Οι χαμένοι βαθμοί, οι εντυπώσεις και τα...μαχαίρια

15.12.2020 Αναγνώστηκε 361 φορές

Καλημέρα σε όλους, η χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ημέρες θα μείνει στην ιστορία για τα άσχημα γεγονότα που την σημάδεψαν. Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει «γονατίσει» τον πλανήτη, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ολοένα έχασε σπουδαίους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία. 

Οι χαμένοι βαθμοί, οι εντυπώσεις και τα...μαχαίρια

Λίγες μέρες μετά τον μάγο Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου, έφυγε από τη ζωή στις 9 Δεκεμβρίου και ο θρυλικός Πάολο Ρόσι, ο μεγάλος Ιταλός επιθετικός το άστρο του οποίου έλαμψε στα Μουντιάλ του 1978 και κυρίως στο 1982, όταν και πέτυχε 6 γκολ και οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση. Θρήνος και για τον Σενεγαλέζο Ντιόπ που πέθανε μόλις 42 χρονών, ενώ προχτές έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών και ο Γάλλος προπονητής Ζεράρ Ουγιέ που κατάκτησε τίτλους και συνέδεσε το όνομα του με τη Λίβερπουλ. Θλίψη για αυτές τις σημαντικές απώλειες..

Πάμε τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάλεψε, ίδρωσε, έχασε ευκαιρίες, αλλά έχασε από τον Παναθηναϊκό με 2-0. Δεν αρκούν φυσικά τα καλά λόγια και οι εντυπώσεις, αλλά πρέπει να παίρνει και τα αποτελέσματα. Όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό, οι βαθμοί είναι αυτοί που θα καταξιώσουν την ομάδα στην κατηγορία. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ πλήρωσε κυρίως τα ατομικά του λάθη, αλλά και τη δυστοκία του. 12 τελικές ο ΠΑΣ και μηδέν γκολ, 7 τελικές ο Παναθηναϊκός που πέτυχε δύο γκολ.

Έχουμε ξαναγράψει ότι η ομάδα έχει πολλά κενά στο ρόστερ και έμεινε αβοήθητη από τη διοίκηση όταν χρειάστηκε ενίσχυση. Πώς να διαχειριστεί ο Γιαννίκης την απουσία των Λέο και Κρίζμαν; Αναγκαστικά αλλάζει το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3 με τους Ελευθεριάδη, Μπρένερ και Παμλίδη. Στο παιχνίδι με τη Λαμία αυτό απέδωσε, όχι όμως και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός του ΠΑΣ προσπαθεί με αλχημείες να διαχειριστεί τις απουσίες και την έλλειψη βάθους στο ρόστερ.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά, όμως ο Παναθηναϊκός σταδιακά ισορρόπησε και πήρε το κέντρο. Το πέναλτι ξεκίνησε από ένα λάθος του Κάργα στη μεσαία γραμμή και ένα κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου. Ατομικό λάθος του Πίρσμαν υπήρξε και στη φάση του δεύτερου γκολ του Αϊτόρ, στο μαρκάρισμα αλλά και στο ξεκίνημα της φάσης. Ενδιάμεσα ο ΠΑΣ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Κάργα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60’ η κυριαρχία του ΠΑΣ ήταν πλήρης, αλλά βρήκε απέναντι του έναν καταπληκτικό Διούδη, ενώ ήταν και άτυχος με το δοκάρι του Σάλιακα και το χαμένο τετ α τετ του Ελευθεριάδη. Ο Διούδης έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις και σε αυτόν οφείλεται το ότι δεν σκόραρε ο ΠΑΣ στη Λεωφόρο. Κατά τη γνώμη μου ίναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Μου άρεσαν και οι δηλώσεις του μετά το ματς. Έκανε λόγο για ποδοσφαιρική παιδεία και αναγνώρισε ότι ο ΠΑΣ είναι ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, δεν κοροϊδεύει.

Η διοίκηση Αλαφούζου πήρε τον Παναθηναϊκό από το ΟΑΚΑ και τον γύρισε στη Λεωφόρο, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο ΠΑΣ και τα Γιάννινα λοιδορήθηκαν αρκετά τα προηγούμενα χρόνια για τον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». Ιδίως σε εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκο με το αλήστου μνήμης εδικό μηχάνημα που τελικά ήταν σκούπα. Κάτι φώτα led θα βάλει τώρα και ο Αλαφούζος στη Λεωφόρο για να μην παγώνει η πλευρά προς τους πάγκους. Δεν είδα τώρα τους υπερευαίσθητους να σπάνε την ανάλογη πλάκα με τότε. Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και εντός των τειχών (εντός Ιωαννίνων) άνθρωποι που ειρωνεύονται και σπάνε πλάκα. Είναι γνωστό όμως το κόμπλεξ που έχουν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια…

Μετά την 12η αγωνιστική ξαναβγήκαν τα «μαχαίρια» μετά τα όσα έγιναν στο Άρης – ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έκανε σκληρή ανακοίνωση κατά του Κλάτενμπεργκ και των Ολλανδών διαιτητών, ο Καραπαπάς του Ολυμπιακού «ξεκατινιάστηκε» με τον Γκαγκάτση του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα Μάριου Σιαμπάνη κι άλλων δύο παικτών του Άρη. Έχει ήδη επέμβει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και μετά τις καταθέσεις Δεληζήση και Σιαμπάνη, χτες κατέθεσε και ο Καραπαπάς. Βαριές σκιές στον κόσμο του απαξιωμένου ελληνικού ποδοσφαίρου…

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν Γκαγκάτσης, Καραπαπάς, Καρυπίδης και λοιποί είναι ότι όσο κι αν μαλώνουν αυτοί το ελληνικό πρωτάθλημα απασχολεί ολοένα και λιγότερο κόσμο. Όλος ο κόσμος έχει βάλει το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ και βλέπει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Champions και Europa League. Παρεμπιπτόντως, επειδή στην καραντίνα έχω δει όποια αθλητική υπάρχει, πρέπει να αποδώσω τα εύσημα σε μία. Πρόκειται για το Europa League Show με τους Αβραμίδη και Κωσταβάρα στην Cosmote TV. Αμιγώς ποδοσφαιρική εκπομπή, εξαιρετικές αναλύσεις και φάσεις από όλα τα παιχνίδια. Δεν μασάνε να ασκήσουν κριτική. Βλέπεις την Κυριακή αθλητικές εκπομπές και σε πιάνει θλίψη…

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης και επικράτησε με 0-6 της Λαμίας, ενώ η ΑΕΚ με τη ψυχή στο στόμα επικράτησε με 3-4 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Η άμυνα της ομάδας του Καρέρα είναι ανέκδοτο για γέλια. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει σήμερα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, μέχρι τώρα είναι η καλύτερη ομάδα. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι σε κακά χάλια..

Από τη στήλη ΠΑΣΕΣ της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχολιασμος