Η γιορτή... των αστεριών επιστρέφει

18.02.2014 Αναγνώστηκε 739 φορές

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση  επιστρέφει και πάλι δριμύτερη, με στόχο να προσφέρει το υπέρτατο θέαμα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Το Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, για να υποδεχθεί 16 μονομάχους, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει δύο σπουδαίες αναμετρήσεις που αναμένεται να κόψουν την ανάσα. Συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, η Σίτι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε μια "τιτανομαχία" αστέρων, ενώ στην έτερη αναμέτρηση η Μπάγερν Λεβερκούζεν υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (21.45 Nova Sports 2)

Γήπεδο: «Έτιχαντ», Μάντσεστερ.

Δύο ομάδες που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, σε μια αναμέτρηση που φυσικά δεν χωρούν προγνωστικά. Η Σίτι φέτος ηττήθηκε μονάχα απο την Μπάγερν στην φάση των ομίλων,  ενώ με ισπανική ομάδα μετρά  δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, χωρίς να έχει ηττηθεί ακόμα. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα στο Νησί έχει να κερδίσει απο το 2007 , όπου και επικράτησε της Λίβερπουλ.

Συνολικά στην Αγγλία οι «Μπλαουγκράνα» έχουν αγωνιστεί 60 φορές μετρώντας 17 νίκες, 24 ήττες και 19 ισοπαλίες. Η Μπάρτσα εκτός έδρας μετρά 13 ήττες, έξι νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό μέρος ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν έχει στην διάθεση του τους Σέρτζιο Αγκουέρο και Νάστασιτς λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μίλνερ.

Στην αντίπερα όχθη ο Χεράρδο Μαρτίνο ίσως χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος το δίδυμο Ζεράρ Πικέ και Κάρλες Πουγιόλ.

Μπάγερν Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν (21.45 Nova Sports 1)

Γήπεδο: «Μπάι Αρίνα», Λεβερκούζεν.

Η έτερη αναμέτρηση της ημέρας διεξάγεται στην Μπάι Αρίνα, με την Λεβερκούζεν να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί καμία φορά στο παρελθόν. Η Λεβερκούζεν ωστόσο, έχει αναμετρηθεί με γαλλικούς συλλόγους  11 φορές και μετρά πέντε νίκες και απο τρεις ισοπαλίες και ήττες.

Η Παρί απο την άλλη, απέναντι σε Γερμανούς μετρά έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Σε γερμανικό έδαφος μετρά δύο νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Λεβερκούζεν  δεν έχει στην διάθεση της τον τιμωρημένο Τσαν, τον τραυματία, Κρουζ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σπάχιτς, Ράιναρτς και Ντερτιγιόκ. Στον αντίποδα, ο Λόραν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Έντισον Καβάνι, Ζουμάνα Καμαρά και Ζαλέ.


Σχολιασμος