Γρηγορίου: «Άσχημη ημέρα, ζητώ τη συγγνώμη που μου αναλογεί» (video)

13.04.2024 Αναγνώστηκε 1747 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Αποτύπωση του χρονικού διαστήματος που βρίσκεται στην ομάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε λόγο για μια άσχημη ημέρα για την ομάδα και ζήτησε τη συγνώμη που του αναλογεί από τον κόσμο για τον υποβιβασμό, ενώ αποκάλυψε ότι παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση. 

Γρηγορίου: «Άσχημη ημέρα, ζητώ τη συγγνώμη που μου αναλογεί» (video)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Το σημερινό παιχνίδι είναι η αποτύπωση όλου αυτού το διάστημα όσο είμαι στην ομάδα. Παιχνίδια σαν το σημερινό είχαν τέτοια κατάληξη. Ένα παιχνίδι που θέλαμε μόνο τους τρεις βαθμούς να έχουμε μαθηματικές ελπίδες, είχαμε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες και περισσότερες προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε πάνω-κάτω η ίδια εικόνα όχι με τόσες κλασικές ευκαιρίες και πάλι θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και να διατηρήσουμε μαθητικές ελπίδες.

Βρισκόμαστε σε μία άσχημη θέση με την έννοια ότι δεν υπάρχουν ελπίδες. Είναι μια άσχημη μέρα για την ομάδα. Προσωπικά να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο, αυτή που μου αναλογεί. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, θα επανέλθει. Αυτό αρμόζει στον ΠΑΣ Γιάννινα και το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση όλα αυτά που έχω δει και έχω ζήσει εδώ πέρα. Δεν έχω να πω πολλά, είμαστε όλοι το ίδιο στενοχωρημένοι. Και αν κάνουμε άπαντες αναδρομή στον χρόνο, ενδεχομένως να έπρεπε να γίνουν διαφορετικά πράγματα για να μπορέσουμε να αποφύγουμε όλο αυτό. Σε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις, όλο το διάστημα που είμαι εδώ έχουμε αναλύσει πολλά και νομίζω αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να πούμε πολλά αλλά να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί».

Για το τι εννοεί με τη συγνώμη που του αναλογεί και για ποιο λόγο δεν διορθώθηκαν κάποια πράγματα: «Να σας το θυμίσω, το έχω ονομάσει. Παγκοσμίως οι ομάδες φτιάχνονται από το καλοκαίρι, καμία ομάδα δεν μπορεί να διαμορφωθεί τη μέση της χρονιάς, υπάρχουν μόνο βελτιωτικές κινήσεις. Το έχουμε πει ξανά και προφανώς όταν τα θεμέλια μπαίνουν από το καλοκαίρι, προσπαθείς να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη όταν επιχειρεί, αναλαμβάνει να πάρει ένα ρίσκο σε μια κατάσταση που από πριν ήταν πολύ άσχημη. Αν η κατάσταση πριν ήταν μέτρια ή η ομάδα δεν ήταν τελευταία και έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να μιλήσουμε διαφορετικά. Σήμερα είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα, σε άλλα στην άμυνα. Κάνοντας ανάλυση ενός παιχνιδιού πως θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις είναι ένας μεγάλος κύκλος που δεν έχουμε τον χρόνο να τα αναλύσουμε όλα αυτά. Το πως θα κάνουμε build up να περάσουμε στη δεύτερη ζώνη μας, το πώς θα δημιουργήσουμε προυποθέσεις για να πετύχουμε γκολ. Εννοείται η επίτευξη του γκολ είναι σοβαρός παράγοντας και η ποιότητα μιας ομάδας.

Αντίστοιχα μέσα στην αναδρομή αυτή που με βάζετε να κάνω γιατί είναι πολλά κομμάτια που θα μπορούσαμε να διορθώσουμε. Αν το δούμε λίγο ψυχρά είχαμε να παίξουμε ενάμιση μήνα χωρίς τον Νάγκι που τον αποκτήσαμε να είναι βασικός, ένα μήνα χωρίς τον Εραμούσπε ακόμα και τον Τούτου τον χάσαμε και αυτόν. Γνωρίζετε ότι είναι πολύτιμες μονάδες για την ομάδα μας και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Έχω μάθει να αναλαμβάνω τη δική μου ευθύνη που μου αναλογεί, εγώ είμαι κοντά στους 3,5 μήνες στην ομάδα άρα θα πάρω αυτό που μου αναλογεί. Αναλαμβάνω το 1/3 του υποβιβασμού με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είμαστε εδώ να βάλουμε ευθυνόμετρο μη μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Δεν έχω μάθει να ρίχνω ευθύνες αλλού. Κάποιες φορές υπάρχουν και καταστάσεις που δεν διορθώνονται, δεν φτιάχνονται όλα ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στη ζωή όση προσπάθεια και να κάνουμε. Εφόσον δεν κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα ή είχα στο μυαλό μου προφανώς και αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί. 

Αναλαμβάνω ευθύνη είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο, μου ζητήθηκε να μείνω ως το τέλος της χρονιάς, να υπάρχουν σημάδια σοβαρότητας στην ομάδα ακόμη και στην καθημερινότητα. Η καθημερινότητα είναι σοβαρό σε μια ομάδα δεν είναι μόνο ένας αγώνας την εβδομάδα. Το εάν ανέλαβα τη δική μου ευθύνη, με κάνετε να το δημοσιοποιώ και δεν υπάρχει λόγος. Η απάντηση ήταν καταφατική γιατί οφείλω να κάνω τα πάντα για αυτή την ομάδα".

Για το γεγονός ότι δεν μίλησε σε δυο παιχνίδια στη NOVA, αν το ζήτησε το γραφείο τύπου αν συμφωνεί με αυτό και για το ότι δεν κρύφτηκε ποτέ να μιλήσει ο Θ. Στάικος: «Αν κρυβόμουν δεν θα ήμουν εδώ γιατί η πραγματική συνέντευξη είναι απέναντί σας, σε πέντε κάμερες. Είδατε να στείλω ποτέ συνεργάτη μου; Και να τον έστελνα δεν θα είχε τι να σας απαντήσει. Είδατε να κρύβομαι; Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες η αποδοχή μου από τον κόσμο παραμένει σε καλό επίπεδο και δεν το περίμενα ούτε εγώ. Με αποδέχτηκε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή αλλά τηρουμένων των αναλογιών με όσα έχουν συμβεί και φτάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι που είναι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που έχει».

Για το εάν συνεχίσει να είναι προπονητής: «Εδώ δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος, ο προπονητής θα ξέρουμε; Το συμβόλαιό μου ήταν διάρκειας έξι μηνών με δική μου θέληση, δεν το έχω ανανεώσει. Υπάρχει κανείς στο Νομό που ασχολείται με αυτό; Προέχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα από αυτό».

 

Σχολιασμος