Καθάρισε η Μπάγερν, προβάδισμα για Ατλέτικο (video)

19.02.2014 Αναγνώστηκε 815 φορές

Νίκη που την εξασφαλίζει, αν και στην μπάλα ποτέ μην λές ποτέ, σημείωσε σήμερα η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε στο Λονδίνο της Άρσεναλ με 0-2, ενώ στο άλλο σημερινό παιχνίδι ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα προς το τέλος του αγώνα χάρισε την νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Σαν Σίρο" απέναντι στην Μίλαν. Οι Μαδριλένοι πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 0-2

Ακριβώς έναν χρόνο μετά το 3-1 που άνοιξε τον δρόμο για την κατάκτηση του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν νίκησε και πάλι την Άρσεναλ στο Λονδίνο για την ίδια φάση της διοργάνωσης, αυτή τη φορά με 2-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους «8». Δύο χαμένα πέναλτι στο ματς (ένα και ένα), απευθείας αποβολή του Στσέζνι και δύο δοκάρια για τους Γερμανούς, το πρώτο στην εκτέλεση του πέναλτι.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά και έδειξε διάθεση να δημιουργήσει προβλήματα στους Γερμανούς από τα πρώτα λεπτά. Τα κατάφερε, με τον Οζίλ να κερδίζει πέναλτι απ' τον Μπόατενγκ μόλις στο 8'. Ο Γερμανός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά σούταρε στο κέντρο της εστίας και δεν μπόρεσε να νικήσει τον συμπατριώτη του, Νόιερ. Αυτή η μοναδική χαμένη ευκαιρία ήταν αρκετή για να αλλάξει την ψυχολογία των Άγγλων και τα δεδομένα του αγώνα. Η Μπάγερν πήρε χώρο και απείλησε αρχικά με το σουτ του Αλάμπα, το οποίο απέκρουσε ο Στσέζνι στο 18'. Στο 28' ο Μάντζουκιτς δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά απ' την περιοχή, ενώ στο 31' ο Βενγκέρ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Γκιμπς με τον Μονρεάλ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 37' ο Στσέζνι ανέτρεψε τον Ρόμπεν στο 37' με συνέπεια να αποβληθεί και τον Καθόρλα να αφήνει υποχρεωτικά τη θέση του στον Φαμπιάνσκι. Ο Αλάμπα που ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» να πανηγυρίζουν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Γκουαρδιόλα αντικατέστησε τον Μπόατενγκ που είχε κίτρινη με τον Ραφίνια. Ο τελευταίος δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και η Μπάγερν που έπαιζε μονότερμα πια τους Άγγλους δεν άργησε να σκοράρει.

Στο 54' ο Λαμ έστρωσε την μπάλα στον Κρόος και αυτός με ένα τεχνικό, δυνατό και άπιαστο σουτ έξω απ' την περιοχή έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το γήπεδο έγειρε μετά, η Άρσεναλ πέρασε τη σέντρα μια, δυο φορές στο δεύτερο ημίχρονο και η Μπάγερν πέτυχε άλλο ένα γκολ, αν και θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα.

Ο Μίλερ ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων στο 88' με κεφαλιά απ' την καρδιά της περιοχής μετά από σέντρα διαβήτη του Λαμ. Στο 90' ο Κρόος είδε το συρτό του σουτ έξω απ' την περιοχή να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι, αλλά ακόμη κι αν τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ, είναι ξεκάθαρο ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης «αγκάλιασαν» την πρόκριση και ελπίζουν στο πρωτοφανές στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση.

Άρσεναλ (Α. Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (31' Μονρεάλ), Φλαμινί, Οζίλ, Γουίλσιρ, Τσάμπερλεν (74' Ροσίτσκι), Καθόρλα (39' Φαμπιάνσκι), Σανόγκο.

Μπάγερν (Π. Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (46' Ραφίνια), Ντάντε, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα (79' Πισάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Κρόος, Ρόμπεν, Γκέτσε, Μάντζουκιτς (65' Μίλερ).

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Η Μίλαν είχε τα δοκάρια, αλλά η Ατλέτικο την αποτελεσματικότητα και με κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα, έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιταλοί ήταν καλύτεροι και μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο τα δοκάρια σταμάτησαν από μία φορά τους Κακά και Πόλι, κρατώντας τους «ροσονέρι» στο μηδέν. Κακή επιθετικά η Ατλέτικο, ανέβηκε στο γήπεδο μετά το 70' και βρήκε αυτό που έψαχνε με τον αρχισκόρερ της Ντιέγκο Κόστα με τον αγαπημένο της τρόπο, δηλαδή από στημένη φάση. Άτυχος ο Ζέεντορφ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, αφού είδε τους Ντε Σίλιο και Μπαλοτέλι να αποχωρούν τραυματίες.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Μίλαν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων όσο περνούσαν τα λεπτά και άρχισε να «ενοχλεί» τον Κουρτουά. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο στο 14' ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Κακά έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι αμυντικού της Ατλέτικο και στη συνέχεια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δοκάρια της ισπανικής εστίας αποδείχθηκαν ξανά σωτήρια. Αυτή τη φορά ήταν ο Πόλι που έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τάαρμαπτ και ο Κουρτουά βρήκε τη μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι. Οι παίκτες του Σιμεόνε έδειξαν να τα έχουν χαμένα και άρχισαν το σκληρό παιχνίδι, το οποίο στοίχισε στον Ζέεντορφ τον Ντε Σίλιο και τον οποίο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει στο 26' με τον Αμπάτε. Το σουτ του Κακά με τη συμπλήρωση του ημιώρου που έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ήταν η τελευταία καλή στιγμή σε ένα μέτρο ποιοτικά παιχνίδι.

Η Μίλαν προσπάθησε να κλείσει ακόμα περισσότερο στα καρέ της την Ατλέτικο στο δεύτερο ημίχρονο και το κατάφερε, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τις ευκαιρίες του πρώτου 45λέπτου. Οι Ιταλοί αναλώθηκαν σε κάποια ακίνδυνα σουτ από Τάαραμπτ και Κακά, με την Ατλέτικο να καιροφυλακτεί στην κόντρα επίθεση. Η καλύτερη στιγμή για τους «ροσονέρι», ήρθε στο 65', όταν ο Εσιέν έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Εμάνουελσον αλλά δεν βρήκε στόχο.

Σαν να ήξερε πότε πρέπει να χτυπήσει, η ομάδα του Σιμεόνε άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο μετά το 70' και να ψάχνει το γκολ. Η προειδοποίηση ήρθε στο 79', όταν ο Ραούλ Γκαρθία σούταρε άουτ μετά το γύρισμα του Κόκε, για να φτάσουμε στην φάση του 83' και του τέρματος των Μαδριλένων. Ο Γκάμπι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αμπάτε έκανε λάθος με την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντιέγκο Κόστα με δική του κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Αμπιάτι για το 0-1.

Οι Μαδριλένοι είχαν πλέον αυτό που ήθελαν και ήταν πολύ δύσκολο να το απωλέσουν, αφού έχουν δείξει πως είναι ομάδα που μπορεί να κρατάει αποτελέσματα.

Μίλαν (Κ. Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (Αμπάτε 26'), Ραμί, Μπονέρα, Εσιέν, Πόλι (Κονστάντ 85'), Εμάνουελσον, ντε Γιόνγκ, Κακά, Τάαραμπτ, Μπαλοτέλι (Πατσίνι 78').

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Κουρτουά, Γοδίν, Χουανφράν, Ινσούα, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (Άντριαν), Τουράν (Ροντρίγκεζ 74'), Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα.

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος