Εκοιμήθη ο καλόγερος του λαού, ο παπα-Θανάσης

01.12.2021 Αναγνώστηκε 1496 φορές

Λίγο πριν κλείσει 90 χρόνια έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Ντουραχάνης, ο καλόγερος του λαού και γνωστός σε όλους παπα-Θανάσης, σύμβολο φιλανθρωπίας και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Εκοιμήθη ο καλόγερος του λαού, ο παπα-Θανάσης

Ο παπά-Θανάσης, κατά κόσμον Σωτήρης Χατζής, ήταν ένας απλός στρατιώτης της Εκκλησίας, οποίος κατάφερε σταδιακά να χτίσει τη Μονή της Παναγίας Ντουραχάνης στη σημερινή της μορφή, η οποία θεωρείται ένας σημαντικός χώρος πνευματικής και υλικής προσφοράς για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Ο παπα-Θανάσης ήταν ένας λιτός, αληθινός και ειλικρινής άνθρωπος, ο οποίος έχτισε με τα χέρια του πάνω σε μια πέτρα τη Μονή Ντουραχάνης. Ανέλαβε τη Μονή Ντουραχάνης το 1974 και ηγούνταν με απόλυτη επιτυχία και θεάρεστο έργο για πολλά χρόνια και μέχρι εμφανιστούν τα προβλήματα υγείας. Ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σχολείου για τα ορφανά παιδιά μέσα στη Μονή, όπου σήμερα στεγάζεται οικοτροφείο, δημοτικό, γυμνάσιο, ενώ υπήρχαν και δράσεις με συσσίτια για τους φυλακισμένους.

Όποιον και να ρωτήσεις δεν θα έχει να πει κακό λόγο για τον παπα-Θανάση, ο οποίος έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο των Ιωαννίνων και όχι μόνο για το φιλανθρωπικό του έργο και την ανιδιοτελή προσφορά του. 

Δυστυχώς τις τελευταίες δύο ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο χτυπημένος από τον κορονοιό και χθες το βράδυ δεν άντεξε αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Δυστυχώς ο κορωνοϊός υπήρξε η αιτία για να φύγει από τη ζωή ένας πραγματικά άγιος άνθρωπος. 

Καλό παράδεισο να έχει...

Σχολιασμος