Έδωσε και πήρε ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ

20.05.2021 Αναγνώστηκε 484 φορές

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου πήρε σάρκα και οστά χθες καθώς μετά από δύο χώρισαν οι δρόμοι του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αργύρη Γιαννίκη. Ένα διαζύγιο που με βάση τα όσα αναφέρει στη δηλώση του στο σαιτ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ο κ. Γιαννίκης είχε ενημερώσει εδώ και καιρό τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα.

Έδωσε και πήρε ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ

Δούναι και λαβείν

Με την παραπάνω έκφραση αντικατοπτρίζεται η σχέση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αργύρη Γιαννίκη στα δύο χρόνια που ήταν στην τεχνική ηγεσία. Ο Τρικαλινός προπονητής ερχόμενος από τη Γερμανία και έχοντας βγάλει την προπονητική σχολή της Κολωνίας ήρθε σαν άγνωστος στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ λοιπόν του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Η γρήγορη επιστροφή της ομάδας από τα...αλώνια της Super League 2 στα....σαλόνια της Super League 1 ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο ήρθε φέτος για τον προπονητή του ΠΑΣ

Το επιθετικό ποδόσφαιρο που αγαπήθηκε ανά την Ελλάδα

Ο Γιαννίκης πήρε ένα ρίσκο, άλλωστε χωρίς ρίσκο το ποδόσφαιρο και γενικότερα η ζωή είναι ανιαρά. Το ρίσκο ήταν να δώσει στην ομάδα του ΠΑΣ φέτος αυτό που δεν μπόρεσαν να δώσου οι προκάτοχοι του. Επιθετική πνοή και να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Είναι γεγονός ότι παρά τις αρχικές δυσκολίες που είχε μπόρεσε μέσα από τη συνεχή δουλειά με τους παίκτες του να του κάνει να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού που προσπαθούσε να τους περάσει και τα αποτελέσματα αν και άργησαν λίγο να έρθουν ήταν εντυπωσιακά. Η επίτευξη του πρώτου στόχου που ήταν η γρήγορη παραμονή ήρθε σχετικά εύκολα και αυτό έδωσε το δικαίωμα σε όλους να κοιτάξουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Απογείωσε τις μετοχές του στο Κύπελλο

Η εκπληκτική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο Ελλάδας και ο αποκλεισμός των Ατρόμητου και Παναθηναϊκού αλλά και το ότι κατάφερε να κοντράρει στο ημιτελικό τον Ολυμπιακό απογείωσαν τις μετοχές του Αργύρη Γιαννίκη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το όνομα του έπαιζε και παίζει για ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητικός του σταθμός.

Η αγάπη των οπαδών και το πανό-έπος

Με κάθε τρόπο οι φίλοι του ΠΑΣ εκδήλωναν την αγάπη τους προς το πρόσωπο του Αργύρη Γιαννίκη όμως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το πανό-έπος που κρέμασαν στην ταράτσα πολυκατοικίας και έγραφε «ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΜΕΙΝΕ Η ΠΗΔΑΩ» έχει αφήσει ιστορία.


Ο αποχαιρετισμός σε οπαδούς και δημοσιογράφους

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης οι οπαδοί που ήταν στις ταράτσες των πολυκατοικιών αποθέωσαν για τελευταία φορά τον Αργύρη Γιαννίκη φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του και αυτός ως ένδειξη αναγνώρισης της αγάπης τους προς το πρόσωπο του τους χαιρέτησε και τους χειροκρότησε. Στη συνέχεια έξω από τα αποδυτήρια των «Ζωσιμάδων» τον περίμεναν οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι, μήπως καταφέρουν και πάρουν δύο λόγια (στα δύο χρόνια ως προπονητής του ΠΑΣ ο κ. Γιαννίκης δεν έδωσε συνέντευξη σε κανένα γιαννιώτικο μέσο κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων) και αυτό το τήρησε και τώρα ωστόσο δεσμεύτηκε να κάνει μια συνέντευξη Τύπου.

Η επόμενη μέρα για τον ΠΑΣ

Αρκετά είναι τα θέματα που έχει να λύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και το πρώτο είναι η αναζήτηση νέου προπονητή. Στην ονοματολογία εμείς δεν θα μπούμε, άλλωστε ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα ως διάδοχοι του Αργύρη Γιαννίκη όμως θα πρέπει ο νέος προπονητής να είναι φιλόδοξος και να έχει όνειρα για αυτή την ομάδα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το θέμα των παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους τον Ιούνιο. Προς την έξοδο βρίσκονται οι Παμλίδης, Χουτεσιώτης, Καρτάλης, Κρίζμαν ενώ αβέβαιο είναι το τι θα γίνει και με τους Οικονομόπουλο, Εραμούσπε, Μπρένερ, Πανουργιά, Ελευθεριάδη, Κάστρο και Ντομίνγκεθ ενώ κοντά στο να παραμείνει είναι ο Σιόντης.

Ανεξάρτητα το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν είναι η ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης να κάνει και κινήσεις με παίκτες από το πάνω ράφι και όπως λέει ο λαός μας να βάλει το χέρι στην τσέπη και να μην περιμένει να βγάζει ο εκάστοτε προπονητής κάθε χρονιά λαγούς από το καπέλο.

Τα πράγματα ζορίζουν και στα ζόρια θα φανεί ποιοι θα είναι αυτοί που μπορεί να επιβιώσουν...

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Σχολιασμος