρχικά ήταν το δοκάρι του Ινάν που έπιασε την κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Ντρογκμπά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η Γαλατά βρήκες το δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση. Ο Σνάιντερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σετζού έμεινε ολομόναχος στην περιοχή και με προβολή από κοντά έκανε το 1-1.

Οι Λονδρέζοι προτίμησαν να διαφυλάξουν το 1-1, ενώ η Τούρκικη ομάδα από την άλλη, έδειξε και εκείνη πως η ισοπαλία ήταν προτιμότερη από την ήττα και παρά την πίεση στο φινάλε, δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα. Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος ήταν το χειροκρότημα του Μουρίνο κατά την αντικατάσταση του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 80'.

Γαλατάσαραϊ (Ρ. Μαντσίνι): Μουσλέρα, Τέγες, Σετζού, Χακάν Μπαλτά (46' Σεμίχ Καγιά), Εμπουέ, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Χάιροβιτς (32' Γεκτά Κουρτουλούς), Ντρογκμπά (80' Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ.

Τσέλσι (Ζ. Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (90' Όσκαρ), Γουίλιαν, Τόρες (68' Ετό), Σούρλε (66' Μίκελ).

Σχολιασμος