Με το ένα πόδι στους "8" Μπαρτσελόνα και Παρί (video)

19.02.2014 Αναγνώστηκε 718 φορές

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση βρίσκονται, ύστερα από τα σημερινά αποτελέσματα, η Μπαρτσελόνα και η Παρί.

Οι Καταλανοί με 2 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησαν στο Σίτι οφ Μάντσεστερ με 0-2, ενώ η Παρί διέλυσε εκτός έδρας την Λεβερκούζεν κερδίζοντας την με το επιβλητικό 4-0.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 0-2

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Σίτι στο Μάντσεστερ και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πέναλτι του Ντεμικέλις και η αποβολή του στο 53' έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση του «Ιτιχάντ». Οι Άγγλοι στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη ομάδα του Μαρτίνο και ήταν μες στο «κόλπο» μέχρι και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι «μπλαουγκράνα», ωστόσο, δεν άφησαν το «δώρο» του Ντεμικέλις να περάσει ανεκμετάλλευτο και κλείδωσαν τη νίκη με το δεύτερο τέρμα στο 90'.

Η Μπαρτσελόνα πήρε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά και έκλεισε το ημίχρονο με τα σχετικά ποσοστά στο 62%-38% υπέρ της. Αυτά, βέβαια, δεν αποτύπωναν ακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί είχαν την μπάλα, αλλά δεν είχαν καμία αξιόλογη ευκαιρία στα πρώτα 45'. Έπαιζαν το γνωστό ποδόσφαιρό τους, αλλά οι Άγγλοι δεν αγχώνονταν και κρατούσαν σχετικά εύκολα το «μηδέν» παθητικό. Βέβαια, ούτε η Σίτι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εστία του Βαλδές. Μ' αυτά και μ' αυτά το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.

Στο 53' ο Ντεμικέλις ανέτρεψε τον Μέσι σε μια φάση που σηκώνει συζήτηση γιατί ξεκίνησε έξω απ' την περιοχή και τελείωσε μέσα σ' αυτή. Ο Σουηδός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλει τον Αργεντίνο αμυντικό. Ο Μέσι δεν άφησε ανεκμετάλλυετο το δώρο του συμπατριώτη του, ευστοχώντας στο πέναλτι και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με το 30ό του γκολ σε νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

Ο Πελεγρίνι έριξε άμεσα στη μάχη τους Λέσκοτ, Νασρί αντί των Κολάροφ, Νάβας, αλλά οι πιθανότητες της Σίτι δεν ήταν πιο πολλές. Τις διεκδίκησε πάντως, αφήνοντας αρκετές φορές εκτεθειμένη την άμυνά της. Στο 62' ο Πικέ πρόλαβε να βάλει την κόντρα σωτήρια στο σουτ του Νασρί απ' την περιοχή, ενώ στο 77' ο Σίλβα σούταρε στην κίνηση από καλή θέση και είδε τον Βαλδές να πέφτει και να μπλοκάρει. Η Μπαρτσελόνα είχε νωρίτερα δύο καλές ευκαιρίες, με τον Τσάβι στο 67' και τον Φάμπρεγας στο 68' να μη βρίσκουν στόχο από πλεονεκτικές θέσεις και το δεύτερο γκολ που φαινόταν ότι θα έρθει, ήρθε στο φινάλε. Και ήταν κι αυτό για τους Ισπανούς. Ο Άλβες άλλαξε την μπάλα με τον Νεϊμάρ, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ κάτω απ' τα πόδια του Χαρτ έγραψε το τελικό 2-0.



Μάντσεστερ Σίτι (Μ. Πελεγρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί, Νάβας (58' Νασρί), Φερναντίνιο, Τουρέ, Κολάροφ (58' Λέσκοτ), Σίλβα, Νεγρέδο (74' Τζέκο).

Μπαρτσελόνα (Τ. Μαρτίνο): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγας (86' Σέρχι Ρομπέρτο), Σάντσες (74' Νεϊμάρ), Ινιέστα, Μέσι.

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν 0-4

Η Παρί δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα φέτος αφού συνέντριψε με 4-0 τους Γερμανούς στην έδρα τους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «συνήθη ύποπτο» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό το σκορ άνοιξε. Η πίεση των φιλοξενούμενων από την πρώτη στιγμή απέφερε καρπούς. Ο Βεράτι πραγματοποίησε κάθετη μπαλιά στον Ματουϊντί, ο οποίος μέσα από την περιοχή δεν λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο ρυθμός έπεσε με τους Γάλλους να πραγματοποιούν κοντρόλ παιχνίδι θέλοντας να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας. Η Παρί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έφτανε στην αντίπαλη περιοχή όποτε και με όποιον τρόπο ήθελε.

Οι αμυντικοί της Μπάγερ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στους αυτοματισμούς της επιθετικής γραμμής των Παριζιάνων και στο 38ο λεπτό επιβεβαιώθηκε η ανωτερότητά τους. Ο Σπάχιτς υπέπεσε σε πέναλτι στον Λαβέτσι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ματουϊντί έστρωσε στον Ιμπραΐμοβιτς μέσα από την περιοχή και ο Σουηδός με ένα σουτ - όνειρο έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Λένο βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των Γερμανών για κάτι θετικό.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στα πρώτα 45 λεπτά με την Παρί να κάνει συντήρηση δυνάμεων και τον Μπλαν να ξεκουράζει παίκτες (Ματουϊντί, Λαβέτσι). Οι Παριζιάνοι είχαν σε όλη την αναμέτρηση τον πλήρη έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας γνωρίζοντας ότι έχει ουσιαστικά «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο την πρόκριση στους «8» του θεσμού χάρη στο επιβλητικό 3-0.

Μάλιστα, η Μπάγερ αγωνίστηκε από το 59ο λεπτό με δέκα παίκτες μιας και ο Σπάχιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Γερμανοί έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής. Έτσι, οι Παριζιάνοι, χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση για 45 λεπτά κατάφεραν να εξασφαλίσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πολυπόθητη πρόκριση επιβεβαιώνοντας συνάμα την αγωνιστική τους φόρμα.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λούκας έστρωσε μέσα από την περιοχή στον Καμπαγιέ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε και με πλασέ έκανε το 4-0 "τσεκάροντας" ουσιαστικά το εισιτήριο των Παριζιάνων για την επόμενη φάση.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σ. Χίπια): Λένο, Σπάχιτς, Χουρδάδο, Ομέρ, Ρόλφες (46' Ρέιναρτζ), Μπέντερ, Χίλμπερτ, Σαμ (61' Βόλσαιντ), Κάστρο, Σον (46' Μπραντ), Κίσλινγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μόττα, Ματουϊντί (67' Καμπαγιέ), Βεράτι, Λούκας, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι (75' Παστόρε).

πηγή: novasports.gr

Σχολιασμος