Champions League part 2

19.02.2014 Αναγνώστηκε 728 φορές

Η δεύτερη μέρα του πρώτου γύρου της φάσης των «16» βρίσκει τις Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου (21.45 ΔΤ)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς πέρυσι που η Μπάγερν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, στην φάση των «16» απέκλεισε την Άρσεναλ,  σε ένα deja vu των δύο ομάδων.  Στην περσινή αναμέτρηση στο Λονδίνο, οι «Βαυαροί» επικράτησαν με 1-3, ενώ στην Γερμανία έχασαν με 0-2, αλλά προκρίθηκαν λόγω των τριών εκτός έδρας γκολ.

Οι δύο ομάδες μεταξύ τους έχουν συναντηθεί έξι φορές, με την Μπάγερν να επικρατεί τις τρεις, η Άρσεναλ τις δύο, ενώ σε μία αναμέτρηση έχουν αναδειχθεί ισόπαλες. Αυτό, επίσης, που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι «Κανονιέρηδες» για 14η φορά συμμετέχουν σε φάση νοκ άουτ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ οι Γερμανοί για 6η.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αρτέτα, καθώς και στους τραυματίες, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ και Ντιαμπί, ενώ αμφίβολος είναι ο Βερμάλεν. Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρτνιόλα δεν υπολογίζει στον Μπαντστούμπερ.

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης (21.45 Nova Sport 2)

Μετά το σερί τριών ηττών,  η Ατλέτικο επέστρεψε στις νίκες και κατάφερε να ανέβασει το ηθικό της για την αναμέτρηση με την Μίλαν. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Η Μίλαν, όμως, απέναντι σε ισπανικές ομάδες δεν έχει καλό απολογισμό, αφού μετρά σε 53 ματς, 22 ήττες, 18 νίκες και 23 ισοπαλίες. Αντίθετα, οι «Ροχιμπλάνκος», έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ιταλική ομάδα 19 φορές και μετρούν 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Όσον αφορά τις απουσίες, για τον Κλάρενς Ζέεντορφ είναι τιμωρημένοι οι Μοντολίβο και Μουντάρι, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Χόντα. Οι Γκάμπριελ, Σιλβέστρε και Σαπονάρα έμειναν εκτός, ενώ τραυματίες είναι οι Μπίρσα, Κρισταντέ, Ελ Σααράουι και Ρομπίνιο. Αμφίβολοι για την συμμετοχή τους οι Κακά και Ζαπάτα.  Αντίθετα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε θα απουσιάσουν οι Τιάγο και Μανκίγιο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φιλίπε Λουίς.

Σχολιασμος