Κοζανίτης: «Με ξένους προπονητές, διαιτητές, παίκτες, τεχνικούς διευθυντές το ελληνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει»

20.06.2021 Αναγνώστηκε 1311 φορές

Την άποψη του για την έλευση του ξένου στοιχείου στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια καταθέτει ο προπονητής Αντώνης Κοζανίτης ο οποίος υποστηρίζει ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν περισσότερο σε όλες τις θέσεις (προπονητές, παίκτες διαιτητές, τεχνικοί διευθυντές) το ελληνικό στοιχείο.

Κοζανίτης: «Με ξένους προπονητές, διαιτητές, παίκτες, τεχνικούς διευθυντές το ελληνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει»

Αναλυτικά η άποψη-τοποθέτηση του Αντώνη Κοζανίτη:

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και τεκμηριωμένο ότι η Ελλάδα μας έχει στα εδάφη της ορυκτό πλούτο ανεκτίμητης αξίας και για αυτό όλες οι ξένες εταιρείες θέλουν να εισχωρήσουν και να επενδύσουν με απώτερο σκοπό το οικονομικό όφελος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει την τεχνογνωσία-τεχνολογία-επιστημονική εξέλιξη-ικανότητα-μηχανήματα και μοιραία θα εισχωρήσουν στην γη μας και αναπόφευκτα θα εκμεταλλευτούν τα εδάφη μας και την πατρίδα μας οι ξένες εταιρείες.

Στο χώρο του αθλητισμού όμως το έμψυχο υλικό των Ελλήνων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς αρκεί να συνειδητοποιήσουν οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου, οι πρόεδροι των ομάδων, οι δημοσιογράφοι και οι απλοί φίλαθλοι ότι με την ανεξέλεγκτη εισροή και επιλογή ξένων παιχτών το ποδόσφαιρο' μας που το αγαπάνε με πάθος οι Έλληνες φίλαθλοι αυτήν την στιγμή είναι σαν ένα καράβι ακυβέρνητο στο πέλαγος χτυπημένο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με πορεία και κατεύθυνση να γκρεμοτσακιστεί στα βράχια με λυπηρά αποτελέσματα.

Και ξέρετε γιατί;

Αυτοί που πληρώνονται για να κυβερνήσουν και να οδηγήσουν το σκάφος στον προορισμό του δεν είχαν την αγάπη κΙ το όραμα να πραγματοποιήσουν την ιερή υποχρέωση που είχαν.

Εάν αναλύσουμε το ποδόσφαιρο θα διαπιστώσουμε ότι όλοι οι μάνατζερ του εξωτερικού έρχονται για να προσεγγίσουν Έλληνες παίκτες ηλικίας από 8 χρονών.Και το κάνουν αυτό γιατί όλες οι μικρές Εθνικές ομάδες μας είναι εξαιρετικές και πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια με αντιπάλους μεγαθήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματιστηριακή αξία Ελλήνων παικτών κάτω των 20 έχει εκτοξευτεί στα 25εκ. ευρώ. Παρόλα αυτά οι παράγοντες των ομάδων ενώ έχουν το χρυσάφι στις ομάδες των Κ 15-17-20 αντί να επενδύσουν και να πιστέψουν στα παιδιά τους παρασύρονται και επιλέγουν να εντάξουν παίκτες άγνωστης προέλευσης καθοδηγούμενοι από τους μάνατζερ, αγωνίζονται 5 ματς μετά τους διώχνουν με οικονομικό κόστος (εκτός εάν χρησιμοποιήσουν την μέθοδο των φουσκωτών) και πάλι από την αρχή.

Η προπονητική εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο ακολουθεί ίδια εκπαίδευση και μεθοδολογία στους κόουτς στηριζόμενη πάνω στα επίσημα πτυχία της UEFA τα οποία έχουν την ίδια αξία παντού (C-B-A-PRO) και με πολύ υψηλό κόστος για τους κόουτς. Όσοι γνωρίζουν και ζουν καθημερινά το ποδόσφαιρο είναι πεποισμένοι ότι οι ξένοι κόουτς δεν έχουν παραπάνω γνώσεις από τους Έλληνες, απλά έχουν πολύ μεγάλη ασυλία και πίστωση χρόνου και αντιμετωπίζονται διαφορετικά έναντι των Ελλήνων προπονητών.

Στα σεμινάρια της UEFA όλοι οι Ευρωπαίοι προπονητές εξετάζονται καο παρουσιάζουν το θέμα που τους έτυχε και τους βάζουν βαθμολογία. Τα αποτελέσματα είναι άριστα και εισπράττουν το θαυμασμό, την επιβράβευση και τα χειροκροτήματα των Ευρωπαίων συναδέλφων. Στη χώρα μας συμβαίνει και βιώνουμε ένα τρελό γεγονός και κανένας Πρόεδρος Προπονητών δεν παρεμβαίνει (το δίπλωμα UEFA A' έχει την ίδια αξία με το δίπλωμα UEFA C'. ).

Τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι με την έλευση ξένων διαιτητών δεν βελτιώθηκε καθόλου η Ελληνική Διαιτησία απλά επικρατεί η άποψη ότι το λάθος που έγινε δεν ήταν εσκεμμένο αλλά ανθρώπινο. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν εξωφρενικά ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα να βλέπουμε Διαιτητές SUPER LEAGUE για μια ολόκληρη χρονιά να σηκώνουν τις ταμπέλες και να μην σφυρίζουν ούτε στα φιλικά.

Οι Έλληνες Διαιτητές ανέκαθεν στην Ευρώπη είχαν πολύ καλή παρουσία με αξιοπρέπεια και τίμησαν την Ελλάδα. Δυστυχώς δεν θέλουν να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα Ελληνικής Διαιτησίας χωρίς να παρεμβαίνουν οι παράγοντες (άμεσα η έμμεσα) στις αξιολογήσεις και στο ποιος θα είναι αυτός που θα έχει τον έλεγχο και την πλειοψηφία στους ψήφους.

Τώρα με το VAR προσπαθούν να πιέσουν ψυχολογικά τους Διαιτητές ώστε να... στραβώνουν λίγο την γραμμή στο οφσάιντ.

Γιατί να εισάγουμε Τεχνικούς Διευθυντές αφού γνωρίζουμε ότι ταυτίζονται με το τρίπτυχο (Τεχν. Διευθυντής-μάνατζερ-κόουτς) και ο στόχος τους είναι το οικονομικό όφελος που θα έχουν.

Έχουμε παλιούς παίκτες οι οποίοι έχουν την ικανότητα-γνώσεις να διευθύνουν μια ομάδα η οποία θα στηριχθεί σε Ελληνόπουλα τα οποία θα επανδρώσουν την Εθνική μας ομάδα.

Κλείνοντας θέλουμε να έρθουν ξένοι παίκτες με προσωπικότητα (Ριβάλντο-Τζιοβάνι-Σόουζα...) προπονητές (Μάρτινς-Λουτσέσκου...) Τεχνικοί Διευθυντές (Καρεμπέ) Διαιτητές (Κολίνα) οι οποίοι θα βοηθήσουν το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου με τις γνώσεις τους.

Εύχομαι και ελπίζω να προβλημάτισα και να επηρέασα κάποιους ώστε να αποφασίσουμε να στηρίξουμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ και να βλέπουμε με υπερηφάνεια να πρωταγωνιστούν στα γήπεδα παίκτες μας (Τζιόλης-Τσιμόκας-Μαυροπάνος....) προπονητές μας (Δώνης-Αναστασίου-Σίμος-Τάτσης...) Διαιτητές μας (Βασσάρας-Καζναφέρης-Κάκος-Δούρος-Δάλλας....) Τεχν. Διευθυντές μα ς(Σαμαράς--Κατσουράνης-Νταμπίζας-Σαραβακος...) .

Σχολιασμος