Η γλύκα της εμφάνισης και η πίκρα της τελευταίας «κουταλιάς»

17.01.2021 Αναγνώστηκε 373 φορές

Ο Βαγγέλης Κύρκος βρέθηκε στο Φάληρο στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό και παραλληλίζει την εμφάνιση της γιαννιώτικης ομάδας με ένα εστιατόριο που έχεις φάει πολύ καλά και έχεις χορτάσει, είσαι στο επιδόρπιο, έτοιμος για να φύγεις απολύτως ικανοποιημένος, όμως σου μένει η πίκρα της τελευταίας κουταλιάς.

Η γλύκα της εμφάνισης και η πίκρα της τελευταίας «κουταλιάς»

Επιτρέψτε μου να σας πάω λίγο στην προ lockdown εποχή, κι ας μας πληγώνει αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, ζώντας με αναμνήσεις που τείνουν να γίνουν μακρινές πλέον. Έστω ότι είμαστε σε ένα εστιατόριο, όπου μας έχουν πάει με το ζόρι, γιατί δεν μας ελκύει το περιβάλλον. Μάλιστα, αυτήν τη φορά η θέρμανση δεν δουλεύει σωστά και δεν έχουμε πολλές προσδοκίες για κάτι που θα μας αφήσει ικανοποιημένους, έστω κι αν κάτι μέσα μας λέει πως μπορεί να υπάρξει μια ευχάριστη έκπληξη. Έχουμε φάει πολύ καλά, μέχρι που φτάνουμε στο γλυκό, έχοντας φωνάξει το γκαρσόνι για τον λογαριασμό. Και ενώ είμαστε έτοιμοι να φύγουμε με μεγάλη ικανοποίηση, κάτι στην τελευταία κουταλιά έρχεται να μας χαλάσει πάρα πολύ.Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν τα όσα βιώσαμε όσοι υποστηρίζαμε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι της Κυριακής (17/01) κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη τα πήγε πολύ καλά, μέχρι το 93’. Στο 94’ όλα άλλαξαν εντελώς και το κρύο από την παγωνιά των ημερών έγινε ανυπόφορο. Ένα αχρείαστο φάουλ σε πλάγια θέση -καλή για ένα αξιοπρεπές γέμισμα, μια κακή αντίδραση σε εναέρια μπαλιά και γκολ ο Χασάν, που είναι «μάστορας» στο να σκοράρει στα χασομέρια. Μάλιστα, δεν υπήρχε χρόνος ούτε για μια ύστατη προσπάθεια. Κρίμα, πολύ κρίμα για τον ΠΑΣ αυτό το αποτέλεσμα και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Κάργας στο PASsports, το περιέγραψε επακριβώς. Έκανε λόγο για πίκρα και αυτό ακριβώς ένιωσαν και όσοι δεν είναι μέλος του συνόλου, αλλά υποστηρικτής του. Φανταστείτε, λοιπόν, πώς μπορούσε να νιώθει ένας από τους ανθρώπους που έκαναν όλη αυτήν την προσπάθεια εντός αγωνιστικού χώρου.

Όπως και να έχει, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Γιαννιώτες δεν έχουν χρόνο να κλαίνε για την κακή τους τύχη, ή την αδράνεια της στιγμής, που στοίχισε ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό στην τρέχουσα σεζόν. Αμεσα έρχεται παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και στα καπάκια ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο, εκεί όπου το τρίποντο μοιάζει με μονόδρομο. Και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που ναι μεν το τελευταίο διάστημα δείχνει να κάνει «κοιλιά», αλλά εξακολουθεί να είναι δυσκολοκατάβλητος. Και το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει… χωρίς ανάσα. Ακολουθούν ΑΕΚ (εκτός) και ξανά Ατρόμητος (εντός), αυτήν τη φορά για τη Super League 1, για να βγει ένας πολύ απαιτητικός και ταυτόχρονα εξαιρετικά κρίσιμος μήνας. Και όλα αυτά, έχοντας και το «πρέπει», ώστε η ομάδα να μην μπλέξει σε περίεργα σενάρια, δίχως λόγο και αφορμή.

Για να βγει τέτοιο πρόγραμμα με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή, θα πρέπει και να περιοριστούν οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό (μένει να φανεί τι έχει συμβεί στον Λευτέρη Χουτεσιώτη), αλλά και να ενισχυθεί το ρόστερ. Ήδη μια κίνηση έγινε και μάλιστα σε θέση που ήταν επιτακτική η μεταγραφή: σε αυτήν του σέντερ φορ. Αλλά, εάν ο Λαρισαίος πορτιέρε έχει πάθει ζημιά, κάτι πρέπει να γίνει και εκεί. Εξαιρετικός ο Βασίλης Αθανασίου στο ντεμπούτο του, δεν φέρει καμία ευθύνη στο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του, αλλά δεν θα πρέπει να αρκεστεί ο ΠΑΣ στα καλά στοιχεία που έβγαλε. Οπότε, είτε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά ο Μάκης Γιαννίκογλου, είτε να γίνει προσθήκη και εκεί. Άλλωστε, ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαν υπάρξει δημοσιεύματα για απόκτηση παίκτη κάτω από τα γκολπόστ. Και φυσικά, τέλος, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προσθήκες σε θέσεις που έχει εισηγηθεί ο κόουτς Γιαννίκης.

Ας μην γελιόμαστε, η γιαννιώτικη ομάδα έχει το πιο μικρό και φτηνό ρόστερ της κατηγορίας. Εντάξει, δεν λέμε να έρθει… τσουνάμι μεταγραφών, που θα χαλάσει τις ισορροπίες και θα θυμίζει άλλους συλλόγους που «λούζονται» αυτήν τη στρατηγική τους, όμως είναι κρίμα αυτή η τόσο καλή δουλειά που γίνεται (και αναγνωρίζεται και από τους αντιπαλους) να μην επιβραβευτεί με κάτι έξτρα. Έτσι, για να μπει το «κερασάκι» σε μια τούρτα που θα είναι νόστιμη και δεν θα μας χαλάσει την μέχρι στιγμής ωραία εμπειρία.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Σχολιασμος