Οι καλύτερες αποδείξεις του ΠΑΣ...στο χορτάρι

14.12.2020 Αναγνώστηκε 403 φορές

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω το σχόλιό μου για το ματς που παρακολούθησα από κοντά στη Λεωφόρο με τον... δανεισμό μιας φράσης από τους Θανάση Μυριούνη και Νίκο Γιωτίτσα: Πριν μερικά χρόνια αρκετές ομάδες που αγωνίζονταν στο «Ζωσιμάδες» έκαναν ειρωνικά σχόλια -και δικαίως- για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων. Σε έναν παρόμοια κακό χλοοτάπητα που θύμιζε...χωράφι, ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ήταν απλά... Σάββατο.

Οι καλύτερες αποδείξεις του ΠΑΣ...στο χορτάρι

Και, εντάξει, το καταλαβαίνω ότι αυτήν τη στιγμή το «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε να χρησιμοποιηθεί από ανδρική ομάδα για περίπου 2,5 χρόνια. Το ότι, όμως, έχει συνεχώς θέματα με τον χλοοτάπητα το ΟΑΚΑ, για το οποίο έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα Ελλήνων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πληρώνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο, δεν μπορεί να μην γίνεται ΜΕΓΑ θέμα από τα ΜΜΕ.

Επίσης, παράπονα υπήρξαν για τους αγωνιστικούς χώρους τόσο στο ΔΑΚ Λαμίας όσο και στη Ριζούπολη. Τα είδα και τα δύο ματς. Στο μεν μπορούσαν να παίξουν και πόλο, με τον Ολυμπιακό να έχει εξαιρετικό τμήμα και να το αποδεικνύει με... αντίστοιχο σκορ (0-6), ενώ το πιο χαρακτηριστικό σημείο από το δε, ήταν στο 2-4 της ΑΕΚ, όταν ο Τάνκοβιτς προσπάθησε να πάει γρήγορα προς την αντίπαλη εστία, αλλά με την μπάλα να μην τσουλάει, κατάφεραν να τον φτάσουν δύο αντίπαλοι που ήταν πίσω του. Θυμάστε τα αντίστοιχα ματς με βροχή στα Γιάννινα; Χαλί! Κι όμως, μια καλή κουβέντα δύσκολα θα άκουγε ή θα έβλεπε κανείς.

Με τα δεδομένα αυτά στο γήπεδο της Λεωφόρου, ήταν δύσκολο να παιχτεί πολύ καλό ποδόσφαιρο, συν τον κακό φωτισμό. Κι όμως, αφού ξεπέρασαν ένα κακό διάστημα, οι δύο ομάδες άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους. Του ΠΑΣ του πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, καθώς μέχρι το 2-0 είχε καταγράψει μόνο την κεφαλιά του Κάργα στο 44', ωστόσο ακόμη και μέχρι τότε έβγαλε κάποια θετικά δείγματα. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκε ένα πιο δημιουργικό χαφ στην τριάδα, με την έναρξη της επανάληψης.

Είναι κρίμα που οι μεγάλες ευκαιρίες του Πίρσμαν στο 75' (στη συνέχεια και του Σιόντη) και το δοκάρι του Σάλιακα στο 78', μαζί με τη μη δυνατότητα του Ελευθεριάδη στη συνέχεια της φάσης να σπρώξει την μπάλα στα κενά δίχτυα, δεν έγιναν γκολ. Εκεί θα βλέπαμε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, που θα έβαζε παραπάνω πίεση στις πλάτες των γηπεδούχων.

Όπως και να έχει, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη και το τεχνικό τιμ. Ωστόσο, δεν χάθηκε τίποτα σε αυτό το ματς. Τα κρίσιμα και τα πιο δύσκολα έρχονται τώρα, τα τρία σερί ματς που υπάρχει το πρέπει για αποτέλεσμα: με Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο «Ζωσιμάδες», με Απόλλωνα Σμύρνης στις 3 Ιανουαρίου επίσης στα Γιάννενα και με ΑΕΛ εκτός έδρας στις 6 Ιανουαρίου.

Είναι μια τριάδα αγώνων που θα οριοθετήσει τους στόχους του ΠΑΣ. Ή θα μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της εξάδας, ή θα μπλέξει σε σενάρια που θα τον αδικούν -πάντως, βλέπω με πολύ μεγάλη δυσκολία να γλιτώνει η Λαμία την ουρά της βαθμολογίας. Όπως αναφέρει και ο τίτλος του άρθρου, οι καλύτερες αποδείξεις πρέπει να δοθούν... στο χορτάρι. Εκεί όπου ξέρει η ομάδα να «απαντά» εξαιρετικά. Κι ας είχε πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσει, ειδικά με την πολύμηνη αποχή που δημιούργησε χάντικαπ με τους ανταγωνιστές.

Και κάτι ακόμη για το τέλος... Το πώς τσακώνονται τα «βουβάλια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα επηρεάσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα «βατράχια» του. Και πολλές φορές η ομάδα των Ιωαννίνων έχει πέσει θύμα όλης αυτής της ιστορίας. Πρέπει να το λάβουν σοβαρά στην ομάδα αυτό, γιατί κάνουν αρκετά καλή δουλειά σε πολλά επίπεδα. Δεν θέλω να αναπτυχθώ με παραδείγματα σε αυτό. Τα θυμούνται άλλωστε όλοι όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα.

ΥΓ: Και να δώσω και ένα credit στον τρόπο που λειτουργεί ο σύλλογος στο κομμάτι του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι έχει κάποια σοβαρά οργανωτικά ζητήματα να επιλύσει σε άλλα κομμάτια. Σε μια πόλη που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την πανδημία, η ομάδα δεν είχε μέχρι σήμερα ούτε ένα κρούσμα. Μακάρι να πάει έτσι μέχρι τέλους. Το σημαντικότερο αγαθό είναι η υγεία και πρέπει όλοι να το διαφυλάττουμε!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Σχολιασμος